Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Skänk mat och livsmedel

Skänkt livsmedel
Vi har ett ständigt behov av livsmedel i våra sociala verksamheter och tar gärna emot mat- och livsmedelsdonationer som följer gällande regler och regelverk för spårbarhet och obruten kylkedja.

Den donerade maten ska vara av god kvalitet och i obrutna förpackningar. Är det kyl- eller frysvaror måste det alltid kunna redogöras för en obruten kylkedja. Reglerna för egenkontroll enligt EU-direktiv godkänner inte heller att vi tar emot mat som stått framme, exempelvis på en buffé. Maten distribueras av vår matbank som har kylbil och lagerhållning. Större donationer av funktionellt livsmedelssvinn säljs även i Matmissionen i Veddesta, en social mataffär. 

Livsmedel från privatpersoner kan vi inte ta emot på grund av gällande livsmedelsregler om spårbarhet.

Information om livsmedel som skänks

Vid kontakt för en livsmedelsdonation ser vi gärna att du uppger:

  • Mängd i antal, konsumentförpackningar och vikt/volym
  • Bäst före-datum
  • Levererans. Kan ni leverera direkt till vårt lager i Veddesta eller ska det hämtas? Om det ska hämtas behövs även adress och kontaktperson uppges i mejl.

För samarbeten runt matdonationer

Vår matbank tillhör Stockholms Stadsmission verksamhetsområde Matcentralen där vi arbetar med arbetsintegration och att reducera matsvinn. För samarbeten är du välkommen att kontakta oss på på nedan mejl eller telefonnummer.

Vill ert företag skänka livsmedel?

Mat som kommer till nytta

Matsvinn kommer till stor nytta i sociala verksamheter eller i Matmissionen.

Läs mer