Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station Vårberg

Barn som leker på Unga Station Vårberg.
Unga Station Vårberg är en mötesplats för dig som är mellan 0-21 år och din familj. Det är en trygg mötesplats för gemenskap och stöd. Du kan få prata med erfarna vuxna om saker som händer i livet och om du har det jobbigt. Du kan delta i aktiviteter och vi serverar måltider och erbjuder samtal och gemenskap.

Tillfällig ändring av aktiviteter med anledning av covid-19

På grund av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd erbjuder Unga Station Vårberg individuellt anpassat stöd och ekonomisk rådgivning under Unga Stations öppettider för att undvika att människor samlas i grupp. Stöder sker på ett så säkert sätt som möjligt, antingen på plats eller digitalt. Tills nya restriktioner kommer är utbudet för våra öppna mötesplatser mycket begränsade. Unga Station Vårberg arbetar aktivt för att fortsätta möta och stötta barn, unga och deras familjer under pandemin och du är välkommen att kontakta oss för mer information. I rutan ”Kontakt och öppettider” ser du vilka verksamheter som är öppna för tillfället. Vi uppdaterar denna information kontinuerligt.

Detta kan du göra på Unga Station Vårberg

Småbarnsverksamhet

Riktar sig till yngre barn med deras familjer och nätverk. Här kan du och ditt barn träffa andra familjer. Vi pratar, leker, sjunger, fikar och umgås.

Mötesplats Familj

Riktar sig till barn och unga 0-20 år, deras familjer och nätverk. En mötesplats där vi erbjuder olika aktiviteter och äter middag tillsammans.

Mötesplats Ungdom

Välkommen till vår mötesplats för dig som är mellan 10 och 14 år (2007-2011). Hos oss kan du komma och bara vara dig själv. Här är en plats för gemenskap. Vi lagar mat tillsammans, pratar om olika ämnen, pysslar och spelar spel. Vi erbjuder olika aktiviteter och utflykter utifrån era önskemål, kom gärna förbi och prata med oss.

Läxhjälp

Barn och vuxna är välkomna för att få stöd med sina skoluppgifter. Kom hit med skolböckerna så hjälps vi åt!

Råd- och stödverksamhet

Hos oss kan du få stödsamtal utifrån dina behov och önskemål. Du kan samtala om saker i livet som är svåra just nu och få hjälp att hitta en väg framåt. Vi kan även finnas med som stöd i kontakt/möten med myndigheter, skola eller sjuk-/hälsovård. 

För att boka en tid för samtal; ring, mejla eller besök vår drop-in.

Det är helt fantastiskt att få komma hit och få lära känna andra människor och höra om hur deras situation är. Jag lär mig nya svenska ord och nya saker varje dag här på Unga Station.

Malalay, mamma till två barn

Ekonomisk rådgivning och stöd

Du som har det svårt ekonomiskt kan får råd och stöd av oss. Du kan exempelvis få hjälp att ta reda på vilka bidrag du har rätt till, stöd för att budgetera och leva med låg inkomst, eller hjälp med presentkort på mat.

Kolloverksamhet

Under sommarlovet erbjuder vi kolloverksamhet för barn och familjer. Vi anordnar både dagkollo och kollo med övernattning, för endast barn och för hela familjer.

Unga Station Vårberg
ungastationvarberg [at] stadsmissionen.se
Jonna Alfvegren
Enhetschef
jonna.alfvegren [at] stadsmissionen.se
Kontakta Unga Station Vårberg

Besök oss:

Vårbergsplan 21
127 43 Skärholmen
Sverige

Kontakt och öppettider

Under perioden 21/6 - 22/8 gäller vårt sommarschema:

Måndag
10-12: Dropin. Hjälp med enklare praktiska frågor, tidsbokningar, blanketter, ansökningar mm.
14-16: Ungdomsgrupp, ring innan för anmälan. (OBS. Startar 28/6).

Tisdag
15-18: Mötesplats Familj. Vi träffas i en närliggande park för lek, samvaro och mat. Ingen anmälan behövs. Under denna tid finns också möjlighet att boka studie-/läxhjälp, ring vårt verksamhetsnummer om du vill ha mer information.

Onsdag
10-12: Småbarnsverksamhet. Barn i åldern 0-6 år och deras föräldrar är välkomna för utomhuslek och fika. Ingen anmälan behövs.

Torsdag
Utflykt – anmälan behövs. Ring till vårt verksamhetsnummer om du är intresserad av att följa med.

Varannan lördag
Utflykt – anmälan behövs. Ring till vårt verksamhetsnummer om du är intresserad av att följa med.

Ordinarie schema:

Dropin 
Måndagar och torsdagar 10
12
Småbarnsverksamhet
Tisdagar och torsdagar 10
12
Matutlämning Mötesplats Familj
Tisdagar 15
18 (ring innan du kommer)
Läxhjälp 
Onsdagar 15
18.00 (ring innan du kommer)
Övrig tid
Ring oss för att boka tid för samtal, rådgivning eller läxhjälp.

Alla aktiviteter är gratis. För frågor eller mer information, ring vår verksamhetstelefon:

076-669 85 37