Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Så gör du skillnad

Medarbetare från Stockholms Stadsmission kramar en människa på stan..
Under ett år som präglats av en växande oro i samhället, kriget i Ukraina, ökad inflation och stigande priser kunde vi på Stockholms Stadsmission tack vare ditt och andra givares ovärderliga stöd fortsätta vårt arbete för ett mänskligare samhälle för alla. Här listar vi några exempel på vad du bidrog till under året 2022.

390 200 besök i våra öppna verksamheter och Matmissionen

Många besökte våra verksamheter under 2022, nästan hela 400 000 besök gjordes i våra öppna verksamheter och Matmissionen. Vi erbjuder många olika typer av mötesplatser där det finns möjlighet att delta i aktiviteter, äta måltider och få stöd utifrån behov och önskemål. På Matmissionen som är våra sociala matbutiker kan de som är medlemmar handla mat till mycket låga priser samtidigt som de bidrar till minskat matsvinn, och arbetsintegration är en viktig del av hela verksamheten. Under 2022 öppnade vi flera nya verksamheter, bland annat en mötesplats för barn, unga och familjer i Hässelby, en ny mötesplats för alla vid Mariatorget och ytterligare tre nya Matmissionen-butiker i Hallunda, Handen och Kista.

Medarbetare på Matmissionen.

239 123 måltider delades ut i våra verksamheter

Måltider är nyckeln till gemenskap. På Mötesplats Mariatorget liksom många av våra andra mötesplatser lagas lunchen på plats av våra kockar och vi använder till största delen mat från ett av våra sociala företag, Matmissionen.

Deltagare på mötesplatsen St Paul.

9 536 besök på vårt stödcenter för Ukraina

På Stockholms Stadsmission har vi stor erfarenhet av att ställa om våra verksamheter utifrån de behov vi ser i samhället. Det gjorde att vi tidigt våren 2022 fattade beslut om att starta upp insatser för människor på flykt från Ukraina och fokuserade insatserna kring de områden vi har mest erfarenhet av: boende, rådgivning och arbetsintegration. Läs mer om vad vi gör nu med anledning av kriget i Ukraina.

Medarbetare på Stödcenter Ukraina

1 375 fick ekonomiskt stöd

Vi erbjuder ekonomiskt stöd och rådgivning till de som har svårt att få ekonomin att gå ihop. Det kan till exempel handla om hjälp med att ta reda på rättigheter kring bidrag eller hjälp med mat. Läs mer om vårt stöd i ekonomiska frågor.

702 fick boende via Bobyrån

Bobyrån är Stockholms Stadsmissions sammanhållande enhet för externa boendelösningar och fungerar som en mini-hyresvärd och vänder sig till de som lever i hemlöshet eller står långt ifrån bostadsmarknaden. Läs mer om Bobyråns arbete för en mer tillgänglig bostadsmarknad.

Medarbetare och deltagare på Stockholms Stadsmissions dagverksamhet BoKlara.

Tillsammans gör vi skillnad!

* Siffrorna gäller för perioden januari till november 2022.