Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station Vårberg

Barn som leker på Unga Station Vårberg.
Unga Station Vårberg är en mötesplats för dig som är mellan 0-21 år och din familj. Det är en trygg mötesplats för gemenskap och stöd. Du kan få prata med erfarna vuxna om saker som händer i livet och om du har det jobbigt. Du kan delta i aktiviteter och vi serverar måltider och erbjuder samtal och gemenskap.

Detta kan du göra på Unga Station Vårberg

Småbarnsverksamhet

Riktar sig till yngre barn med deras familjer och nätverk. Här kan du och ditt barn träffa andra familjer. Vi pratar, leker, sjunger, fikar och umgås.

Mötesplats Familj

Riktar sig till barn och unga 0-20 år, deras familjer och nätverk. En mötesplats där vi erbjuder olika aktiviteter och äter middag tillsammans.

Mötesplats Ungdom

Välkommen till vår mötesplats för dig som är mellan 10 och 14 år (2008-2012). Hos oss kan du komma och bara vara dig själv. Här är en plats för gemenskap. Vi fikar tillsammans, pratar om olika ämnen, pysslar och spelar spel. Vi erbjuder olika aktiviteter och utflykter utifrån era önskemål, kom gärna förbi och prata med oss.

Läxhjälp

Barn och vuxna är välkomna för att få stöd med sina skoluppgifter. Kom hit med skolböckerna så hjälps vi åt!

Råd- och stödverksamhet

Hos oss kan du få stödsamtal utifrån dina behov och önskemål. Du kan samtala om saker i livet som är svåra just nu och få hjälp att hitta en väg framåt. Vi kan även finnas med som stöd i kontakt/möten med myndigheter, skola eller sjuk-/hälsovård. 

För att boka en tid för samtal; ring, mejla eller besök vår drop-in.

Det är helt fantastiskt att få komma hit och få lära känna andra människor och höra om hur deras situation är. Jag lär mig nya svenska ord och nya saker varje dag här på Unga Station.

Malalay, mamma till två barn

Ekonomisk rådgivning och stöd

Du som har det svårt ekonomiskt kan får råd och stöd av oss. Du kan exempelvis få hjälp att ta reda på vilka bidrag du har rätt till, stöd för att budgetera och leva med låg inkomst, eller hjälp med Stockholms Stadsmissions presentkort.

Kolloverksamhet

Vi anordnar kollo för barn och föräldrar som går i våra ordinarie verksamheter. Vill du veta mer, besök den här sidan.

Drop-in

Drop-in riktar sig till föräldrar som behöver stöd i enklare praktiska frågor, såsom tyda, fylla i, och skriva ut blanketter, få länkning till andra samhällsinstanser, få praktisk information om Unga Station eller Stockholms Stadsmissionss övriga verksamheter, tidsbokningar med mera.

Föräldrastärkande verksamhet

Vi erbjuder föräldrar att anmäla sig till temakvällar, kurser och gruppverksamheter. Schemat ändras över tid, kontakta Unga Station Vårberg för mer information.

Unga Station Vårberg
ungastationvarberg [at] stadsmissionen.se
Jonna Alfvegren
Enhetschef
jonna.alfvegren [at] stadsmissionen.se
Kontakta Unga Station Vårberg

Besök oss:

Vårbergsplan 21
127 43 Skärholmen
Sverige

Kontakt och öppettider

Måndag
10-12: Dropin. Hjälp med enklare praktiska frågor, tidsbokningar, blanketter, ansökningar mm.
15-17.30: Mötesplats Ungdom. Samvaro och gemenskap för dig mellan 10-14 år. Ring gärna för mer information om du inte tidigare har besökt oss.

Tisdag
15-18: Mötesplats Familj. Vi ses för lek, samvaro och mat. Läxhjälp erbjuds under denna tid, tala gärna med personal i förväg. Ingen anmälan behövs.

Onsdag
15-18: Mötesplats Familj. Vi ses för lek, samvaro och mat. Läxhjälp erbjuds under denna tid, tala gärna med personal i förväg. Fast grupp, anmälan behövs.

Torsdag
9.30-12 Mötesplats 0-5 år. Barn och deras föräldrar är välkomna för lek och fika. Ingen anmälan behövs.

Varannan lördag
Utflykt – anmälan behövs. Ring till vårt verksamhetsnummer om du är intresserad av att följa med.

Alla aktiviteter är gratis. För frågor eller mer information, ring vår verksamhetstelefon:

076-669 85 37