
M3 Bygg bidrar till det lokala samhället
M3 Bygg är engagerade i att skapa ett hållbart och inkluderande samhälle. De är delaktiga i det lokala samhället genom det M3 Bygg skapar och bygger och känner en stor stolthet för det. Det engagemanget finns även för samhället i dess närhet och därför vill de knyta an till det lokala och bidra till staden och de områden där vi verkar. Detta görs bl.a genom att stödja Stockholms Stadsmission som är en långsiktig organisation med lokal förankring.


Partnerföretag - Insatser som gör skillnad
M3 Bygg är ett medarbetarägt entreprenadföretag som grundades år 2000, idag har man dryga 95 anställda. Företaget är specifikt inriktade på ROT och dess projekt är indelade i tre olika verksamhetsinriktningar; Kulturminnesmärkta byggnader, Kommersiella lokaler och samhällsfastigheter samt Ombyggnad bostäder.
M3 Bygg är en platt organisation som ser till personen och värderar medarbetarna högt. Kulturen på företaget är inkluderande och familjär. Man framhåller att ”Vi är våra projekt”, då det är därifrån de syns, verkar, visar resultat och utvärderas. De lägger stor vikt vid att ha ett schysst och trivsamt arbetsklimat på alla deras arbetsplatser. M3 Byggs ledord är: Delaktighet, Öppenhet, Flexibilitet och Förtroende. Under åren som partner har M3 Bygg engagerat sig i olika volontäruppdrag inom flera av Stockholms Stadsmissions mötesplatser där de bland annat deltagit på familjekvällar.
M3 Bygg intervjuade vår Partneransvarig Rikard Godlund Acharius om det långa partnerskapet:
I år är femte året för M3 Bygg som partner till Stockholms Stadsmission, vad betyder det för er som organisation att ha partners?
– Vi är väldigt glada för det här förnyade samarbetet med er, stor tack. Ett återkommande stöd från er och våra partners är helt avgörande för att vi skall kunna bedriva våra verksamheter och bidrar till att vi kan planera mer långsiktigt och på ett bättre sätt hjälpa dem som är mest utsatta i vårt samhälle. Med det stöd vi får från er i år kan vi till exempel stödja fem familjer med barns förflyttning in i en långsiktig och trygg boendelösning eller med basbehov såsom över 20,000 varma måltider till hemlösa ute på våra mötesplatser. Ert stöd används där behoven under året är som störst.
Har hjälpbehovet förändrats på något sätt under de här 5 åren?
Behoven är idag än mer omfattande då fler hamnat i utanförskap med anledning av pandemin, inflation och lågkonjunktur. Det vi skall komma ihåg är att det stöd vi får från er och näringslivet hjälper många människor tillbaka till ett självständigt liv samtidigt som många nya tillkommer samt även nya målgrupper. Samhällsutmaningen har helt enkelt blivit mer komplex där vi ex ser följande;
- Ökad strukturell hemlöshet
- Ökad dold hemlöshet
- Vräkningar ett växande problem där barn drabbas
- Ökad risk för psykisk ohälsa
- Ökat antal fattigpensionärer
- Ökad risk för brottslighet på den svarta bostadsmarknaden
- Extra stor utsatthet för kvinnor och barn
Vårt samarbete startade med ombyggnationen av St Paulskyrkan till Mötesplats Mariatorget. Berätta lite om verksamheten på Mötesplats Mariatorget. Har det blivit som ni tänkt er?
Vi är väldigt tacksamma för att ni blev partners till oss i samband med ombyggnationen av St Paul 2021. Det är ett stöd som varit helt avgörande för att vi idag skall kunna bedriva den verksamheten och som möjliggör att människor varje dag kan mötas i allt från samtalsgrupper, qigong, kurser, konserter, frukost, luncher och mycket mer. Mötesplatsen har blivit allt vi ville och mer.
Publicerad: 2025-03-21

Nyheter



