Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station Söder

Personal och deltagare spelar brädspel på Unga Station
Unga Station Söder är till för blivande unga föräldrar, nyfödda bebisar och barn och unga upp till 21 år. Det är en mötesplats för vila och gemenskap. Du kan få prata med ett barnombud, alltså vuxna som är experter på att möta barn och unga, om jobbiga saker som händer i livet. All hjälp är gratis och du väljer själv hur mycket du vill vara med. Vi finns till för dig. 

Detta kan du göra på Unga Station Söder:

Mötesplats Tjej

Mötesplats Tjej riktar sig till dig som identifierar dig som tjej och är mellan 13 och 20 år. Hos oss kan du välja att bara vara, laga mat och äta tillsammans, göra något roligt som till exempel se på film, pyssla, eller få hjälp med läxor. Här hittar du mer information om verksamheten. 

Mötesplats familj

Riktar sig till föräldrar, barn och unga 0-20 år. Vi lagar mat och äter tillsammans, pysslar, leker och umgås. Det finns även möjlighet att få hjälp med läxor. Mötesplats familj är öppet på torsdagar kl. 16-19. Om ni har frågor eller behöver hjälp kan ni ringa eller sms:a till 072-402 86 69.

Mötesplats Unga Föräldrar

Riktar sig till barn som har föräldrar under 23 år. Se aktiviteterna på Mötesplats Unga Föräldrar. 

Samtalsstöd utifrån dina behov 

Du kan också få samtalsstöd hos oss. Det är gratis, du kan vara anonym och vi arbetar alltid på ditt uppdrag. Du väljer själv vilken form som passar dig bäst.

Detta kan du få på vår samtalsmottagning: 

  • Barnsamtal för barn mellan 3 och 15 år tillsammans med föräldrar
  • Hälso- och berättargrupper för barn, ungdomar och vuxna. Grupperna träffas mellan tio och tolv gånger och arbetar med teman som hälsa, den egna livsberättelsen, föräldraskap och ekonomi samt framtiden. 
  • Förlossningsförberedande grupp för unga föräldrar upp till 23 år. Gruppen träffas inför förlossningar och efter att barnet är fött. 
  • Babygrupp för unga föräldrar som har barn under ett år. 
  • Om du vill kan våra barnombud finnas med som ett stöd till exempel vid samtal eller i kontakter med olika myndigheter, som exempelvis skola och socialtjänst. Du kan även få hjälp med att få kontakt med för dig viktiga personer eller släktingar. 
  • Nätverksmöten, behöver du ett större nätverksmöte med personer i ditt privata och professionella nätverk så är vi behjälpliga med det.

”Jag tvivlar nog inte på mig själv som mamma längre och jag ligger inte och skakar i ett hörn som jag gjorde. Jag bor själv, jag jobbar och jag klarar mig själv. Jag känner mig rätt så självsäker idag och det är till stor del tack vare Unga Station.” 

Hannah, mamma till två barn 

Ekonomisk rådgivning och stöd

Du som har det svårt ekonomiskt kan får råd och stöd av oss. Du kan exempelvis få hjälp att ta reda på vilka bidrag du har rätt till, stöd för att budgetera och leva med låg inkomst, eller hjälp med presentkort på mat.

Kolloverksamhet

Under sommarlovet erbjuder vi både barn- och familjekollo. Till barnkollo kan barn mellan 9 år och 12 år söka och familjekollo vänder sig till familjer med barn under 18 år och deras nätverk.

Kontakta oss

Unga Station Söder
ungastationsoder [at] stadsmissionen.se
Cecilia Östergren
Enhetschef
cecilia.ostergren [at] stadsmissionen.se
Kontakta Unga Station Söder

Besök oss:

Fatburs Brunnsgata 26
118 28 Stockholm
Sverige

Kontakt och öppettider 

Mötesplats Tjej
Måndag-tisdag: 15-19.45. Vi lagar middag tillsammans och äter ca 17.
Onsdag-torsdag: Stängt 
Fredag: 13.30-17. Vi bakar något gott och fikar tillsammans ca 15.

Tel: 08-684 233 59
SMS: 070-425 65 99
ungastationsoder [at] stadsmissionen.se

Öppna torsdagskvällar
Mötesplats familj är öppet på torsdagar kl. 16:00-19:00

Om ni har frågor eller behöver hjälp kan ni ringa eller sms:a till 072-402 86 69

Mötesplats Unga Föräldrar
Måndagar: 12-15
Onsdagar: 12-15
Fredagar: 9-12
Kontakt Öppna förskolan
ungastationsoder [at] stadsmissionen.se
08-684 232 54
SMS: 070-425 65 35

Samtalsmottagningen
Måndag-tisdag: 9-11
Onsdag: 13-14
Torsdag-fredag: 9-11
08-684 233 58
SMS: 070-425 65 98