Påsken – en tid för reflektion i en osäker tid

Ett barn som håller i påskägg
2023-03-31
Påsken är en tid för reflektion, återhämtning och för att tänka på andra. För den som kan är det också en tid för att ge tillbaka och hjälpa människor som behöver det mest. Stockholms Stadsmission arbetar för att ge stöd åt människor i utsatthet och i påsk finns det många anledningar att bidra till ett mänskligare samhälle.

Under påsken är det lätt att glömma bort människorna som kämpar för att få ihop det ekonomiskt och som saknar de resurser som många andra tar för givet. För människor som lever i utsatthet i Stockholm är påsken en påminnelse om deras ekonomiska svårigheter och sociala isolering. Många av dem har ingen familj eller vänner att fira med och har begränsad tillgång till mat, boende och andra basala behov.

Stockholms Stadsmission är en organisation som arbetar för att hjälpa människor i utsatthet att få tillgång till de resurser och stöd de behöver. I påsk behöver vi stöd för att kunna fortsätta arbetet med att hjälpa fler människor.

Illustration på en påskfrukost

Privatpersoner kan visa sitt stöd för Stockholms Stadsmission på olika sätt. Genom att skänka en gåva kan organisationen fortsätta erbjuda utsatta människor en trygg plats att sova, kläder och mat. En annan möjlighet är att bidra genom att ge ett gåvobevis.

Varje dag är Stockholms Stadsmission sista utvägen för människor som lever i utsatthet och hemlöshet. Vi erbjuder tak över huvudet och det nödvändigaste för att få vardagen att gå runt. Vi arbetar även långsiktigt med att ge människor kraft och motivation att förändra sina liv. Den här gåvan bidrar till att vi kan fortsätta med allt detta.

Påskfrukosten räcker till frukost för sex personer i hemlöshet

Illustration på en påskfrukost

Köp påskfrukosten här

Påskfrukosten kostar 150 kronor och räcker exempelvis till frukost för sex personer i hemlöshet. Digitala gåvobevis skickas direkt vid beställning och du kan skriva en personlig hälsning.

Vi önskar dig en fin påsk –  varmt tack. ❤