Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsintegration

Två personer jobbar på Remakes syateljé i Farsta.
Arbete är en viktig del för att integrera människor i samhället. Vi ger människor personligt och yrkesmässig stöd och utveckling för att närma sig arbetsmarknaden.

Många människor behöver någon gång i livet stöd eller anpassning i arbetsmiljön för att kunna utföra sitt arbete. Det kan till exempel handla om att komma igång efter en tids arbetslöshet, sjukdom, rehabilitering eller att få hjälp att komma in på arbetsmarknaden som nyanländ i Sverige.

Att arbeta och att få rutiner i sin vardag är ofta en förutsättning för att bryta mönster och att långsiktigt förändra sitt liv. Vi vill ge fler möjlighet att bli delaktiga i arbetslivet, lära sig nya yrken och utvecklas efter egen förmåga. 

I ett socialt hållbart samhälle räknas alla människors insatser.

Sociala företag

Inom Stockholms Stadsmission drivs flera verksamheter som sociala företag med målet att få människor att närma sig arbetsmarknaden. Under 2018 arbetstränade 663 personer inom Stockholms Stadsmissions sociala företag.
Läs mer om Sociala företag

Verksamheter för arbetsintegration

Arbetsträna hos Stockholms Stadsmission

Din väg in till arbetslivet kan börja med arbetsträning i våra verksamheter. Här får du stöd, utmaning och utbildning i specifika yrkeskunskaper och annat som hör arbetslivet till. Samtidigt får du en möjlighet att göra en insats för miljö och medmänniska.
Läs mer om arbetsträning

Daglig verksamhet i sociala företag

Insatsen daglig verksamhet kan ges till dig i arbetsför ålder, som inte förvärvsarbetar eller studerar och som har en utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd eller en förvärvad hjärnskada enligt 1 § i Lagen om stöd och service (1993:387) till vissa funktionshindrade (LSS). Arbetsplats på Remake eller något av våra andra sociala företag såsom second hand butik, café eller matbutik.
Läs mer om daglig verksamhet

Råd och stöd för EU-medborgare

På Crossroads kan du som är EU-medborgare eller du som har uppehållstillstånd i ett annat EU-land få stöd i att söka jobb och få information om hur det svenska samhället fungerar. Här kan du också duscha, tvätta dina kläder, få vård och äta frukost.
Mer om Crossroads