Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Största second hand-butiken öppnar i Hallunda

Butikschefen står med en kartong med texten Stockholms Stadsmission framför en vägg med kläder.
2021-10-12
Den 21 oktober öppnade Stockholms Stadsmission sin största second hand-butik. Butiken är en outlet-butik och ligger i Hallunda centrum.

Stockholms Stadsmission driver redan en second hand-butik i Hallunda centrum. Men den 21 oktober var det dags att flytta in i större ljusare lokaler närmare inomhustorget.

Fler platser för arbetsträning

Stockholms Stadsmissions huvudsakliga syfte med att driva second hand-butiker är arbetsintegration. Det innebär att butikerna tar emot långtidsarbetslösa, sjukskrivna och personer som av andra skäl står långt från arbetsmarknaden och behöver stöd för att närma sig den. I varje butik finns handledare och yrkescoacher som stöttar varje individ som arbetstränar. När butiken i Hallunda nu blir större innebär det att fler personer kommer i arbetsträning.

– Vi kommer kunna ta emot många fler deltagare för arbetsträning, vilket är målet med våra second hand-butiker. Det känns jättebra, säger Lena Hallander, butikschef Stockholms Stadsmission.

Butik på 1000 kvm

Butiken på 1000 kvm är Stockholms Stadsmissions största second hand-butik.

– Mina förhoppningar är att våra kunder nu får ett större utbud. Bland annat kommer kunderna hitta möbler, glas, porslin, kläder, media och sportprylar. Min förhoppning är även att nya kunder ska hitta till oss, avslutar Lena.

Text och bild: Anna Z Ek