Stockholms Stadsmissions folkhögskola

Våra kurser

Så tycker eleverna om folkhögskolan

Läraren på Stockholms Stadsmissions Folkhögskola i samtal med eleverna Nath och Nathalie.

Det är aldrig för sent att plugga

- Det är aldrig för sent. Oavsett bakgrund, så går det att komma vidare, säger Nathalie som är deltagare på Stockholms Stadsmissions Folkhögskola.

Om Stockholms Stadsmissions folkhögskola

Stockholms Stadsmissions folkhögskola är omtyckt för sin varma atmosfär, där du studerar med människor i olika åldrar och med olika bakgrund, i en personlig och trygg miljö. Studier på folkhögskola innebär frihet under ansvar och du får chans att utvecklas, upptäcka dina starka sidor och se nya möjligheter.

Folkhögskola - en väg till högskolan

Allmän kurs riktar sig till dig som saknar betyg från grundskolan eller gymnasiet och vill bli behörig för fortsatta studier på högskola, universitet, yrkeshögskola eller liknande. Vi erbjuder tre olika inriktningar på Allmän kurs och du kan välja att läsa på vår skola i Stockholm eller på distans.

Du som behöver lära dig mer svenska kan söka vår kurs Svenska med restauranginriktning.

I mötet skapas nya kunskaper

På folkhögskola krävs närvaro och aktivt deltagande. Här möts människor med olika intressen och olika bakgrunder. Folkbildningen har ett demokratiuppdrag som innebär att folkhögskolorna vill vara en kraft för förändring.

Undervisningen på folkhögskola är avgiftsfri, men du betalar en materialkostnad (se avsnittet Materialkostnad). Studierna berättigar till studiemedel från CSN. 

Det är ett jättebra studiesätt, engagerade lärare och underbara deltagare. 

Valentina Chagallo, studerande på allmän kurs social inriktning

Hitta till folkhögskolan

Stockholms Stadsmissions folkhögskola håller numera till i nyrenoverade lokaler på Fleminggatan 113 i Stockholm. Dit tar du dig enkelt med tunnelbana eller buss, station Fridhemsplan.