Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsträna hos Remake

kvinna vid symaskin
Remakes plagg och accessoarer produceras lokalt i ateljée i Farsta innan de säljs i Remakes butik vid Mariatorget 10, Södermalm. Här kan du som är intresserad av arbetsträning eller daglig verksamhet få möjlighet till nya kunskaper och ta nästa önskade steg på arbetsmarknaden.

Remakes textila produktion styrs av en kollektion som tas fram säsongsvis av egna designers. Vi gör nya kvalitativa produkter av second hand-material som skänkts till Stockholms Stadsmission.

Produktion sker lokalt i Stockholm och är uppbyggd kring olika moment där flera personer är delaktiga i framställandet av en produkt. Arbetsuppgifter består bland annat av att förbereda material, att klippa till efter mallar, att stryka, sy ihop delar och kvalitetssäkra produkter. 

Sedan två år tillbaka erbjuder vi Daglig Verksamhet med inriktning på produktion och arbetsintegration efter individuella förutsättningar. För personer som har stöd enligt LSS och som vill prova på den möjligheten. Vi tror på mångfald och vill främja en mångfasetterad arbetsgrupp.

Anpassat utifrån dina förutsättningar

På Remake arbetar du utifrån dina egna förutsättningar. Inga förkunskaper krävs, men lust att prova på är en bra början. Eller kanske du redan har erfarenhet av sömnad. Vårt mål är att stödja dig att ta nästa steg, mot en anställning eller utbildning. Det finns en handledare för ditt personliga stöd och utveckling. I verksamheten finns också en yrkescoach som leder arbetet i den textila produktionen och som ansvarar för att du som får dagligt stöd i att lära dig olika arbetsuppgifter.

Pröva på fler arbetsplatser

Du kan under din tid på Remake även pröva arbetet i våra övriga sociala företag, med arbete inom second hand-butik, bageri, matbutik eller lager. Kontakta oss, så kan vi berätta mer!

Välkommen till Remake på studiebesök

Är du intresserad av att besöka vår ateljée på Fryksdalsbacken 12 i Farsta strand? Varmt välkommen att kontakta någon av oss nedan för ett inledande studiebesök. 

 

Mia Ek-Pettersson
Handledare Remake Farsta Strand

Remake - hållbart mode och design

Remake, Stockholms Stadsmission är vårt eget mode- och designmärke. Remakes produkter tillverkas av insamlat material med målet att nå ökad kvalitet och livslängd. Plaggen är unika, i unisex och med design som utmanar storleksnormen. Här kan du välja det som passar just dig samtidigt som du handlar hållbart och gör ett medvetet val.

Läs mer om Remake - hållbart mode och design

Daglig verksamhet

Vill du arbeta i en produktionsateljé med tonvikt på sömnad, arbetsglädje och delaktighet efter dina egna förutsättningar? Remake dagliga verksamhet med textil produktion erbjuder dig en kreativ arbetsmiljö och nya yrkeskunskaper.

Läs mer om Daglig verksamhet

Arbetsträna hos Stockholms Stadsmission

Din väg in till arbetslivet kan börja med arbetsträning i våra verksamheter. Här får du stöd, utmaning och utbildning i specifika yrkeskunskaper och annat som hör arbetslivet till. Samtidigt får du en möjlighet att göra en insats för miljö och medmänniska.

Läs mer om Arbetsträna hos Stockholms Stadsmission