Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Baba – råd och stöd för ensamkommande barn och unga

Händer som tar på varandra.
Baba vänder sig till dig som är under 21 år och som har kommit ensam till Sverige och som av olika anledningar står helt eller delvis utanför samhällets insatser.

De barn och unga som Baba möter kan till exempel ha avvikit från sitt boende, inte sökt asyl i Sverige eller ”gömt” sig på grund av avslag eller rädsla för avslag på sin asylansökan.

Babas personal har tystnadsplikt och arbetar på den unges uppdrag. Tillsammans med barnen och ungdomarna utforskar vi olika alternativ utifrån den situation som ungdomen befinner sig i.

Rådgivningen är det viktigaste. Om man behöver fråga en advokat om något, bara en liten fråga, kostar det mycket pengar. Här på Baba berättar de för oss om det kommer en ny lag, till exempel nya gymnasielagen. Organisationen gör väldigt mycket för oss.

Ali, deltagare på Baba

Ta stöd av Ungdomscoacher Baba
Telefontid: Onsdag - fredag, kl. 10-12
Sofie Arvidson
Enhetschef
sofie.arvidson [at] stadsmissionen.se
Baba arbetar uppsökande i kollektivtrafiken. Två män pratar med varandra

Baba arbetar uppsökande i kollektivtrafiken

Det främsta målet är att öka tryggheten för ensamkommande unga i kollektivtrafiken. Uppdraget är även att vid behov länka till relevant stöd, samt bidra med kunskap till andra aktörer som möter utsatta unga i kollektivtrafiken.

Babas team är ute tisdagar 13-17 samt onsdagar 15-19. Vill du hjälpa någon komma i kontakt med oss när vi är ute? Ring vår uppsökartelefon 08-684 232 26.

Samarbetet sker inom ramen för ett Offentligt Partnerskap (IOP) mellan Stockholms Stadsmission och SL och löper fem år framåt.

Material från boken "Röster från Baba"

Här kan ni hämta material och vår bok ”Röster från Baba” som har tagits fram med stöd av Allmänna Arvsfonden.