Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nattjouren – akut stöd för människor i hemlöshet 

Nattjouren samtalar på en bro i Stockholm
Nattjouren finns för dig som lever i hemlöshet. Du kan få stöd att komma till ett akutboende, uppsöka vård eller bara prata en stund. 

Genom uppsökande arbete under eftermiddagar, kvällar och nätter finns Nattjourens medarbetare på gator och torg, i tunnelbanan och i parker, för dig som lever i hemlöshet.  

Du som behöver akut stöd eller du som ser någon som du tror skulle behöva vår hjälp – ring vårt journummer gratis 020-787860

Stöd på vägen mot förändring

Vi arbetar varje dag med akuta insatser och för långsiktiga lösningar som leder bort från hemlöshet och mot mer stabila boendesituationer. 

Nattjouren samarbetar med Socialjouren och Hemlöshetsmottagningen i Stockholms stad, samt med Stockholms Stadsmissions övriga verksamheter som riktar sig till människor som lever i hemlöshet. Vi jobbar också förebyggande med stöd och hjälp för personer som just fått eget boende inom Bostad först. 

Hjälp med att kontakta socialtjänsten

Om du som lever i hemlöshet inte vill kontakta socialtjänsten själv kan du få hjälp med det och du kan också få hjälp med att hitta en sovplats för natten och helgen. Det är socialtjänsten som beviljar plats på ett akutboende, men vi stödjer dig i kontakten med dem om du behöver.

Pernilla Parding
verksamhetschef
Ring Nattjourens gratisnummer
Söndag till torsdag: 16.00–00.15, fredag och lördag: 16.00–00.45

Stöd Nattjouren

150 kr räcker exempelvis till drivmedel för en hel natt för vår Nattjoursbil. Köp en Nattjoursbil och få ett fint gåvobevis att ge bort i present.

Till gåvoshopen