Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sommarkollo

Barn och vuxen simmar på Stockholms Stadsmissions sommarkollo.
Varje år får barn och familjer från alla delar av Stockholm chansen att tillbringa en vecka på något av Stockholms Stadsmissions kollon.

Kolloverksamheten

Vi arrangerar kollo för barn och ungdomar, unga föräldrar samt familjer. Den första perioden med kollo drar igång direkt efter skolorna stänger i juni och den sista är strax innan skolorna börjar igen i mitten av augusti. Våra kollon hålls på Stenfasta som är vår kollogård i Sörmland. Alla kollon är gratis men antalet platser är begränsat där familjer med begränsade resurser som redan har kontakt med någon av Stockholms Stadsmissions unga stationer prioriteras. Vår målsättning långsiktigt är att alla deltagare i våra barn- och ungdomsverksamheter ska kunna erbjudas kollo en gång per år. 

Kollo ger vila från vardagen

På sommarkollo får föräldrar och barn en chans att vila från en vardag som ibland kan vara extra tuff och utsatt. Fokus ligger på att barnen ska få ett roligt och omväxlande lov med en mix av aktiviteter och avkoppling. Barnen och föräldrarna som åker på sommarkollo kommer till någon av våra barn- och ungdomsverksamheter och har via dem fått kännedom om sommarkollot. 

– Vi har relationer till de flesta av familjerna som är här sedan tidigare så det blir en väldigt trygg stämning. De har en god grund av tillit till Stockholms Stadsmission och det smittar av sig, säger Matilda, barnombud på Stockholms Stadsmissions enhet Unga Station.

Vill du åka på sommarkollo 2023?

Kontakta oss på Unga Station i Tensta, HusbyVårberg eller på Södermalm.