Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Remake - hållbart mode och design

Remake, Stockholms Stadsmission är vårt eget mode- och designmärke. Remakes produkter tillverkas av insamlat material med målet att nå ökad kvalitet och livslängd. Plaggen är unika, i unisex och med design som utmanar storleksnormen. Här kan du välja det som passar just dig samtidigt som du handlar hållbart och gör ett medvetet val.

Du kan handla lokalproducerat, tidlöst och hållbart mode och accessoarer i vår shop in shop på Skånegatan 75 och Hornsgatan 58.
Remake håller även föreläsningar inom hållbart mode och socialt företagande. 

Lokal design och produktion av återbruk

Varje plagg är unikt och detaljer från originalplaggen tas till vara. Modellerna är tidlösa. Vi arbetar gärna i naturmaterial och i basfärger. Varje säsong har sitt eget uttryck och skapas efter tillgången på material och utifrån olika modeller istället för storlekar. Du bestämmer vad som passar, vi kallar det Suitable Size. 

Produktion och design sker i vår ateljé i Farsta Strand. Materialet vi använder kommer från gåvor som skänkts till Stockholms Stadsmission. Här återbrukas cirka 2,5 ton textilier per år.

Lagats och gjorts fina

Hos oss hittar du plagg eller väskor som vi har lagat och pysslat om lite extra. Väskorna har lagats, rengjorts och smorts in för att få ett långt liv. Plaggen har tvättats och hål eller trasiga detaljer har lagats. I butikerna finns även en del utvald second hand samt vårdande kläd- och skovårdsprodukter från hållbara märken.

Vi har även utvalda plagg som vi vill ge lite extra uppmärksamhet. Det är noga utvalda plagg som lätt stylas med Remake kollektionen. 

Bidra till social hållbarhet

Stockholms Stadsmission driver Remake som ett icke vinstdrivande socialt företag med arbetsintegration som mål. Här får människor möjlighet att närma sig, eller komma tillbaka till arbetslivet genom arbetsträning. När du handlar våra produkter bidrar du till ett hållbart samhälle och ljusare framtid för många.

Remake har även signerat initiativet Swedish Fashion Ethical Charter. Det betyder att vi aktivt arbetar tillsammans med branschen i frågor kring mångfald och social hållbarhet. 

Om Remake Stockholms Stadsmission

Remake har funnits i snart 20 år hos Stockholms Stadsmission men det var först under år 2016 märket fick ett nytt designkoncept. Kollektionerna har en bas av denim och ofta i patchmönster.

Till Nobelfesten 2018 designade Remake Stockholms Stadsmission Kultur- och demokratiministerns nobelklänning. Läs pressmeddelandet i sin helhet här. Remake mottog även H&M och ELLE Conscious award på Elle-galan 2019.

Vill du se mer av vår design samt aktiviteter? Följ oss på instagram Remakesthlm.

Ann-Sofie Kahl
Verksamhetsområdeschef Remake
annsofie.kahl [at] stadsmissionen.se
Remake
Kontakta oss
remake [at] stadsmissionen.se