Är du redo för ett nytt jobb? Eller behöver du stöd på vägen när du tar steget ut i arbetslivet? Vi stöttar dig! Arbete är en viktig del för att integrera människor i samhället. Att ha ett jobb att gå till är en av de viktigaste faktorerna för att ta sig ur, eller undvika att hamna i utanförskap. Vi ger människor personligt och yrkesmässig stöd och utveckling för att närma sig arbetsmarknaden.

Vi hjälper dig att förbättra dina möjligheter att få ett arbete eller påbörja studier. Med vår tjänst Rusta och matcha hjälper vi dig som behöver extra stöd för att få arbete och kopplar ihop dig med ditt nya jobb eller rätt studier. Du kan också börja din väg in eller tillbaka till arbetslivet genom att arbetsträna i någon våra verksamheter.

Många människor behöver någon gång i livet stöd eller anpassning i arbetsmiljön för att kunna utföra sitt arbete. Det kan till exempel handla om att komma igång efter en tids arbetslöshet, sjukdom, rehabilitering eller att få hjälp att komma in på arbetsmarknaden som nyanländ i Sverige. Vi vill ge fler möjlighet att bli delaktiga i arbetslivet, lära sig nya yrken och utvecklas efter egen förmåga. De viktigaste erfarenheterna finns inte alltid på papper. I ett socialt hållbart samhälle räknas alla människors insatser.

Välkommen att kontakta oss

Olivia 
olivia.boczar [at] stadsmissionen.se (olivia[dot]boczar[at]stadsmissionen[dot]se)

Du kan också kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Kontakta oss
Kvinna sorterar kläder på Stockholms Stadsmissions produktionsavdelningen i Sätra.

Sociala företag

Inom Stockholms Stadsmission drivs flera verksamheter som sociala företag med målet att få människor att närma sig arbetsmarknaden. Under 2022 arbetstränade 803 personer inom Stockholms Stadsmissions sociala företag.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss via formuläret nedan. Fyll i ditt telefonnummer och e-post så återkommer vi till dig med svar så fort vi har möjlighet.
Skicka meddelande till oss
Jag är
Telefonnummer
Ange ditt telefonnummer om du vill att vi återkommer till dig på telefon.
Ange din e-postadress om du vill att vi återkommer till dig via epost.
När du klickar på Skicka godkänner du våra riktlinjer för personuppgiftshantering
Handledare coachar deltagare under ett samtal.

Så funkar Rusta och matcha

Rusta och matcha är en tjänst för dig som vill hitta ett arbete som matchar din erfarenhet och kompetens eller om du behöver stöttning i någon del innan du är redo att gå ut på arbetsmarknaden.

Så jobbar vi med arbetsträning

I den här filmen får du veta mer om hur och varför vi jobbar med arbetsträning, och möta två av de nästan 800 personer som varje år arbetstränar hos oss.
Två medarbetare framför grönsakerna i en av Stockholms Stadsmissions Matmissionen-butiker.

Arbetsträning hos Stockholms Stadsmission

Vill du arbeta med kundservice, försäljning, livsmedel, lager, transport eller mode? Din väg in till arbetslivet kan börja med arbetsträning i våra verksamheter. Här får du stöd, utmaning och utbildning i specifika yrkeskunskaper och annat som hör arbetslivet till. Samtidigt får du en möjlighet att göra en insats för miljö och medmänniska.

Deltagare berättar om vägen mot arbete

Frågor & svar

Hur ansöker jag till Rusta och matcha?

För att få delta i Rusta och Matcha behöver du ett beslut från Arbetsförmedlingen. När du fått ditt beslut väljer du själv den leverantör du tror kan stötta dig på bästa sätt. Målet är att du så snabbt som möjligt ska hitta ett jobb eller en utbildning.

Hur gör jag när jag har valt Stockholms Stadsmission som leverantör?

Om du vill välja oss som din leverantör lämnar du Stockholms Stadsmissions KA-nummer till Arbetsförmedlingen: KA 10073432 eller KA 10073499.

Vad händer när jag har valt leverantör?

När du gjort ditt val får du besked från Arbetsförmedlingen om den beslutade leverantören. Därefter får vi en signal om att vi har en ny deltagare. Vi tar då kontakt med dig och bokar in ett första möte, ett kartläggningssamtal. Sedan gör vi en planering för hur din tid ska se ut framåt.

Vilket stöd kan jag få?

Stockholms Stadsmission erbjuder individuellt stöd i form av handledarsamtal. Utifrån dina kunskaper, erfarenheter och önskemål lägger vi upp en plan och matchar ihop dig med den mest passande arbetsgivaren eller utbildningen. Våra handledare hjälper dig med allt från motivation och vägledning till cv-skrivning, förberedande praktik eller korta utbildningar.

Mer stöd på vägen till arbete

Medarbetare i samtal med deltagare.

Är du från Ukraina och söker jobb?

Vi hjälper dig mellan 18-65 år som flytt från Ukraina att få bättre förutsättningar på arbetsmarknaden i Sverige genom vårt projekt Care: Jobbredo Ukraina.