Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

GodEls kunder stödjer kvinnor i hemlöshet

Kvinna och man i samtal på Klaragården
GodEl är ett elbolag som förutom att leverera el låter sina kunder skänka överskottet till de ideella organisationer som bolaget samarbetar med. Sedan 2005 har GodEl och deras kunder sammanlagt donerat 5,2 miljoner kronor till Stockholms Stadsmission.

Pengarna som Stockholms Stadsmission får från GodEl används för att driva BoKlara, Stockholms Stadsmissions nya dygnet runt-verksamhet för kvinnor i hemlöshet. GodEl har sedan många år valt att stödja Stockholms Stadsmissions dagverksamhet Klaragården och när den under våren 2019 slogs samman med akutboendet för kvinnor blev det naturligt för GodEl att fortsätta att stötta den nya verksamheten för kvinnor i hemlöshet.

Emmy Tollin är ansvarig för GodEls partnersamarbeten:

– Vi har stöttat Stockholms Stadsmissions fantastiska arbete sedan 2005. Vi är ett elbolag som är schysst för kund, miljö och omvärld. Vi är stolta över att en del av GodEls vinst går till att stötta BoKlara, Stockholms Stadsmissions nya dygnet runt-verksamhet för kvinnor i hemlöshet. Hittills har vi genererat 5,2 miljoner kronor och vi ser fram emot att stötta den fantastiska verksamheten framöver.

Vi är oerhört glada över vårt långa samarbete med GodEl och tacksamma över att så många av deras kunder har valt Stockholms Stadsmission och BoKlara som förmånstagare. Vi möter allt fler kvinnor i hemlöshet och det här bidraget är viktigt för att vi ska kunna fortsätta arbeta med både akuta insatser och långsiktigt förändringsarbete för de kvinnor som hamnat utanför samhället, säger Jonas Wihlstrand, socialchef på Stockholms Stadsmission.

Läs mer om GodEl och Stockholms Stadsmissions samarbete på deras webbplats.

Partnerföretag Stockholms Stadsmission

Om GodEl

GodEl är ett elhandelsbolag som erbjuder prisvärda, enkla och ärliga produkter till den svenska privatmarknaden för el. GodEl grundades 2005 med ett enda syfte: att skapa en bättre morgondag. Hittills har GodEl gett mer än 48 miljoner kr till sina välgörenhetspartners.

I december 2016 levererades el till cirka 92 000 kunder, motsvarande en marknadsandel om cirka 2 %.