Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bli volontär i Stockholms Stadsmission

Volontären Johanna förbereder smörgåsar på Stockholms Stadsmissions familjeboende
Vill du göra något för och tillsammans med människor i din omgivning? Hos oss kan du arbeta ideellt ofta eller sällan, mycket eller lite och med olika uppdrag. Du får den utbildning du behöver för just ditt uppdrag. För att bli volontär måste du ha fyllt 18 år.

Med anledning av COVID-19

Vill du engagera dig? Våra uppdrag fortsätter som vanligt och all vår utbildning sker just nu digitalt. Behöver du stöd med internet, dator eller annan hjälp hör du bara av dig så ordnar vi det.  Registrera dig på länken nedan för att ta första steget till att bli volontär hos oss!

Registrera dig här för att bli volontär

Vi vill också tipsa om volontarbyran.org. Där hittar du just nu flera aktuella annonser från organisationer som behöver hjälp med anledning av coronaviruset.
 

Så kan du volontärarbeta hos oss

Vill du arbeta med barn, unga, vuxna eller äldre? Läxhjälp, cv-skrivning, samtalsstöd, laga mat, tolkuppdrag eller samtalsstöd är några exempel på vad du kan bidra med hos oss.

De allra flesta av våra uppdrag gör du en gång i veckan eller varannan vecka. För att skapa trygghet för dem vi möter vill vi därför att du helst engagerar dig i minst ett halvår.

Just nu söker vi extra mycket efter dig som är frisör, massör eller arbetar med fotvård.

För att arbeta som volontär i Stockholms Stadsmission ska du vara 18 år eller äldre och dela vår värdegrund.

Utbildningar för dig som arbetar ideellt

På Stockholms Stadsmission är det viktigt att alla känner sig trygga med sitt uppdrag och att de vi möter i våra verksamheter känner tillit till oss. Därför får du gå en utbildning där du får lära dig om organisationen och vårt arbetssätt. Du får råd och tips kring saker som är viktiga för dig i ditt uppdrag.

På grund av Covid 19 sker all vår utbildning digitalt just nu. Hör av dig om du inte har dator, internet eller behöver praktiskt eller tekniskt stöd, så hjälper vi dig!

Steg 1 – registrera dig

Första steget är att registrera dig i vår Engagemangsportal. Där kan du sedan gå vidare till steg 2.  

Registrera dig här för att bli volontär

Steg 2 – Online utbildning som du gör på egen hand

Den här online utbildningen finns i Engagemangsportalen och du gör den på egen hand. Du får lära dig mer om Stockholms Stadsmission, våra verksamheter och vad det innebär att vara volontär.

Steg 3 - Utbildning som leds av Stockholms Stadsmission

Denna utbildning leds av personal från Stockholms Stadsmission. Vi träffas för att tillsammans prata om vår värdegrund och hur vi bemöter människor i verksamheterna. Vi går igenom volontärernas roll, betydelse och ansvar och förbereder dig för ditt kommande uppdrag. 

Om du har skyddad identitet är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare för att bli en volontär.

Har du frågor om volontärarbete?

Har du frågor eller undrar över något? Tveka inte att kontakta oss!

Engagemang
engagemang [at] stadsmissionen.se

Kontakta oss

Mejl: engagemang [at] stadsmissionen.se
Tel:08-684 232 85
Telefontid: vardagar kl. 9-12