Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsträna hos Stockholms Stadsmission

Kvinna plockar med kläder i en butik.
Din väg in till arbetslivet kan börja med arbetsträning i våra verksamheter. Här får du stöd, utmaning och utbildning i specifika yrkeskunskaper och annat som hör arbetslivet till. Samtidigt får du en möjlighet att göra en insats för miljö och medmänniska.

Med arbetsträning i något av Stockholms Stadsmissions sociala företag är målet att du ska utvecklas och ta dig närmare arbetsmarknaden. Här får du stöd utifrån dina specifika förutsättningar och behov.

Vill du arbeta med kundservice, försäljning, livsmedel, lager, transport eller mode?

Här kan du arbetsträna i second hand-butiker eller lager, på Remake med textil produktion, i livsmedelsbutiken Matmissionen, i transporten för Matbanken eller i café, restaurang och konferens i Grillska huset. Läs mer om våra verksamheter längre ned på denna sida. 

Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken verksamhet du väljer. Exempel på arbetsuppgifter kan vara: sortera och exponera varor, textilproduktion, servering med mera.

Hos oss får du:

  • Pröva på många olika arbetsuppgifter/platser
  • Stöd av utbildade handledare och yrkescoacher
  • Flexibilitet i att hitta rätt upplägg för just dig
  • Ett stort engagemang och delaktighet

Dagligt stöd av handledare och yrkescoach

Du får dagligt stöd av utbildade yrkescoacher och handledare. Det är också handledaren som tillsammans med dig träffar din handläggare för uppföljning, utvärdering och avslut. 

Gör en insats för miljön

Hos oss får du möjlighet att bidra till ett bättre samhälle och göra en miljöinsats. Second hand återbrukar cirka 30 ton textilier i veckan och i Matmissionen är målet att sälja hundratals ton med livsmedel som av ett eller annat skäl annars skulle ha kastats. 

Så får du en arbetsträningsplats

Du eller din handläggare (på Arbetsförmedlingen, kommun etc.) kontaktar handledaren i den verksamhet du är intresserad av. Du får alltid komma på ett studiebesök för att träffa handledare och medarbetare, se lokalerna och få en uppfattning om arbetsuppgifterna innan en arbetsträning börjar. Är platsen intressant för dig upprättas ett avtal och du kan inleda en arbetsträning. Din väg mot arbetslivet har börjat.

Vill du veta mer?
Vänligen kontakta oss på: