Bli månadsgivare

  • Belopp
  • Uppgifter
  • Signering
Hur mycket vill du ge i månaden?

Som givare kan du få 25 % skattereduktion om din gåva uppgår till minst 200 kr och om du ger minst 2 000 kr under ett år. Ex. 200 kr i månaden ”kostar” dig därför endast 150 kr.

Därför ska du bli månadsgivare:

  • Regelbundna gåvor skapar trygghet för våra deltagare
  • Du bidrar både till akut hjälp och långsiktigt stöd
  • Autogiro är ett kostnadseffektivt sätt att ge gåvor.

Pengarna dras från ditt konto den sista bankdagen varje månad. Du kan när som helst höra av dig till oss och ändra eller avsluta ditt månadsgivande.

Så bidrar du som månadsgivare

Tack vare ditt stöd kan vi bland annat erbjuda mat, kläder, dusch och tvättmöjligheter till människor i akut hemlöshet. Dina gåvor bidrar även till aktiviteter, måltider och livsviktig gemenskap för äldre som lever i ofrivillig ensamhet och fattigdom. Vi bedriver även öppna mötesplatser för barnfamiljer som kämpar med ekonomin och behöver akut hjälp med basbehov samt råd och stöd. 

Ditt stöd betyder mycket för många!

Stockholms Stadsmission tidning

 

Det får du som månadsgivare

För att du ska kunna följa det arbete du bidrar till får du Stockholms Stadsmissions tidning 2 gånger per år. Du får också information om hur din gåva gör nytta via e-post cirka en gång per månad.

Klicka här för att se tidigare nummer

Så vet du att pengarna når fram

Vi arbetar hela tiden för att använda våra gåvor så effektivt som möjligt. Stockholms Stadsmission har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll, som ställer krav på att minst 75 procent av intäkterna går till ändamålet. Vi ligger en bra bit över den gränsen - under de senaste fem åren har i genomsnitt 88 procent av intäkterna gått till ändamålet. 

Vi är också medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling och vi följer Giva Sveriges kvalitetskod.

Svensk insamlingskontrolls 90-konto-logo

Bli en del av förändringen

Samhället står inför stora utmaningar, men med ditt stöd som månadsgivare kan vi göra stora framsteg. Tillsammans kan vi arbeta för att ingen ska gå hungrig, att alla har en plats att kalla hem och att de som lever i utanförskap i vårt samhälle får den hjälp de behöver.

Det handlar inte bara om pengar. Det handlar om medmänsklighet, om att se varandra och om att tillsammans skapa en bättre framtid för Stockholm. Som månadsgivare bidrar du till att skapa en kedja av solidaritet och hopp.

Föreställ dig ett Stockholm där alla barn får en trygg start i livet, där ingen person behöver sova på gatan, och där vi tillsammans lyfter varandra. Det är visionen du bidrar till när du bestämmer dig för att bli månadsgivare. Gör en bestående insats idag. Låt ditt engagemang bli en ständig påminnelse om att vi kan, och bör, göra mer för de som behöver det mest.

För mer information om hur du kan bli månadsgivare eller om andra sätt att stödja Stockholms Stadsmission, tveka inte att kontakta oss. Tillsammans skapar vi en ljusare framtid för många behövande i Stockholmsområdet.

Har du stött på våra värvare?

Under vissa perioder har Stockholms Stadsmission värvare på stan och i bostadsområden som informerar om vårt arbete och värvar månadsgivare.

Här kan du läsa mer om våra värvare och hur du känner igen dem.