Bli volontär i Stockholms Stadsmission

Vid ett bord mitt i solen står volontären Nada Freigi och göra svenska flaggor inför dagens EM-match. Foto: Anna Z Ek
Vill du göra något för och tillsammans med människor i din omgivning? Hos oss kan du arbeta ideellt ofta eller sällan, mycket eller lite och med olika uppdrag. Du får den utbildning du behöver för just ditt uppdrag och sedan är du redo att sätta igång!

Så kan du volontärarbeta hos oss

De allra flesta av våra uppdrag gör du en gång i veckan eller varannan vecka, men det finns också tidsbegränsade projekt och korta punktinsatser. För att skapa trygghet för dem vi möter vill vi att du helst engagerar dig i minst ett halvår. Du behöver vara minst 18 år för att bli volontär.

Vi använder oss av Volontärbyrån som rekryteringsportal. Klicka här för att se våra lediga uppdrag. Just nu söker vi volontärer som vill engagera sig i följande verksamheter:

Om du har någon speciell yrkeskompetens du tror att vi kan ha nytta av så maila oss gärna. Just nu söker vi till exempel efter frisörer, jurister och målare.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Så här blir du volontär

På Stockholms Stadsmission är det viktigt att alla känner sig trygga med sitt uppdrag och att dem vi möter i våra verksamheter känner tillit till oss. Därför har vi utvecklat en volontärprocess där du får lära dig känna vår organisation och vårt arbetssätt innan du kommer ut i uppdrag. Den består utav följande steg:

Steg 1 - Gå vår digitala kurs ”Om Stockholms Stadsmission”

Efter anmälan till den fysiska volontärutbildningen "Engagemang som gör skillnad" får du en länk vår digitala utbildning ”Om Stockholms Stadsmission”. Det är en halvtimmes kurs där du får lära dig mer om Stockholms Stadsmission, våra verksamheter och vad det innebär att vara volontär. Du gör den själv hemma online.

Steg 2 - Kom på volontärutbildningen ”Engagemang som gör skillnad”

Denna utbildning leds av personal från Stockholms Stadsmission. Vi träffas för att tillsammans prata om vår värdegrund och hur vi bemöter människor i verksamheterna. Vi går igenom volontärernas roll, betydelse och ansvar och förbereder dig för ditt kommande uppdrag. Vi hjälper dig gärna efteråt att matcha ett volontäruppdrag som kan passa för dig.

Om du har skyddad identitet är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare för att bli en volontär.

Har du frågor om volontärarbete?

Har du frågor eller undrar över något? Tveka inte att kontakta oss!

Engagemang
engagemang [at] stadsmissionen.se

Datum i fokus

Kommande utbildningar: 

Efter infoträffen kan du anmäla dig till volontärutbildningen ”Engagemang som gör skillnad”. Det är ett seminarium där vi pratar mer om vår värdegrund och bemötande. 

Obs! Just nu har vi extra stort behov av volontärer i våra second hand-butiker, både innanför och utanför tullarna. Låter det som något för dig, boka gärna in dig på utbildningen den 20 mars.

Företagsengagemang

Vi erbjuder våra vän- och partnerföretag möjligheten att vara företagsvolontärer hos oss för en dag, eller som ett längre engagemang under en termin. Volontäruppdragen baseras alltid utifrån verksamheternas behov. Exempel på uppdrag är extra händer på vårt centrallager där vi arbetar med sortering och prismärkning av prylar och kläder till second hand-butikerna och på Matmissionen med att hantera och packa upp varor i butiken.

Kontakta oss för mer information foretagsvolontarer@stadsmissionen.se