Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmission öppnar ny second hand-butik i Norrtälje

Butikschef Annsofi Davidsson Forsberg. Foto: Fanny Siltberg
2022-10-20
Torsdag 27 oktober slår vi upp portarna till en sprillans ny second hand-butik i Norrtälje. Butiken är en outletbutik med allt från prylar och möbler, till kläder för kilopris. Hör butikschefen Annsofi Davidsson Forsberg berätta mer.

En vecka och en dag innan butiken öppnar för kunder är det full tomteverkstad i de rymliga lokalerna vid Norrteljeportens handelsplats. Butikschef Annsofi Davidsson Forsberg och ett gäng medarbetare är i full gång med att få i ordning den rymliga butiken inför premiären. I ena delen av lokalen monteras hyllor, i den andra läggs sista handen vid den nybyggda kassadisken, och där emellan packas kläder, prylar och andra varor upp i de delar som är färdiga.

– Det ska bli så otroligt roligt att äntligen öppna butiken så att vi kan ta emot alla nyfikna kunder. Vi fokuserar väldigt mycket på återbruk när vi bygger butiker, nästan allt härinne är återvunnet och lagat från tidigare butiker, det är fantastiskt, säger Annsofi.

Förväntan i luften

Annsofi är själv Norrtäljebo och berättar att en större second hand-butik som har öppet alla dagar i veckan är efterlängtad. Många har hört av sig och är nyfikna på butiken som växer fram på August Strindbergs Gata 19.

– Det känns som att hela Norrtälje väntar på det här! Jag får flera mejl om dagen från människor som undrar när vi ska öppna, som erbjuder sig att komma och hjälpa till, och som vill lämna in saker till butiken. Det känns otroligt fint att butiken verkar vara så efterlängtad och att det redan finns ett så stort engagemang, berättar hon. 

Arbetsintegration i fokus

Stockholms Stadsmission driver alla sina second hand-butiker som sociala företag, med huvudsyftet att erbjuda arbetsträning till personer som står långt från arbetsmarknaden. Butiken i Norrtälje är inget undantag, här arbetar redan två yrkescoacher och planen är att ta emot tio personer i arbetsträning när butiken väl öppnar.

– Jag ser mycket fram emot att komma igång med vår arbetsintegration här i Norrtälje. Jag är väldigt glad över att har utrymme att erbjuda så pass många personer ett stöd på vägen tillbaka till arbetsmarknaden, säger Annsofi.