Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stadsmissionens komvux växer och byter namn

2014-06-02
Nytt namn, nya lokaler och fler studerande. Året bjuder på förändringar för Stockholms Stadsmissions komvuxverksamhet som byter namn till Grillska komvux. I samband med namnbytet flyttar skolan in till Grillska Gymnasiets lokaler i Liljeholmen. Därmed har komvuxverksamheten plats för fler studerande till höstens utbildningar.

I början av juni byter Stadsmissionens komvux namn till Grillska komvux och från och med i höst flyttar komvuxverksamheten ut från sina tidigare lokaler och in i nyrenoverade lokaler i Liljeholmen. De nya lokalerna ligger i anslutning till Stockholms Stadsmissions gymnasieverksamhet Grillska Gymnasiet och nuvarande komvuxklasser har redan under våren tjuvstartat med lektioner i de nya lokalerna.

– Med de nya lokalerna och det nya namnet vill vi tydliggöra förankringen mellan gymnasieverksamheten och komvuxverksamheten. Samtidigt som den nya lokalen gör det möjligt för oss att ta in fler studerande, vilket känns rätt i tiden då allt fler upptäcker vår skolverksamhet, säger Gunn Edberg-Caldwell, rektor för gymnasieskolan och utbildningsansvarig för komvux.

Förra årets fick den grundläggande och gymnasiala komvuxverksamheten ett gott omdöme vid utvärderingen av vuxenutbildningen i Stockholms län (26 kommuner). Särskilt poängterades den framgångsrika pedagogiska modellen med varierande arbetssätt och kontinuerlig feedback och bedömning. Man noterade också att de studerande trivs och att atmosfären genomsyras av ömsesidig respekt och förtroende. Skolan har hög närvaro, de studerande känner högt förtroende för skolan och praktiksamordningen får goda omdömen.

Här ligger de nya lokalerna:
Årstaängsvägen 31J i Liljeholmen.

Läs mer om Grillska komvux här