Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Källan Flemingsberg

Öppet hus Källan Flemingsberg
Till Källan Flemingsberg är du välkommen oavsett religion och bakgrund. Du kan lära dig mer om det svenska samhället, få stöd och hjälp för att söka jobb, samtala om föräldrarollen i Sverige eller bara komma och fika.

Källan Flemingsberg är en mötesplats där du kan få hjälp och stöd att orientera dig i det svenska samhället, både socialt, existentiellt, kulturellt och religiöst. 

Aktiviteter på Källan Flemingsberg

Under sommaren har vi öppet men bara vissa aktiviteter i gång. Ordinarie aktiviteter startar i september och är kostnadsfria, ingen föranmälan krävs om det inte står något annat, och alla är välkomna.    

Måndag:

10.00–12.00. Kurs i svenska. Lär dig grunderna i svenska språket, nybörjare. Du lär dig att använda svenska språket i vardagen. Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Terminen pågår: 10/9–10/12. Språklärare: Judith Bindala.

13.30–15.00. Språkcafé. Träffa andra, fika och träna svenska över en kopp kaffe eller en kopp te. Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Terminen pågår: 10/9–10/12. Gruppledare: Yesim Tungert i samverkan med Svenska kyrkan.

Tisdag:

10.00–12.00. Kurs i svenska. Lär dig grunderna i svenska språket, nybörjare. Du lär dig att använda svenska språket i vardagen. Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Terminen pågår: 11/9–11/12. Språklärare: Judith Bindala.

11.00–15.00 Simkurs i sluten grupp. Föranmälan krävs. Vi åker till en simhall och lär oss simma. Fokus på att lära sig simma, träning och hälsa. Gruppledare: Yesim Tungert.

Onsdag:

10.00–12.00. Kurs i svenska och samhällsorientering. Du har grunderna i svenska språket, men vill lära dig mer om hur det svenska samhället fungerar. Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Terminen pågår: 12/9–12/12. Språklärare: Judith Bindala.

Torsdag:

10.00–12.00 Föräldragrupp. Föräldragruppen är en mötesplats för familjedeltagarna att träffas, diskutera och stötta varandra i föräldrarollen. Syftet med föräldragruppen är att ge information om vilka lagar, regler, rättigheter och skyldigheter samt attityder som finns i Sverige när det gäller barn och föräldraskap, jämställdhet och demokrati. Ingen öppen grupp och föranmälan krävs. Terminen pågår: 20/9–13/12. Gruppledare: Yesim Tungert i samverkan med Svenska Kyrkan och Familjecentralen i Flemingsberg. 

10.00–12.00 och 14.00–16.00.  Råd och stöd. Hjälp med att komma i kontakt med myndigheter, stöd för att söka bostad, hjälp med att skriva cv och stöd för att söka jobb. Juridisk hjälp i asylärende. Öppen och ingen föranmälan krävs. Terminen pågår: 13/9–13/12. Ledare: Susanna Walther.

13.00–15.00 Hälsogruppen (fråga läkare). Hälsogruppen ger dig möjligheten att lyssna till en läkare och ställa frågor om hälsa. I gruppen lär du dig mer om hälsa, hur du söker vård och hur du kan förbättra din hälsa. Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Terminen pågår: 20/9–29/11. Gruppledare: Judith Bindala i samverkan med Transkulturellt Center. 

Fredag:

10.00–14.00 Syateljé - gammalt blir nytt! En plats där det ges utrymme till kreativitet och där kunskap om svenska traditioner förmedlas. En meningsfull tid att skapa gemenskap, träna språk och träffa människor med olika kulturella och religiösa bakgrund samt språk kunskaper.  Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Terminen pågår: 14/9–14/12. Gruppledare: Susanna Walther i samverkan med Svenska kyrkan. 

På Källan i Flemingsberg samarbetar Stockholms Stadsmission, Svenska kyrkan i Flemingsberg och Stockholms katolska stift.

Välkommen!

Michael Bjerkhagen
Verksamhetschef Källan
Judith Bindala
tf verksamhetsledare
Susanna Walther
Myndighetskontakter (på plats onsdag - fredag)
Martin Enquist-Källgren
(på plats onsdagar)

Besök oss:

Diagnosvägen 14-16
141 54 Huddinge
Sverige

Öppettider:

Måndag till fredag 9–16