Stockholms Stadsmissions folkhögskola

Stockholms Stadsmissions folkhögskola är omtyckt för sin varma atmosfär, personliga pedagogik och trygga miljö. Här studerar du tillsammans med människor som är i olika åldrar, har olika bakgrund och olika intressen. Att plugga på folkhögskola innebär både frihet och ansvar, det krävs närvaro och ett aktivt deltagande. På vår folkhögskola i Stockholm får du alla möjligheter att utvecklas, upptäcka dina starka sidor och se nya möjligheter.

Stockholms Stadsmissions folkhögskola har blivit mycket populär, det är många som söker till våra kurser. Ny ansökningsperiod öppnar i slutet av februari och början av mars, för nästa läsår. Höstterminen startar i augusti. Passa på och förbered din ansökan, du hittar information om kurser längre ner.

 

Symaskin

Kortkurs Remake

Vill du lära dig mer om textilt återbruk? I höst startar kursen för dig! Du får tillverka snygga bruksföremål, träna enkel sömnad och veta mer om hållbar materialanvändning. Kursen leds av erfarna lärare från Remake. Mer information kommer i augusti. 

Mellan 16-18 år

Kommunala aktivitetsansvaret (KAA) - folkhögskola för dig som är mellan 16-18 år

Läs mer

Allmän kurs grundskolenivå

Om du inte blev klar med grundskolan kan du läsa in svenska/svenska som andraspråk, samhällskunskap, matematik och engelska på grundskolenivå. Det finns även möjlighet för dig som är mellan 16-18 år att studera hos oss. Läs vidare här.

Allmäna kurser gymnasienivå

Skaffa gymnasiebehörighet på någon av våra kurser på gymnasienivå. Du kan välja mellan tre inriktningar och antingen plugga på plats på vår folkhögskola i Stockholm eller på distans. Det finns även möjlighet för dig som är mellan 16-18 år att studera hos oss. Läs vidare här.

Profilkurser på vår folkhögskola i Stockholm

Kombinera teoretisk och praktisk kunskap och lär dig grunderna i ett yrke. Vi erbjuder två inriktningar som ger dig möjlighet att komma ut i arbetslivet.

Så tycker deltagarna om folkhögskolan

På Stockholms Stadsmissions folkhögskola blir du sedd och bemött som den du är. Vi jobbar med individanpassad studietakt och personlig utveckling i en stimulerande miljö.

Läraren på Stockholms Stadsmissions Folkhögskola i samtal med eleverna Nath och Nathalie.

Det är aldrig för sent att plugga

"Det är aldrig för sent. Oavsett bakgrund, så går det att komma vidare." Möt Nath och Nathalie, två nöjda deltagare på Stockholms Stadsmissions Folkhögskola.

Sök till vår folkhögskola i Stockholm

Ta chansen och sök till Stockholms Stadsmissions folkhögskola du också! Här får du möjlighet att skaffa dig betyg och behörighet du saknar, samtidigt som du utvecklas som människa och upptäcker nya vägar i livet. 

När du pluggar hos oss ingår du i vår gemenskap. Du får både ansvar och frihet – du behöver vara närvarande och aktiv på lektionerna och avsätta tid för egna studier. Stockholms Stadsmissions folkhögskola har genom åren blivit mycket uppskattad för sin trygga och inspirerande miljö med personlig kommunikation mellan lärare och elever, och mellan gruppdeltagarna sinsemellan.

Kunskap och självförtroende

När du pluggar på Stockholms Stadsmissions folkhögskola ökar dina förutsättningar att komma vidare i en riktning som du väljer själv. Du pluggar i en takt som passar dig och får delta i intressanta diskussioner. 

Våra kurser ger dig möjlighet att:

  • skaffa grundläggande och utvecklade allmänkunskap
  • få behörighet till högre utbildning
  • skaffa yrkeskunskap som kan leda till jobb
  • närma dig arbetslivet med ny kunskap och större självförtroende

Det är ett jättebra studiesätt, engagerade lärare och underbara deltagare. 

Valentina Chagallo, studerande på allmän kurs social inriktning

Folkhögskola – en väg till högre utbildning

Halkade du efter i grundskolan eller på gymnasiet? Då kan du gå på vår folkhögskola i Stockholm och skaffa de betyg du behöver för att komma vidare med din utbildning. 

Väljer du att söka till Allmän kurs finns det tre olika inriktningar:

Allmän kurs riktar sig till dig som saknar betyg från grundskolan eller gymnasiet och vill få behörighet till fortsatta studier på högskola, universitet eller yrkeshögskola. 
Du som behöver lära dig mer svenska kan söka till vår kurs Svenska med restauranginriktning

Här får du möjlighet att träna på svenska språket samtidigt som du får en inblick i arbetslivet inom restaurangbranschen.

Plugga på distans

Det går också bra att läsa Allmän kurs på distans

Väljer du att plugga på distans behöver du ha självdisciplin, god datorvana samt tillgång till en dator med webbkamera och internetuppkoppling. 

Att plugga på distans innebär att du till största del sköter dina studier på egen hand. Lärarledda lektioner sker digitalt några gånger per termin. Distansstudier innebär därför att du behöver vara bra på att planera din tid och ha förmåga att själv lägga upp en konkret plan för dina studier. 

Möten ger ny kunskap och erfarenhet

Folkhögskolan har en lång tradition i Sverige inom folkbildning och utbildning. Folkbildningen har ett demokratiuppdrag där folkhögskolorna är en kraft för positiv förändring för människor och för ett mer jämlikt samhälle.

På folkhögskolan möts människor i olika åldrar och med olika intressen. Att möta nya människor med annan bakgrund än din egen ger dig möjlighet att vidga dina perspektiv. När du studerar på vår folkhögskola i Stockholm får du nya insikter om dig själv och andra. Du får också värdefull och utvecklande kunskap om vårt samhälle och om världen i stort.

Ansök till Stockholms Stadsmissions folkhögskola 

Tveka inte – ansök till någon av våra kurser! Nästa ansökningsperiod öppnar i slutet av februari och början av mars. Undervisningen på Stockholms Stadsmissions folkhögskola är avgiftsfri. Du betalar bara en materialkostnad som täcker kurslitteratur, studiematerial, kopior, studiebesök och försäkring. Studierna berättigar till studiemedel från CSN
 

Här finns vår folkhögskola i Stockholm

Stockholms Stadsmissions folkhögskola håller till i nyrenoverade lokaler på Fleminggatan 113, som ligger på Kungsholmen i Stockholm. Du tar dig enkelt hit med tunnelbana eller buss och kliver av på – station eller hållplats – Fridhemsplan. 

Hör gärna av dig med frågor, eller ansök direkt. Välkommen till Stockholms Stadsmissions folkhögskola – för nästa steg i din personliga utveckling! 

Så ansöker du till oss