Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station Söder

Personal och deltagare spelar brädspel på Unga Station
Unga Station Söder är till för blivande unga föräldrar, nyfödda bebisar och barn och unga upp till 20 år. Det är en mötesplats för vila och gemenskap. Du kan få prata med ett barnombud, alltså vuxna som är experter på att möta barn och unga, om jobbiga saker som händer i livet.

All hjälp är gratis och du väljer själv hur mycket du vill vara med. Vi finns till för dig. 

Detta kan du göra på Unga Station Söder:

Öppna tjejverksamheten

Öppna tjejverksamheten riktar sig till dig som är tjej mellan 13 och 20 år. Du kan välja att bara vara, laga mat och äta tillsammans, göra något roligt tillsammans som till exempel se på film, träna, eller få hjälp med läxor. Våra öppettider är måndag-onsdag kl. 13.30-19.45 och fredag kl. 13.30-16.45. Läs veckans schema för öppna tjejverksamheten.

Öppna torsdagskvällar 

Riktar sig till föräldrar, barn och unga 0-20 år. Vi lagar mat och äter tillsammans, pysslar, leker och umgås. Det finns även möjlighet att få hjälp med läxor. Välkomna torsdagar kl. 16-19.

Öppna förskolan

Riktar sig till barn som har föräldrar under 23 år. Vi har öppet tre dagar i veckan måndag-tisdag klockan 13-16 och fredag klockan 9-12. Vi pratar, fikar, har sångsamling och gör några utflykter per termin. Läs veckans schema för öppna förskolan.

Samtalsstöd utifrån dina behov 

Du kan också få samtalsstöd hos oss. Det är gratis, du kan vara anonym och vi arbetar alltid på ditt uppdrag. Du väljer själv vilken form som passar dig bäst.

Detta kan du få på vår samtalsmottagning: 

  • Barnsamtal för barn mellan 3 och 15 år tillsammans med föräldrar
  • Hälso- och berättargrupper för barn, ungdomar och vuxna. Grupperna träffas mellan tio och tolv gånger och arbetar med teman som hälsa, den egna livsberättelsen, föräldraskap och ekonomi samt framtiden. 
  • Förlossningsförberedande grupp för unga föräldrar upp till 23 år. Gruppen träffas inför förlossningar och efter att barnet är fött. 
  • Babygrupp för unga föräldrar som har barn under ett år. 
  • Om du vill kan våra barnombud finnas med som ett stöd till exempel vid samtal eller i kontakter med olika myndigheter, som exempelvis skola och socialtjänst. Du kan även få hjälp med att få kontakt med för dig viktiga personer eller släktingar. 
  • Nätverksmöten, behöver du ett större nätverksmöte med personer i ditt privata och professionella nätverk så är vi behjälpliga med det.

”Jag tvivlar nog inte på mig själv som mamma längre och jag ligger inte och skakar i ett hörn som jag gjorde. Jag bor själv, jag jobbar och jag klarar mig själv. Jag känner mig rätt så självsäker idag och det är till stor del tack vare Unga Station.” 

Hannah, mamma till två barn 

Kolloverksamhet

Under sommarlovet erbjuder vi både barn- och familjekollo. Till barnkollo kan barn mellan 9 år och 12 år söka och familjekollo vänder sig till familjer med barn under 18 år och deras nätverk. Ansökningsperioden för kollosommaren är just nu stängd.  

Ekonomisk rådgivning och stöd

Familjer med barn upp till 18 år och unga vuxna, som är under 23 år med ett eget boende, kan ansöka om ekonomiskt stöd en gång per år. För att ansöka om ekonomisk bidrag finns det två alternativ.

Alternativ 1: Ring och boka in ett besök på Unga Station. 

Telefontid: Första tisdagen varje månad kl. 9:00. Växeln stängs när tiderna för månaden är fullbokade. Tel: 020-10 33 13 

Alternativ 2: Gör en skriftlig ansökan via blankett.

Under perioden november till och med mars har du möjlighet att göra en skriftlig ansökan. Så här gör du en skriftlig ansökan. Väljer du att göra en skriftlig ansökan och sedan har frågor angående den måste du skicka ett brev dit ansökan gick. Vi på Unga Station kan inte svara på frågor angående den. Adressen är:
Stockholms Stadsmission
Bidragsansökan
Box 47073
100 74 Stockholm   

OBS! Man kan endast göra en ansökan per år och man måste välja ett utav alternativen ovan.

FAQ om bidragsansökan

Här kan du snabbt få svar på dina frågor

Behöver du rådgivning kring planering av din ekonomi eller stöd i kontakten med myndigheter?

Välkommen att ringa oss torsdagar kl. 9.00-10.00 på tel: 020-10 33 13. Observera att du inte kan göra tidsbokningar under dessa tider. 

Wafa Issa
Unga Station
Verksamhetsområdeschef
Kontakta Unga Station Söder

Besök oss:

Fatburs Brunnsgata 26
118 28 Stockholm
Sverige

Kontakt och öppettider 

Öppna tjejverksamheten
Måndag–onsdag: 13.30–19.45
Fredag 13.30–16.45
08-684 233 59
SMS: 070-425 65 99
ungastationsoder@stadsmissionen.se

Öppna torsdagskvällar
Torsdag: 16–19
Camilla Sjöstedt
camilla.sjostedt@stadsmissionen.se
08-684 233 53
Josef Palm
Josef.Palm@stadsmissionen.se
08-684 233 46

Öppna förskolan
Måndag 13-16
Tisdag 13-16
Fredag 9-12 (gofika serveras)
Erica Leijonhufvud
Erica.Leijonhufvud@stadsmissionen.se 
08-684 233 42
SMS: 070-425 66 98 
Jessica Forsberg
Jessica.Forsberg@stadsmissionen.se
SMS: 070-425 65 78 

Samtalsmottagningen
Vardagar 9–17
08-684 233 58
SMS: 070-425 65 98 

Hälso- och berättargrupper
Lena Bergstedt
lena.bergstedt@stadsmissionen.se
08-684 233 58

Nyfiken på hur vi arbetar?

Arbetar du inom socialtjänsten eller studerar och är intresserad av Stockholms Stadsmissions barn- och ungdomsverksamhet?
Välkommen på ett studiebesök

Unga Station blev Jennys räddning

Under tonåren bodde Jenny i familjehem och var under perioder bostadslös. Som ung träffade hon en våldsam, alkoholmissbrukande man som lämnade henne ensam med två små barn. Tack vare Unga Station fick hon en trygg punkt och orken att vända sin livssituation.
Så fick Jenny stöd

Unga Station i andra delar av Stockholm