Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bli volontär i Stockholms Stadsmission

Vid ett bord mitt i solen står volontären Nada Freigi och göra svenska flaggor inför dagens EM-match. Foto: Anna Z Ek
Vill du göra något för och tillsammans med människor i din omgivning? Hos oss kan du arbeta ideellt ofta eller sällan, mycket eller lite och med olika uppdrag. Du får den utbildning du behöver för just ditt uppdrag och sedan är du redo att sätta igång!

Så kan du volontärarbeta hos oss

De allra flesta av våra uppdrag gör du en gång i veckan eller varannan vecka, men det finns också tidsbegränsade projekt och korta punktinsatser. För att skapa trygghet för dem vi möter vill vi att du helst engagerar dig i minst ett halvår. Du behöver vara minst 18 år för att bli volontär.

Vi använder oss av Volontärbyrån som rekryteringsportal. Klicka här för att se våra lediga uppdrag. Just nu söker vi efter nya volontärer som vill engagera sig i följande verksamheter: 

Om du har någon speciell yrkeskompetens du tror att vi kan ha nytta av så maila oss gärna. Just nu söker vi till exempel efter frisörer, jurister och målare.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Så här blir du volontär

På Stockholms Stadsmission är det viktigt att alla känner sig trygga med sitt uppdrag och att dem vi möter i våra verksamheter känner tillit till oss. Därför har vi utvecklat en volontärprocess där du får lära dig känna vår organisation och vårt arbetssätt innan du kommer ut i uppdrag. Den består utav följande steg:

Steg 1 – Gå informationskursen

Vi vill att du lär känna oss lite mer innan du bestämmer dig för om du vill bli volontär hos oss. Det gör du genom att gå informationskursen. Klicka här för att komma till informationskursen "Volontärens uppdrag" . För att komma till "Volontärens uppdrag" på lätt svenska, klicka här.

Steg 2 – Kom på informationsträff

Engagemangsenheten håller en informationsträff i månaden där du får veta mer om vad det innebär att vara volontär samt vilka aktuella uppdrag som finns. Detta är ett tillfälle för att få en mer övergripande bild av vad volontärskapet innebär samt om det är något som känns rätt för dig. Det är obligatoriskt att delta på en informationsträff för att kunna gå volontärutbildningen.

Steg 3 – Hitta ett uppdrag

Vi vill att du tittar igenom våra lediga uppdrag och väljer ut ett eller två uppdrag som du skulle vilja engagera dig i innan du går volontärutbildningen. Det gör att det blir enklare för dig att veta vart du ska engagera dig efter att du gått klart volontärutbildningen.

Steg 4 - Gå vår digitala kurs ”Om Stockholms Stadsmission”

Efter informationsträffen får du en länk till vår digitala utbildning ”Om Stockholms Stadsmission”. Det är en halvtimmes kurs där du får lära dig mer om Stockholms Stadsmission, våra verksamheter och vad det innebär att vara volontär. Du gör den själv hemma online.

Steg 5 - Kom på volontärutbildningen ”Engagemang som gör skillnad”

Denna utbildning leds av personal från Stockholms Stadsmission. Vi träffas för att tillsammans prata om vår värdegrund och hur vi bemöter människor i verksamheterna. Vi går igenom volontärernas roll, betydelse och ansvar och förbereder dig för ditt kommande uppdrag.

Om du har skyddad identitet är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare för att bli en volontär.

Har du frågor om volontärarbete?

Har du frågor eller undrar över något? Tveka inte att kontakta oss!

Engagemang
engagemang [at] stadsmissionen.se

Datum i fokus

Kommande infoträffar:

Infoträffen är en möjlighet att få träffa volontäransvarig, volontärsamordnare och volontärer som berättar mer om vad det innebär att vara volontär och hur det går till för dig att bli volontär. 

Kommande utbildningar: 

Efter infoträffen kan du anmäla dig till volontärutbildningen ”Engagemang som gör skillnad”. Det är ett seminarium där vi pratar mer om vår värdegrund och bemötande. 

Företagsengagemang

Vi erbjuder våra vän- och partnerföretag möjligheten att vara företagsvolontärer hos oss för en dag, eller som ett längre engagemang under en termin. Volontäruppdragen baseras alltid utifrån verksamheternas behov. Exempel på uppdrag är extra händer på vårt centrallager där vi arbetar med sortering och prismärkning av prylar och kläder till second hand-butikerna och på Matmissionen med att hantera och packa upp varor i butiken.

Kontakta oss för mer information foretagsvolontarer@stadsmissionen.se