Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsträna hos Remake

Två kvinnor jobbar i Remakes syateljé.
Remakes plagg och accessoarer produceras lokalt i ateljé i Farsta innan de säljs i någon av Remakes shop in shop eller Remakes butik online. Här kan du som är intresserad av arbetsträning få möjlighet till nya kunskaper och ta nästa önskade steg på arbetsmarknaden.

Remakes textila produktion styrs av en kollektion som tas fram säsongsvis av egna designers. Vi gör nya kvalitativa produkter av second hand-material som skänkts till Stockholms Stadsmission.

Produktion sker lokalt i Stockholm och är uppbyggd kring olika moment där flera personer är delaktiga i framställandet av en produkt. Arbetsuppgifter består bland annat av att förbereda material, att klippa till efter mallar, att stryka, sy ihop delar och kvalitetssäkra produkter. 

Anpassat utifrån dina förutsättningar

På Remake arbetar du utifrån dina egna förutsättningar. Inga förkunskaper krävs, men lust att prova på är en bra början. Eller kanske du redan har erfarenhet av sömnad. Vårt mål är att stödja dig att ta nästa steg, mot en anställning eller utbildning. Det finns en handledare för ditt personliga stöd och utveckling. I verksamheten finns också en yrkescoach som leder arbetet i den textila produktionen och som ansvarar för att du får dagligt stöd i att lära dig olika arbetsuppgifter.

Pröva på fler arbetsplatser

Du kan under din tid på Remake även pröva arbetet i våra andra sociala företag; second hand-butik, bageri, matbutik eller lager. Kontakta oss, så kan vi berätta mer!

Välkommen till Remake på studiebesök

Är du intresserad av att besöka vår ateljé på Fryksdalsbacken 12 i Farsta strand? Varmt välkommen att kontakta någon av oss nedan för ett inledande studiebesök.

Mia Ek-Pettersson
Handledare Remake Farsta Strand
mia.ekpettersson [at] stadsmissionen.se