Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station – alltid på barnens och de ungas sida

Personal och deltagare spelar brädspel på Unga Station
Är du ung och kämpar med livet? Ibland händer saker som gör att du som är ung behöver prata med någon, eller bara få vara dig själv. Unga Station är en mötesplats för barn och unga och deras föräldrar – men alltid på barnens villkor.     

Unga Station är till för blivande unga föräldrar, nyfödda bebisar och barn och unga upp till 20 år. Det är en mötesplats för vila och gemenskap. Du kan få prata med ett barnombud, alltså vuxna som är experter på att möta barn och unga, om jobbiga saker som händer i livet. 
All hjälp är gratis och du väljer själv hur mycket du vill vara med. Vi finns till för dig. 

Detta kan du göra hos oss:

Öppna tjejverksamheten riktar sig till dig som är tjej mellan 13 och 20 år. Du kan välja att bara vara, laga mat och äta tillsammans, göra något roligt tillsammans som till exempel se på film, träna, eller få hjälp med läxor. Måndag till onsdag: 13.30–19.45, fredag: 13.30–16.45. Läs veckans schema för öppna tjejverksamheten. 

Öppna torsdagskvällar finns för familjer med barn och unga upp till 20 år. Du får vara med och laga mat som vi sedan äter tillsammans, pyssla och umgås med andra. Det finns även möjlighet att få hjälp med läxor. Torsdag 16-19. 

Öppna förskolan finns för dig som är ung förälder under 23 år. Här kan du och ditt barn träffa andra familjer, fika, umgås och prata. Varannan vecka är Stockholms Stadsmissions Ungdomsmottagning på plats för öppen mottagning. Du behöver inte anmäla dig i förväg och det kostar inget. Måndagar 9–12, tisdagar 13–16 och fredagar 9–12. Läs mer om planerade aktiviteter och utflykter.

Samtalsstöd utifrån dina behov 

Du kan också få samtalsstöd hos oss. Det är gratis, du kan vara anonym och vi arbetar alltid på ditt uppdrag. Du väljer själv vilken form som passar dig bäst.

Detta kan du få på vår samtalsmottagning: 

  • Barnsamtal för barn mellan 3 och 15 år tillsammans med föräldrar
  • Hälso- och berättargrupper för barn, ungdomar och vuxna. Grupperna träffas mellan tio och tolv gånger och arbetar med teman som hälsa, den egna livsberättelsen och framtiden. 
  • Förlossningsförberedande grupp för unga föräldrar upp till 23 år. Gruppen träffas inför förlossningar och efter att barnet är fött. 
  • Om du vill kan våra barnombud finnas med som ett stöd till exempel vid samtal eller i kontakter med olika myndigheter, som exempelvis skola och socialtjänst. Du kan även få hjälp med att få kontakt med för dig viktiga personer eller släktingar. 

”Jag tvivlar nog inte på mig själv som mamma längre och jag ligger inte och skakar i ett hörn som jag gjorde. Jag bor själv, jag jobbar och jag klarar mig själv. Jag känner mig rätt så självsäker idag och det är till stor del tack vare Unga Station.” 

Hannah, mamma till två barn 

Kolloverksamhet

Du som kommer till Unga Station har chans att få vara med på kollo. Under sommarlovet åker vi bort och gör roliga saker ihop. Det går bra att åka själv eller tillsammans med din familj. Antalet platser är begränsat.

Ekonomisk rådgivning och stöd

Familjer med barn upp till 18 år och unga vuxna, som är under 23 år med ett eget boende, kan få ekonomisk hjälp. Du kan även få rådgivning i hur du ska planera din ekonomi och stöd i kontakten med myndigheter. Läs mer om hur du gör en skriftlig ansökan. För att få ekonomiskt bidrag måste du boka en tid hos oss. Välkommen att ringa oss under telefontiderna nedan.

Vill du boka tid för ekonomiskt bidrag?
Telefontid: Den första tisdagen varje månad klockan 9-11. Nästa tillfälle är den 6 februari.
Vill du få ekonomisk rådgivning över telefon?
Telefontid: Måndagar, tisdagar och fredagar klockan 9.00-11.00. Observera att du inte kan göra tidsbokningar under dessa tider.
Erica Sandin
verksamhetschef
Kontakta Unga Station

Besök oss:

Fatburs Brunnsgata 26
118 28 Stockholm
Sverige

Kontakt och öppettider 

Öppna tjejverksamheten
Måndag–onsdag 13.30–19.45
Fredag 13.30–16.45
08-68 42 3359
SMS: 070-425 65 99
ungastation@stadsmissionen.se

Öppna torsdagskvällar
Torsdag: 16–19
Camilla Sjöstedt
camilla.sjostedt@stadsmissionen.se
08-68 42 3353

Öppna förskolan
Måndag och fredag 9–12
Tisdag13–16
Daniel Söderberg 
daniel.soderberg@stadsmissionen.se
08-68 42 3342
SMS: 070-425 65 82

Samtalsmottagningen
Vardagar 9–17
08-68 42 3358
SMS: 070-425 65 98 

Hälso- och berättargrupper
Lena Bergstedt
lena.bergstedt@stadsmissionen.se
08-68 42 3358