Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsträna i Remake textila produktion och butik

kvinna vid symaskin
Remakes plagg och accessoarer produceras lokalt i ateljéer i Farsta samt Sollentuna innan de säljs i Remakes butiker i Stockholms city och Sollentuna centrum. Här kan du som är intresserad av arbetsträning eller daglig verksamhet få möjlighet till nya kunskaper och ta nästa önskade steg på arbetsmarknaden.

Remakes textila produktion styrs av en kollektion som tas fram säsongsvis av egna designers. Vi gör nya kvalitativa produkter av second hand-material som skänkts till Stockholms Stadsmission.

Produktion sker lokalt i tre textila ateljéer i Farsta och Sollentuna. Den textila produktionen är uppbyggd kring olika moment där flera personer är delaktiga i framställandet av en produkt. Arbetsuppgifter består bland annat av att förbereda material, att klippa till efter mallar, att stryka, sy ihop delar och kvalitetssäkra produkter. 

Sedan två år tillbaka erbjuder vi Daglig Verksamhet med inriktning på produktion och arbetsintegration efter individuella förutsättningar. För personer som har stöd enligt LSS och som vill prova på den möjligheten. Vi tror på mångfald och vill främja en mångfasetterad arbetsgrupp.

Fryksdalsbacken 12, Farsta strand - produktion
En del av Remake textila produktion flyttade i början av 2017 in i nya fina lokaler på Fryksdalsbacken 12 i Farsta Strand. Här erbjuds arbetsträning och daglig verksamhet integrerat i stora ljusa lokaler. 

Sköldvägen 10, Sollentuna - produktion och butik
Även i Sollentuna erbjuder vi arbetsträning och daglig verksamhet integrerat. I lokalen finns en ateljé och en liten butiksdel. Här finns även ett stort arbetskök där vi bakar och säljer bröd. I ateljén i Sollentuna syr vi flera av kollektionens inredningsprodukter och accessoarer.

Klarabergsgatan 33, Stockholm - butik
Flaggskeppsbutiken mitt i centrala Stockholm med försäljning och service. I viss mån mindre lagningsarbeten och textil produktion.

Anpassat utifrån dina förutsättningar

På Remake arbetar du utifrån dina egna förutsättningar. Inga förkunskaper krävs, men lust att prova på är en bra början. Eller kanske du redan har erfarenhet av sömnad. Vårt mål är att stödja dig att ta nästa steg, mot en anställning eller utbildning. Det finns en handledare för ditt personliga stöd och utveckling. I verksamheten finns också en yrkescoach som leder arbetet i den textila produktionen och som ansvarar för att du som får dagligt stöd i att lära dig olika arbetsuppgifter.

Välkommen till oss på studiebesök

Är du intresserad av att besöka någon av våra ateljéer eller butik? Varmt välkommen att kontakta någon av oss nedan för ett inledande studiebesök. 

 

Ingrid Nyman
Handledare Remake Farsta strand
Mia Ek-Pettersson
Verksamhetsledare/Handledare Remake Farsta Strand
Malin Grotherus
Verksamhetsledare Remake Sollentuna
Annie Johansson
Föreståndare Daglig verksamhet Remake
Karin Sterner
Vik. verksamhetsledare Remake city

Remake - hållbart mode och design

Remake, Stockholms Stadsmission är vårt eget mode- och designmärke. Remakes produkter tillverkas av second hand-material med målet att nå ökad kvalitet och livslängd. Plaggen är unika, i unisex och med design som utmanar storleksnormen. Här kan du välja det som passar just dig, handla hållbart och göra ett medvetet val.

Läs mer om Remake - hållbart mode och design

Daglig verksamhet

Vill du arbeta i en produktionsateljé med tonvikt på sömnad, arbetsglädje och delaktighet efter dina egna förutsättningar? Remake dagliga verksamhet med textil produktion erbjuder dig en kreativ arbetsmiljö och nya yrkeskunskaper.

Läs mer om Daglig verksamhet

Arbetsträna hos Stockholms Stadsmission

Din väg in till arbetslivet kan börja med arbetsträning i våra verksamheter. Här får du stöd, utmaning och utbildning i specifika yrkeskunskaper och annat som hör arbetslivet till. Samtidigt får du en möjlighet att göra en insats för miljö och medmänniska.

Läs mer om Arbetsträna hos Stockholms Stadsmission

Följ oss

Från vår atejé i Farsta kom igår dessa fantastiska anteckningsböcker. // Notebooks to dream about!Fredagspeppen💡💡💡! Vi är så glada att fler gillar det vi gör! Om du gör, glöm inte att vi har en tävling där du har chans att vinna en valfri skjorta ur vår kollektion. Tagga en kompis, dela ett inlägg eller sprid vårt budskap på annat sätt. Använd  #jagvillhaenegenremake fram till 23:e // We are nominated as #reuseroftheyear ! Do you also like what we do? Use #jagvillhaenegenremake , tag a friend and you are in the competition for winning a shirt!Nu kan du lägga bud på en våra fårfällar! Posta ditt bud här eller kom förbi butiken. // Sheep auktion, post here or pass by the shop! Happy bidding! Last until 20th dec
1. Brown :500kr bjudet 
2. Grey: bidding can start!

#bestgifteverLucia remake-style !Får får får!  12:e idag! För ett par veckor sen fick vi en jättefin gåva. Fårskinn! Ull är det mest magiska, praktiska och vackra material vi vet. Håll utkik, du kommer kunna lägga ett bud på 2 av dom, de andra finns till försäljning hos oss. Tusen tack @vavmagasinet // We Love Wool! This is A gift from @tinaignellMed bara dagar kvar till Lucia, fynda ett alternativ till linne hos Remake! // Prep for Lucia with our white shirt! #lucia #thebigwhiteshirt #remakesthlm #sustainablefashion⠀
⠀
Photo: @oscarfalkphoto⠀
Styling: @fiategner⠀
Model: Ellen SVår ateljé gör jättefina fodral till tex en dator! // Practical and beatiful cases for computer. #wishforchristmasHar du varit hos oss i december? Om inte, kom och upplev @lillevi.hultmangma s takkronor i halm och vass, sk oros. Vi är lyckliga som ser dom varje dag. // pls pass by and have a look, We have some beatiful art in the shop. Check out @lillevi.hultmangma ! We are open the hole weekend!
#oro #himmeli #paperart
I #christmasHej från ateljén i butiken! Vi lagar trasiga väskor, dom blir som nya, en perfekt julklapp oavsett om du köper den här eller gör det själv!// We hava a studio in the shop where we fix leatherbag. Nice as a gift! You can buy one here or do it yourself! #leatherbag #diy #diyforchristmas