Jullunchen i Kungsträdgården är tillbaka den 19 december

Jullunchen i Kungsträdgården arrangeras den 19 december
2023-11-22
Den 19 december kommer den välbesökta jullunchen till förmån för människor
i utsatthet tillbaka. Några av Sveriges främsta kockar, såsom Mathias Dahlgren, Alexandra Zazzi och Paul Svensson, samlas för nionde gången i Kungsträdgården för att laga grötlunch. Intäkterna från dagen går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete.

”Ät en betala för två” är ledorden för årets jullunch när några av Stockholms bästa kockar återigen sluter upp för att laga gröt, mackor och annat gott till förmån för människor i utsatthet. En lunch kostar 100 kronor och intäkterna går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete för människor i olika former av utsatthet. Julstämningen höjs ytterligare av underhållningen på scenen som elever från Stockholms stads Kulturskola står för.

Vi är så otroligt glada över att vara förmånstagare för en så härlig jultradition som Jullunchen i Kungsträdgården. Om man bara ska gå på en enda jullunch i år, så vågar jag påstå att det här är den absolut viktigaste. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att både göra och äta gott den 19 december och utlovar härlig julstämning och god mat som går i generositetens tecken, säger Åsa Paborn, direktor på Stockholms Stadsmission.

Jullunchen för människor i utsatthet är ett initiativ startat av Johan Turesson och Anders Sewerin från Sweden Foodtech/Smaka på Stockholm och är ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission, Sweden Foodtech och City i Samverkan genom projektet Stockholmsjul. Jullunchen i Kungsträdgården arrangerades för första gången 2012 och årets lunch blir den nionde
i ordningen.

Stockholms Stadsmissions jullunch i Kungsträdgården 2023

Datum: 19 december
Tid: Kl. 1114
Plats: Kungsträdgården
Medverkande kockar: Mathias Dahlgren, Ulrika Brydling, Cecilia Tolone, Paul Svensson, Alexandra Zazzi, Joakim Almqvist, Martin Berg, Isabella Morrone, Johan Jureskog, Viktor Westerlind, Sébastien Boudet och Malin Söderström.
Det här händer på plats:

  • Försäljning av grötlunch och mackor. Vegetariska och veganska alternativ finns.
  • Pris: 100 kr eller valfri summa som besökare vill runda upp till.
  • Underhållning på scen: Elever från Stockholms stads Kulturskolas Jazzcentrum.
  • Möjlighet att skänka julklappar till Stockholms Stadsmissions verksamheter för barn och unga, samt personer i hemlöshet. Det är viktigt att julklapparna inte är inslagna.

För mer information, kontakta:

Fanny Siltberg
Pressekreterare Stockholms Stadsmission
fanny.siltberg [at] stadsmissionen.se