Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Baba – råd och stöd för ensamkommande barn och unga

Händer som tar på varandra.
Baba vänder sig till dig som är under 25 år och som har kommit ensam till Sverige och som av olika anledningar står helt eller delvis utanför samhällets insatser. Samt till dig som har tillfälligt uppehållstillstånd enligt gymnasielagen.

Befinner du dig utanför samhällets insatser och till exempel har avvikit från ditt boende, inte har sökt asyl i Sverige eller ”gömt” dig på grund av avslag eller rädsla för avslag på din asylansökan? Då är du välkommen att kontakta Baba för stöd!

Vi vänder oss även till dig som har tillfälligt uppehållstillstånd på gamla eller nya gymnasielagen och som behöver praktisk hjälp vid ansökan om förlängning- och permanent uppehållstillstånd, stöd i kontakten med olika myndigheter eller annat socialt stöd.

Babas personal har tystnadsplikt och arbetar på ditt uppdrag. Tillsammans med dig utforskar vi olika alternativ utifrån den situation som du befinner dig i.

Rådgivningen är det viktigaste. Om man behöver fråga en advokat om något, bara en liten fråga, kostar det mycket pengar. Här på Baba berättar de för oss om det kommer en ny lag, till exempel nya gymnasielagen. Organisationen gör väldigt mycket för oss.

Ali, deltagare på Baba

För att få kontakt med ungdomscoach och boka in ett möte
Telefontider: Mån-tis 14:30-16:30, ons-fre 10-12
baba [at] stadsmissionen.se
Sofie Arvidson
Enhetschef
sofie.arvidson [at] stadsmissionen.se

Material från boken "Röster från Baba"

Här kan ni hämta material och vår bok ”Röster från Baba” som har tagits fram med stöd av Allmänna Arvsfonden.