Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Källan Flemingsberg

Öppet hus Källan Flemingsberg
Till Källan Flemingsberg är du välkommen oavsett religion och bakgrund. Du kan lära dig mer om det svenska samhället, få stöd och hjälp för att söka jobb, samtala om föräldrarollen i Sverige eller bara komma och fika.

Källan Flemingsberg är en mötesplats där du kan få hjälp och stöd att orientera dig i det svenska samhället, både socialt, existentiellt, kulturellt och religiöst. 

Aktiviteter på Källan Flemingsberg  

Måndag:

10.00–12.00. Kurs i svenska. Lär dig grunderna i svenska språket, nybörjare. Du lär dig att använda svenska språket i vardagen. Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Språklärare: Judith Bindala.

13.30–15.00. Språkcafé. Träffa andra, fika och träna svenska över en kopp kaffe eller en kopp te. Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Gruppledare: Yesim Tungert i samverkan med Svenska kyrkan och Stockholms katolska stift.

Tisdag:

09.30-12.00 Förberedelseklasserna. Musik och pedagogik, sätta ord på känslorna. Gruppledare: Yesim Tungert i samverkan med Svenska Kyrkan

10.00–12.00. Kurs i svenska. Lär dig grunderna i svenska språket, nybörjare. Du lär dig att använda svenska språket i vardagen. Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Språklärare: Judith Bindala.

Onsdag:

10.00–12.00. Kurs i svenska och samhällsorientering. Du har grunderna i svenska språket, men vill lära dig mer om hur det svenska samhället fungerar. Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Språklärare: Judith Bindala.

Torsdag:

10.00–12.00 Föräldragrupp. Föräldragruppen är en mötesplats för familjedeltagarna att träffas, diskutera och stötta varandra i föräldrarollen. Syftet med föräldragruppen är att ge information om vilka lagar, regler, rättigheter och skyldigheter samt attityder som finns i Sverige när det gäller barn och föräldraskap, jämställdhet och demokrati. Gruppledare: Yesim Tungert i samverkan med Svenska Kyrkan och Familjecentralen i Flemingsberg. 

10.00–12.00 och 14.00–16.00.  Råd och stöd. Hjälp med att komma i kontakt med myndigheter, stöd för att söka bostad, hjälp med att skriva cv och stöd för att söka jobb. Juridisk hjälp i asylärende. Öppen och ingen föranmälan krävs. Ledare: Susanna Walther.

Fredag:

10.00–14.00 Syateljé - gammalt blir nytt! En plats där det ges utrymme till kreativitet och där kunskap om svenska traditioner förmedlas. En meningsfull tid att skapa gemenskap, träna språk och träffa människor med olika kulturella och religiösa bakgrund samt språk kunskaper. Öppen grupp och ingen föranmälan krävs. Gruppledare: Susanna Walther i samverkan med Svenska kyrkan. 

På Källan i Flemingsberg samarbetar Stockholms Stadsmission, Svenska kyrkan i Flemingsberg och Stockholms katolska stift.

Välkommen!

Michael Bjerkhagen
Enhetschef Källan
Judith Bindala
Arbetslagsledare
Susanna Walther
Myndighetskontakter (på plats onsdag - fredag)
Martin Enquist-Källgren
Migrationsjurist (på plats onsdagar)

Besök oss:

Diagnosvägen 14-16
141 54 Huddinge
Sverige

Öppettider:

Måndag till fredag 9–16