Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nattjouren – akut stöd för människor i hemlöshet 

Nattjouren som är ute på stan på natten.
Nattjouren finns för dig som lever i hemlöshet. Du kan få stöd att komma till ett akutboende, uppsöka vård eller bara prata en stund. 

Genom uppsökande arbete under eftermiddagar, kvällar och nätter finns Nattjourens medarbetare på gator och torg, i tunnelbanan och i parker, för dig som lever i hemlöshet.

Ring gratis 020-787860

Du som behöver akut stöd eller du som ser någon som du tror skulle behöva vår hjälp – ring vårt journummer gratis 020-787860.

Stöd på vägen mot förändring

Vi arbetar varje dag med akuta insatser och för långsiktiga lösningar som leder bort från hemlöshet och mot mer stabila boendesituationer.

Nattjouren samarbetar bland annat med Socialjouren och Stockholms Stadsmissions övriga verksamheter som riktar sig till människor som lever i hemlöshet. Nattjouren fungerar också som ett mobilt extra stöd på kvällar och nätter till de personer som bor i Bostad Först, Bostad Ung och Bobyråns boendelösningar.

Hjälp med att kontakta socialtjänsten

Om du som lever i hemlöshet inte vill kontakta socialtjänsten själv kan du få hjälp med det och du kan också få hjälp med att hitta en sovplats för natten och helgen. Det är socialtjänsten som beviljar plats på ett akutboende, men vi stödjer dig i kontakten med dem om du behöver.

Ring Nattjourens gratisnummer
Måndag-fredag: 16-01.30
Lördag-söndag: 17-01.30