Illustration jullunch

Stockholms godaste jullunch är tillbaka

Ta med kollegor, vänner och släkt för att äta en lunch som både gör gott och smakar gott.
Den 19 december är Stockholms godaste jullunch tillbaka. Några av Sveriges främsta kockar lagar jullunch i Kungsträdgården och intäkterna går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete för människor i utsatthet. Ta med kollegor, vänner och släkt för att äta en lunch som både gör gott och smakar gott. På plats finns också möjlighet att skänka nya och oinslagna julklappar till Stockholms Stadsmissions verksamheter för människor i utsatthet och barn, unga och deras familjer.

Tid: 19 december klockan 11.00-14.00
Plats: Kungsträdgården
Pris: 100 kr eller vad du själv önskar runda upp till. Betalar gör du på plats, swishnummer 123 103 59 71 eller kort.
Alla pengar går till Stockholms Stadsmissions arbete för människor i utsatthet.

Stockholms godaste jullunch är tillbaka. Den 19 december lagar några av Sveriges främsta kockar jullunch i Kungsträdgården till förmån för människor i utsatthet. Jullunchen arrangeras av Sweden Foodtech (tidigare Smaka på Stockholm) och alla intäkter går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete för en mänskligare stad.

Ät en jullunch, betala gärna för två

Under lunchen säljs gröt och julmackor tillagade av Sveriges kockelit. Priset för en jullunch är 100 kr. Julens mest värdefulla erbjudande "Köp en, betala för två" gäller såklart även i år. Självklart finns även vegetariska och veganska alternativ till skinkan.

Kan du inte vara med på plats? Swisha din gåva till 123 103 59 71.

Kända kockar och underhållning

Ta på dig kläder efter väder och förbered dig för en långlunch mellan kl. 11-14. På plats i år för att sleva upp gröt och julmackor är bland annat Mathias Dahlgren, Ulrika Brydling, Cecilia Tolone, Paul Svensson, Alexandra Zazzi, Joakim Almqvist, Martin Berg, Isabella Morrone, Johan Jureskog, Viktor Westerlund, Sebastien Boudet och Malin Söderström.

Lämna en julklapp

Det finns även möjlighet att lämna in oinslagna julklappar till människor vi möter våra verksamheter under jullunchen. Några av de saker som står på önskelistan i år är:

  • Presentkort på affärer
  • Varma kläder
  • Strumpor

Läs mer om vilka julklappar som efterfrågas.

Ta inte med begagnade kläder, då det inte finns någon möjlighet att ta emot dem under jullunchen. Alla sådana gåvor hänvisar vi till närmsta second hand-butik.

Jullunch för människor i utsatthet

Jullunchen för människor i utsatthet är ett initiativ startat av Johan Turesson och Anders Sewerin från Sweden Foodtech. Jullunchen är ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission, Sweden Foodtech, City i Samverkan och projektet Stockholmsjul. Alla intäkter går oavkortat till Stockholms Stadsmissions arbete för människor i utsatthet. Jullunchen i Kungsträdgården arrangerades för första gången 2012 och vi vill att det ska vara en självklar jultradition för stockholmare.

Välkommen på folkfest för en mänskligare stad!

Kö vid Stockholms Stadsmissions jullunch 2019

loggor samarbetspartners jullunch