Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kronprinsessparet besökte ett av våra fadderhem

Kronprinsessan besöker Fadderhemsverksamheten Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna
2019-02-20
Torsdagen den 24 januari besökte Kronprinsessan och Prins Daniel Stockholms Stadsmission. Kronprinsessparet togs emot av direktor Marika Markovits och Maria Wisén som är projektledare för Fadderhem.

Kronprinsessan är beskyddare av Stockholms Stadsmission sedan 2010 och har genom åren besökt flera av våra verksamheter. Nu var det dags att möta våra Fadderhem för ensamkommande unga.

Syftet med besöket var att visa på det fantastiska engagemang som fadderhemmen har när de öppnar sina hem för ensamkommande ungdomar. Samtalet med fadderhemmen gav insikt i varför människor väljer att engagera sig och öppnar sina hem. Kronprinsessparet fick i Unga Stations lokaler möta tre fadderhem som delade med sig av sina erfarenheter.

Därefter förflyttade sig Kronprinsessparet hem till en av fadderhemsfamiljerna – familjen Harell Poznic som sedan ett år tillbaka har Mohammed Ibrahimi som inneboende. Här följde ett nära samtal med familjen och Mohammed om hur det är att dela vardagen tillsammans, både oron och glädjen och vad det innebär att utöka familjen och framför allt vad det betyder för Mohammed att bli placerad i ett Fadderhem.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna