Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bli volontär i Stockholms Stadsmission

Volontären Johanna förbereder smörgåsar på Stockholms Stadsmissions familjeboende
Vill du göra något för och tillsammans med människor i din omgivning? Hos oss kan du arbeta ideellt ofta eller sällan, mycket eller lite och med olika uppdrag. Du får den utbildning du behöver för just ditt uppdrag.

Så kan du volontärarbeta hos oss

Vill du arbeta med barn, unga, vuxna eller äldre? Läxhjälp, cv-skrivning, matlagningskurs, tolkuppdrag eller samtalsstöd är några exempel på vad du kan bidra med hos oss. 

Korta uppdrag: Du har korta uppdrag som till exempel innebär att du hjälper till att samla in kläder vid ett event eller hjälper till att inreda en ny verksamhet. 
Regelbundna uppdrag: Du har uppdrag i någon av våra verksamheter, till exempel hjälper till med matlagning eller bidrar med läxhjälp en gång i veckan, eller ett par gånger per månad. 
Projektvolontär: Du har ett projektbaserat uppdrag, till exempel hjälper till med att planera en sommarfest eller uppdatera ett register. 
Yrkesvolontär: Du har kontinuerliga uppdrag utifrån din profession, till exempel som terapeut eller frisör. 

Utbildningar för dig som arbetar ideellt

På Stockholms Stadsmission är det viktigt att alla känner sig trygga med sitt uppdrag och att de vi möter i våra verksamheter känner tillit till oss. Därför får du gå en utbildning där du får lära dig om organisationen och vårt arbetssätt. Du får råd och tips kring saker som är viktiga för dig i ditt uppdrag.

Första steget - introduktionsträff

Första steget är en introduktionsträff, därefter kan du anmäla dig till våra utbildningar. Se information i rutan här intill om plats och tid för nästa träff. Du behöver inte föranmäla dig. Välkommen!

Utbildning del 1

Denna utbildning går alla volontärer, oavsett vilket uppdrag du sedan önskar gå vidare med. Du får lära dig mer om Stockholms Stadsmission och våra verksamheter i en digital utbildning. Därefter träffas vi för en halvdags utbildning om vår värdegrund och hur vi bemöter människor i verksamheterna.

Utbildning del 2 

Denna utbildning går du om du önskar engagera dig mer än med korta volontäruppdrag. Då går vi igenom volontärernas roll, betydelse och ansvar och förbereder dig för ditt kommande uppdrag. 

Har du frågor om att volontärarbete?

Har du frågor eller undrar över något? Tveka inte att kontakta oss:

Besök oss:

Mariatorget 10, St Paul
118 48 Stockholm
Sverige

Kom på introduktionsträff

En gång i månaden är du välkommen på introduktionsträff där du får veta mer om olika sätt att engagera dig i Stockholms Stadsmission och vilka uppdrag som finns. Introduktionen är en timme. Du har möjlighet att ställa frågor, träffa volontärer som redan är i uppdrag eller prata med andra intresserade. Efter att du har varit på introduktionen kan du anmäla dig till våra utbildningar.

Planerade datum:
Tid och plats: 18-19 St Paul, Mariatorget 10
10/10
14/11
6/12

Ingen föranmälan krävs. Välkommen!

Så kan du bidra i jul

Julen är en svår tid för många människor. Utanförskapet, ensamheten och fattigdomen gör sig extra påtaglig. Vill du engagera dig inför och under juldagarna? Här har vi samlat information om hur du kan bidra till att fler människor får möjlighet att fira jul i värme och gemenskap.

Läs mer om Så kan du bidra i jul