Jag ville göra något betydelsefullt

Marcus Thorsson, butikschef för Matmissionen i Norrtälje.
2023-06-01
Den 11 maj öppnade Matmissionen i Norrtälje. Butiken i Norrtälje är den första av fem som öppnar under 2023. Butikernas utbud består uteslutande av matsvinn och medlemmar handlar till låga priser. Matmissionen erbjuder även arbetsträning så att fler människor får möjlighet att närma sig arbetsmarknaden. Butikschefen Marcus Thorsson berättar mer om den nya butiken och sina förhoppningar framåt.

Du har precis tillträtt som butikschef för Matmissionen i Norrtälje. Varför har du sökt dig till Stockholms Stadsmission?

– Jag kände att jag ville tillbaka till ett arbete där jag får träffa kunder samt att jag får vara med och göra något betydelsefullt.

Varför är Matmissionen viktigt?

– Matmissionen är viktigt av flera anledningar. Dels för att vi är med och minskar matsvinnet, men vi är också med och bidrar till att fler människor kan få möjlighet att ha mat på bordet som de själva har valt.

Vilka förhoppningar har du som butikschef för den nya butiken?

– Mina förhoppningar på den nya butiken här i Norrtälje är att den ska vara mer än bara en lokal man går till när man ska handla. Givetvis är grunden att man ska komma hit för att handla mat men jag vill också att de ska vara en mötesplats där man träffar och pratar med, vänner, grannar och oss i personalen.

Har du exempel på hur Matmissionen gör skillnad för sina medlemmar?

– Skillnaden Matmissionen gör är att kunderna får känna att de fyndar matvaror jämfört med i vanlig matbutik. Jag har vid flera tillfällen upplevt en lycka hos kunderna som går härifrån med en kasse fylld med mat, för mindre pengar jämfört med vad de hade kostat hos någon annan aktör. Alla gillar att fynda!

Öppningen är möjlig genom ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission, Svensk Dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörers Förbund (DLF).

Våra Matmissionen-butiker:

  • Matmissionen Hägersten, Bäckvägen 147, 129 33 Hägersten
  • Matmissionen Jakobsberg, Riddarplatsen 1, 177 30 Järfälla
  • Matmissionen Hallunda, Hallunda Centrum, 145 68 Norsborg
  • Matmissionen Handen, Handens stationsväg 17, 136 40 Handen
  • Matmissionen Kista, Danmarksgatan 42, 164 53 Kista
  • Matmissionen Norrtälje, Billborgsgatan 14, 761 30 Norrtälje