Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsintegration

Person som arbetstränar på Remake
Arbete är en viktig del för att integrera människor i samhället. Vi ger människor personligt och yrkesmässig stöd och utveckling för att närma sig arbetsmarknaden.

Många människor behöver någon gång i livet stöd eller anpassning i arbetsmiljön för att kunna utföra sitt arbete. Det kan till exempel handla om att komma igång efter en tids arbetslöshet, sjukdom, rehabilitering eller att få hjälp att komma in på arbetsmarknaden som nyanländ i Sverige. Det kan också handla om sysselsättning för personer med funktionsvariationer. 

Att arbeta och att få rutiner i sin vardag är ofta en förutsättning för att bryta mönster och att långsiktigt förändra sitt liv. Vårt mål är att ge plats åt en större mångfald av människor på arbetsmarknaden. Vi vill ge fler möjlighet att bli delaktiga i arbetslivet, lära sig nya yrken och utvecklas efter egen förmåga. 

I ett socialt hållbart samhälle räknas alla människors insatser.

Sociala företag

Inom Stockholms Stadsmission drivs flera verksamheter som sociala företag med målet att få människor att närma sig arbetsmarknaden. Under 2018 arbetstränade 663 personer inom Stockholms Stadsmissions sociala företag.

Läs mer om Sociala företag