Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kronprinsessparet besökte Matmissionen och second hand

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tillsammans med Johanna som visar vad hon gör i centrallagret i Sätra.
2020-02-07
Torsdagen den 6 februari besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel vår second hand-verksamhet och vår sociala matbutik Matmissionen.

Kronprinsessan Victoria är beskyddare av Stockholms Stadsmission sedan 2010 och har besökt flera av våra verksamheter genom åren. Den här gången besökte kronprinsessparet Stockholms Stadsmissions lager för second hand-butikerna i Sätra samt den sociala matbutiken Matmissionen i Hägersten.

Anledningen till besöket var att visa hur Stockholms Stadsmission jobbar med arbetsintegration, hållbarhet och matsvinn. 

Besökte lager i Sätra

Dagen började i Sätra på Stockholms Stadsmissions lager för second hand-butikerna. Förutom en presentation av verksamheten fick kronprinsessparet möta och samtala med personer om hur det är att arbetsträna, ett samtal som uppskattades mycket.

De fick även möjlighet att se gåvans väg - hur de gåvor som Stockholms Stadsmission får in, sorteras, värderas för att sedan komma ut till försäljning i någon av Stockholms Stadsmissions 20 second hand-butiker.

Fortsatte till Matmissionen

Dagen avslutades på Matmissionen, Stockholms Stadsmissions sociala matbutik i Hägersten. Där berättade verksamhetsområdeschef Johan Rindevall hur Matmissionen jobbar med matsvinn och hållbarhet, men även vad en social matbutik är. Kronprinsessan Victoria i den sociala matbutiken Matmissionen.