Arbetsträna i livsmedelsbutik eller inom transport och logistik

Vid kassan på Matmissionen i Hallunda.
Matmissionen är Stockholms Stadsmissions sociala matbutiker som räddar varor från att bli matsvinn. Förutom billig mat för medlemmar och minskat matsvinn erbjuder butikerna arbetsträning, som hjälper fler att närma sig arbetsmarknaden.

I Matmissionen tar vi emot funktionellt livsmedel som inte kan säljas i andra butiker. Maten fördelas i vårt centrallager och levereras till våra Matmissionen-butikerna och till sociala verksamheter runt om i Stockholm. I butikerna kan människor i ekonomisk utsatthet handla mat till kraftigt reducerade priser. Samtidigt bidrar man till att minska matsvinnet. Matmissionens butiker finns i Hägersten, Jakobsberg, Hallunda, Handen, Kista Galleria, Norrtälje och i Södertälje. 

Yrkesmässig och personlig utveckling

Vårt mål är att ta dig till nästa steg, mot en anställning eller utbildning. Under arbetsträningen är du en del av Matmissionens drift och får lära dig nya saker eller förbättra befintliga kunskaper och erfarenheter, som gör att du ökar du dina möjligheter till en framtida anställning. Förekommande arbetsuppgifter i Matmissionen kan vara service/kundbemötande, kassaarbete och livsmedelshantering. På Matmissionens lager finns även möjlighet till arbetsuppgifter inom logistik, transport och orderplock med mera.

I verksamheten finns handledare och medarbetare som ger dig personligt stöd och som leder och lär ut arbetet inom livsmedelsbranschen. Tillsammans arbetar vi med de rutiner som behövs i arbetslivet. 

Välkommen på studiebesök

Du är välkommen att kontakta våra handledare om du är intresserad av att boka ett inledande studiebesök i någon av våra butiker. Här hittar du aktuell lista över butiker och handledare.