Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Migration och integration

Två kvinnor och ett barn i en korridor.
Fler människor än någonsin befinner sig på flykt undan krig, förtryck och fattigdom. Föräldrar tar det svåra beslutet att lämna sitt land och låter kanske sina söner eller döttrar åka före – allt i förhoppningen om att skapa en bättre framtid för sina barn och sig själva.

Många människor kommer till Sverige på flykt undan krig eller i förhoppningen om att hitta försörjning och en bättre tillvaro. Vi verkar för ett humant bemötande av alla människor som kommer till Stockholm och för att främja integration för människor från hela världen.

Vi ger akut stöd som tak över huvudet och tillgång till dusch och mat. Vi erbjuder också rådgivning och information om svensk arbetsmarknad. För att främja delaktighet i samhället har vi bland annat sociala aktiviteter och språkundervisning.

Allt detta gör vi för att vi ser att alla, oavsett ursprung och bakgrund, är i behov av gemenskap, värme och sammanhang.

Susanne Svensson
Verksamhetsområdeschef

Värt att veta om tiggeri

Under de senaste åren har vi sett en ökande närvaro av EU-medborgare som lever i fattigdom och som försöker få ihop ett levebröd genom att tigga på Stockholms gator.
Läs om våra erfarenheter

Råd och stöd

Råd och stöd för EU-medborgare

På Crossroads kan du som är EU-medborgare eller du som har uppehållstillstånd i ett annat EU-land få stöd i att söka jobb och få information om hur det svenska samhället fungerar. Här kan du också duscha, tvätta dina kläder, få vård och äta frukost.
Mer om Crossroads

Källan råd- och stödcenter

Råd- och stödcentret Källan erbjuder information om det svenska samhället, svensk kultur och religioner som finns i Sverige. Du kan få råd och stöd i kontakt med myndigheter och delta i aktiviteter.
Mer om Källan

Baba - råd och stöd för ensamkommande barn och unga

Baba vänder sig till dig som är under 21 år och som har kommit ensam till Sverige och som av olika anledningar står helt eller delvis utanför samhällets insatser.
Läs mer om Baba

St Paul - en mötesplats för alla

I St Pauls lokaler finns någonting för alla. Du finner en dagverksamhet med flertalet aktiviteter och stödinsatser. På tisdagskvällar har vi middagsgemenskap med efterföljande kultur- eller samtalsevenemang.
Läs mer om St Paul