Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Så kan du bidra i jul

Servering av jullunch i Kungsträdgården
Vill du engagera dig inför och under juldagarna? Här har vi samlat information om hur du kan bidra till en fin jul för fler.

Julen är en svår tid för många människor. Utanförskapet, ensamheten och fattigdomen gör sig extra påtaglig. Därför arbetar vi varje dag, året om för att människor ska få möjlighet ett fira jul i värme och gemenskap. Tack för att du vill bidra i det arbetet!

Volontärarbete i jul

Hos oss kan du arbeta som volontär ofta eller sällan, mycket eller lite och med olika uppdrag. Alla volontärer får den utbildning de behöver för sitt uppdrag. De volontärer som redan är engagerade i Stockholms Stadsmission fyller de behov vi har inför jul, därför har vi begränsade möjligheter att ta emot dig som vill arbeta ideellt enkom i jul. Kom gärna på våra introduktionsträffar så berättar vi mer om hur du kan engagera dig hos oss. 

Tillsammans med flera andra ideella organisationer arrangerar vi Jul i gemenskap i Immanuelskyrkan alla tre juldagar. Till detta arrangemang finns möjlighet att arbeta ideellt utan att först ha gått vår volontärutbildning. Tyvärr är årets volontäruppdrag redan tillsatta.

Starta egen insamling

Vill du starta en egen insamling till förmån för människor i utsatthet i Stockholm? På insamlingsportalen Betternow kan du och vänner bidra till att göra julen mindre ensam. 

Skänka julklappar och mat

Många söker sig till oss just inför jul när pengarna till det lilla extra saknas. Vi tar tacksamt emot presentkort på kläder, mat eller leksaker. Du är välkommen att lämna din gåva under jullunchen i Kungsträdgården den 19 december klockan 11-14. På grund av platsbrist har vi inte möjlighet att ta emot julklappar direkt i verksamheterna.

Gällande mat så använder vi oss av vår egen Matcentral. Här tar vi emot och tar hand om donerat livsmedelssvinn och förser verksamheterna med den mat de behöver. Därför tar vi inte heller emot mat direkt till verksamheterna.