Remake - hållbart mode och design

Remake Stockholm - Hold on White
Remake Stockholm är Stockholms Stadsmissions modevarumärke och drivs som ett icke vinstdrivande socialt företag med arbetsintegration som mål. Produktion och design sker i vår ateljé i Farsta Strand. Materialet vi använder kommer från gåvor som skänkts till Stockholms Stadsmission.

Lokal design och produktion

Varje plagg är unikt och detaljer från originalplaggen tas till vara. Modellerna är tidlösa. Vi arbetar gärna i naturmaterial och i basfärger. Varje säsong har sitt eget uttryck och skapas efter tillgången på material och utifrån olika modeller istället för storlekar. Du bestämmer vad som passar, vi kallar det Suitable Size. 

Produktion och design sker i vår ateljé i Farsta Strand. Materialet vi använder kommer från gåvor som skänkts till Stockholms Stadsmission. Remake återbrukar cirka 2,5 ton textilier per år.

Repair och Reloved

Hos oss hittar du plagg och väskor som vi har lagat och pysslat om lite extra. Väskorna har lagats, rengjorts och smorts in för att få ett långt liv. Plaggen har tvättats och hål eller trasiga detaljer har lagats.

Vi jobbar även med utvald second hand som vi vill ge lite extra uppmärksamhet. Det är noga utvalda plagg som lätt stylas med Remake kollektionen. 

Bidra till social hållbarhet

Stockholms Stadsmission driver Remake som ett icke vinstdrivande socialt företag med arbetsintegration som mål. Här får människor möjlighet att närma sig arbetslivet genom arbetsträning. När du handlar våra produkter bidrar du till ett hållbart samhälle och en ljusare framtid för många.

Remake har även signerat initiativet Swedish Fashion Ethical Charter. Det betyder att vi aktivt arbetar tillsammans med branschen i frågor kring mångfald och social hållbarhet. 

Om Remake Stockholms Stadsmission

Remake har varit en del av Stockholms Stadsmission i snart 20 år. Under 2016 fick märket ett nytt designkoncept. Kollektionens grund består av Remake klassiker som ofta har en bas av denim och skjortor. Materialet vi använder kommer från gåvor som skänkts till Stockholms Stadsmission.

Vill du se mer av Remake? Följ oss på instagram.

Remake
Kontakta oss
remake [at] stadsmissionen.se