Stockholms Stadsmission satsar på sommarjobb för unga

Foto: Anna Z Ek
2022-07-01
I sommar erbjuder Stockholms Stadsmission över 90 personer mellan 18-23 år sommarjobb i en ny satsning tillsammans med Jobbtorg Unga Kista och Jobbtorg Unga Skärholmen.

I år gör Stockholms Stadsmission en feriejobbssatsning i samverkan med Jobbtorg Unga Kista och Jobbtorg Unga Skärholmen. Målgruppen är personer mellan 18–23 år boende i Järva och Skärholmen som är i behov av arbete. Urval och rekrytering sker av Jobbtorg Ungas coacher i Järva och Skärholmen och matchas och samordnas sedan av Stockholms Stadsmission.

Syftet med feriejobben är att kunna erbjuda unga vuxna en möjlighet till arbete, för att ge dem en god start på arbetsmarknaden. De verksamheter som i år tar emot feriejobbare är Stockholms Stadsmisions second hand-butiker, insamlingscentralen i Sätra, Remake Sthlm, Matmissionen, Stockholms Stadsmissions E-handel och Unga Station. 

Del av en långsiktig satsning på arbetsintegration

"Samarbetet och dialogen med Jobbtorg Unga har fungerat utmärkt. Vi ser fram mot att välkomna så många unga förmågor till våra verksamheter runtom i Stockholms län", säger My Österlin, projektledare inom Stockholms Stadsmission och ansvarig för satsningen.

Totalt har 93 stycken personer skrivit under sina anställningsavtal och hälften av dessa har redan påbörjat sina feriejobb medan den andra halvan startar i mitten av sommaren. Satsningen tillsammans med stadsdelsförvaltningarna är ett led i att utöka Stockholms Stadsmissions långsiktiga arbete kring arbetsintegration.