Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kronprinsessan Victoria besökte Stockholms Stadsmissions verksamheter

Kronprinsessan Victoria pratar med en mamma på Unga Station i Husby.
2022-11-18
Fredagen den 11 november besökte Kronprinsessan Victoria vår verksamhet Källan Järva som riktar sig till vuxna som fått avslag på asylansökan eller saknar uppehållstillstånd, och vår mötesplats Unga Station Järva i Husby.

Kronprinsessan Victoria är beskyddare av Stockholms Stadsmission sedan 2010 och har besökt flera av våra verksamheter genom åren. Tidigare under hösten besökte hon vår verksamhet Baba och Vuxenutbildning. Den här gången besökte Kronprinsessan Victoria vår verksamhet Källan Järva som erbjuder gruppsamtal för stärkt psykisk hälsa för personer som som fått avslag på sin asylansökan samt personer som saknar uppehållstillstånd. Unga Station Järva i Husby som erbjuder öppen verksamhet inklusive olika gruppverksamheter till barn, barnfamiljer och unga vuxna.

Syftet med besöket var att visa hur Stockholms Stadsmission jobbar med aktiviteter och ombudskap genom öppna mötesplatser och hur samtalsgrupper och juridisk rådgivning kan stärka våra deltagares egenmakt. 

Prat och pyssel med mammor och barn

Dagen började med en presentation av verksamheten, därefter fick Kronprinsessan möta mammorna och barnen som besöker den öppna förskolan inom verksamheten Unga Station. De pratade om allt från livet som mamma och utmaningar som de har ställts inför under sin tid i Sverige till fotbollsdrömmar, och att träna på alfabetet. Under dagens besök deltog Kronprinsessan också i en av pysselaktiviteterna inför Fars dag. 

	Kronprinsessan Victoria pysslar under ett möte med en familj på Unga Station i Husby.

Samtal med deltagare i projektet ”Vem är jag imorgon?”

Därefter gick besöket vidare till vår verksamhet Källan Järva där Kronprinsessan fick träffa en deltagare i projektet ”Vem är jag imorgon?” som berättade om sin erfarenhet som nyanländ. Ett samtal som betydde mycket för deltagaren, berättade enhetschef Ignacio Vita efteråt.

Projektet ”Vem är jag imorgon?” riktar sig till personer som fått avslag på asylansökan och som vill ge och få stöd av andra som är i samma situation. Cirka fem till tio personer träffas en gång i veckan och samtalar om hur det är att leva med ett utvisningsbeslut men också om de handlingsalternativ som finns när man hamnat i denna situation.