Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Är du redo för ett nytt jobb? Eller behöver du stöd på vägen när du tar steget ut i arbetslivet? Vi stöttar dig! Arbete är en viktig del för att integrera människor i samhället. Att ha ett jobb att gå till är en av de viktigaste faktorerna för att ta sig ur, eller undvika att hamna i utanförskap. Vi ger människor personligt och yrkesmässig stöd och utveckling för att närma sig arbetsmarknaden.

Vi hjälper dig att förbättra dina möjligheter att få ett arbete eller påbörja studier. Med vår tjänst Rusta och matcha hjälper vi dig som behöver extra stöd för att få arbete och kopplar ihop dig med ditt nya jobb eller rätt studier. Du kan också börja din väg in eller tillbaka till arbetslivet genom att arbetsträna i någon våra verksamheter.

Många människor behöver någon gång i livet stöd eller anpassning i arbetsmiljön för att kunna utföra sitt arbete. Det kan till exempel handla om att komma igång efter en tids arbetslöshet, sjukdom, rehabilitering eller att få hjälp att komma in på arbetsmarknaden som nyanländ i Sverige. Vi vill ge fler möjlighet att bli delaktiga i arbetslivet, lära sig nya yrken och utvecklas efter egen förmåga. De viktigaste erfarenheterna finns inte alltid på papper. I ett socialt hållbart samhälle räknas alla människors insatser.

Välkommen att kontakta oss

Olivia 
olivia.boczar [at] stadsmissionen.se

Du kan också kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Kontakta oss
Kvinna sorterar kläder på Stockholms Stadsmissions produktionsavdelningen i Sätra.

Sociala företag

Inom Stockholms Stadsmission drivs flera verksamheter som sociala företag med målet att få människor att närma sig arbetsmarknaden. Under 2022 arbetstränade 803 personer inom Stockholms Stadsmissions sociala företag.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss via formuläret nedan. Fyll i ditt telefonnummer och e-post så återkommer vi till dig med svar så fort vi har möjlighet.
Skicka meddelande till oss
Jag är
Telefonnummer
Ange ditt telefonnummer om du vill att vi återkommer till dig på telefon.
Ange din e-postadress om du vill att vi återkommer till dig via epost.
När du klickar på Skicka godkänner du våra riktlinjer för personuppgiftshantering
Handledare coachar deltagare under ett samtal.

Så funkar Rusta och matcha

Rusta och matcha är en tjänst för dig som vill hitta ett arbete som matchar din erfarenhet och kompetens eller om du behöver stöttning i någon del innan du är redo att gå ut på arbetsmarknaden.

Så jobbar vi med arbetsträning

I den här filmen får du veta mer om hur och varför vi jobbar med arbetsträning, och möta två av de nästan 800 personer som varje år arbetstränar hos oss.
Två medarbetare framför grönsakerna i en av Stockholms Stadsmissions Matmissionen-butiker.

Arbetsträning hos Stockholms Stadsmission

Vill du arbeta med kundservice, försäljning, livsmedel, lager, transport eller mode? Din väg in till arbetslivet kan börja med arbetsträning i våra verksamheter. Här får du stöd, utmaning och utbildning i specifika yrkeskunskaper och annat som hör arbetslivet till. Samtidigt får du en möjlighet att göra en insats för miljö och medmänniska.

Deltagare berättar om vägen mot arbete

Frågor & svar

Hur ansöker jag till Rusta och matcha?

För att delta i rusta och matcha behöver du först bli anvisad av Arbetsförmedlingen. I Rusta och matcha väljer du själv en leverantör som du tror är mest lämpad för att snabbast stödja dig till jobb eller utbildning. 

Hur gör jag när jag har valt Stockholms Stadsmission som leverantör?

Väljer du Stockholms Stadsmission så lämnar du vårt KA-nummer 10072545 till Arbetsförmedlingen.

Vad händer när jag har valt leverantör?

Du får ett beslut. Därefter får vi en signal från Arbetsförmedlingen att vi har en ny deltagare. Vi tar då kontakt med dig och bokar in ett första kartläggningssamtal och därefter gör vi en planering för hur tiden ska se ut framåt.

Vilket stöd kan jag få?

Vi erbjuder individuellt stöd i form av handledarsamtal. Utifrån dina kunskaper och önskemål matchar vi ihop dig med rätt utbildning eller arbetsgivare. Våra handledare hjälper dig med allt från motivation och vägledning till cv-skrivning, förberedande praktik eller korta utbildningar. Tillsammans lägger vi upp en plan för hur du ska hitta rätt. 

Mer stöd på vägen till arbete

Medarbetare i samtal med deltagare.

Är du från Ukraina och söker jobb?

Vi hjälper dig mellan 18-65 år som flytt från Ukraina att få bättre förutsättningar på arbetsmarknaden i Sverige genom vårt projekt Care: Jobbredo Ukraina.