Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bli volontär i Stockholms Stadsmission

Volontären Johanna förbereder smörgåsar på Stockholms Stadsmissions familjeboende
Vill du göra något för och tillsammans med människor i din omgivning? Hos oss kan du arbeta ideellt ofta eller sällan, mycket eller lite och med olika uppdrag. Du får den utbildning du behöver för just ditt uppdrag. För att bli volontär måste du ha fyllt 18 år.

Med anledning av COVID-19

Vill du engagera dig? Vi har många volontärer som anmält sig sedan tidigare, men vi ser också att vi kan komma att behöva fler en tid framåt. Därför är du varmt välkommen att registrera dig via länken nedan. Då uppdaterar vi dig med information om läget och om vi behöver fler volontärer i våra verksamheter. 

Anmäl intresse om att bli volontär

Vi vill också tipsa om volontarbyran.org. Där hittar du just nu flera aktuella annonser från organisationer som behöver hjälp med anledning av coronaviruset.
 

Så kan du volontärarbeta hos oss

Vill du arbeta med barn, unga, vuxna eller äldre? Läxhjälp, cv-skrivning, matlagningskurs, tolkuppdrag eller samtalsstöd är några exempel på vad du kan bidra med hos oss.

Korta uppdrag

Du har korta uppdrag som till exempel innebär att du hjälper till att samla in kläder vid ett event eller hjälper till att inreda en ny verksamhet.

Regelbundna uppdrag

Du har uppdrag i någon av våra verksamheter, till exempel hjälper till med matlagning eller bidrar med läxhjälp en gång i veckan, eller ett par gånger per månad. 

Projektvolontär

Du har ett projektbaserat uppdrag, till exempel hjälper till med att planera en sommarfest eller uppdatera ett register. 

Yrkesvolontär

Du har kontinuerliga uppdrag utifrån din profession, till exempel som frisör. 

För att arbeta som volontär i Stockholms Stadsmission ska du vara 18 år eller äldre och dela vår värdegrund.

Utbildningar för dig som arbetar ideellt

På Stockholms Stadsmission är det viktigt att alla känner sig trygga med sitt uppdrag och att de vi möter i våra verksamheter känner tillit till oss. Därför får du gå en utbildning där du får lära dig om organisationen och vårt arbetssätt. Du får råd och tips kring saker som är viktiga för dig i ditt uppdrag.

Första steget - introduktionsträff

Första steget är en introduktionsträff, därefter kan du anmäla dig till våra utbildningar. Se information i rutan här intill om plats och tid för nästa träff. Du behöver inte föranmäla dig. Välkommen!

Utbildning del 1

Denna utbildning går alla volontärer, oavsett vilket uppdrag du sedan önskar gå vidare med. Du får lära dig mer om Stockholms Stadsmission och våra verksamheter i en digital utbildning. Därefter träffas vi för en halvdags utbildning om vår värdegrund och hur vi bemöter människor i verksamheterna.

Utbildning del 2 

Denna utbildning går du om du önskar engagera dig mer än med korta volontäruppdrag. Då går vi igenom volontärernas roll, betydelse och ansvar och förbereder dig för ditt kommande uppdrag. 

Har du frågor om volontärarbete?

Har du frågor eller undrar över något? Tveka inte att kontakta oss:

Engagemang
engagemang [at] stadsmissionen.se

Just nu håller vi inga infoträffar med anledning av coronaviruset.