Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bli medlem hos Matmissionen

Matmissionen i Stockholm finns framför allt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem kan du köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. Du får handla för 300 kr/vecka till medlemspris. Du får gärna handla mer men då handlar du till ordinarie pris.

Vem kan bli medlem?

Personer som är över 18 år och har låg inkomst kan söka medlemskap i Matmissionen. För att bli medlem måste du visa att du tillhör en av tre nedan kategorier. Matmissionen gör en samlad bedömning utifrån inlämnat underlag och vid specifika tillfällen kan flera intyg krävas. Matmissionen kan neka medlemskap om den samlade bedömningen gör att ansökan inte överensstämmer med medlemskapskriterierna.

Kategori 1 - Lever du på:

 • Försörjningsstöd
 • Äldreförsörjningsstöd
 • Etableringsersättning
 • Garantiersättning
 • Migrationsverkets dagersättning

Är du automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos Matmissionen oavsett vilket belopp du får ut i ersättning. Även bostadsbidrag/bostadstillägg kvalificerar till medlemskap (så länge du inte är student).

Kategori 2 - ersättning eller stöd under 12 163 kr/månad efter skatt.

 • Sjukersättning/sjukpenning
 • Pension
 • Föräldrapenning
 • Aktivitetsersättning/aktivitetsstöd

Du kan bli medlem om du har en ersättning/inkomst under under 12 163 kr/månad efter skatt (i snitt).

Kategori 3 - snittinkomst under 12 163 kr/månad efter skatt.

 • Lön
 • A-kassa

Du kan bli medlem om du de senaste 3 månaderna haft en snittinkomst under 12 163 kr/månad efter skatt.

Har du löneutmätning eller skuldsanering ser vi till den inkomst du har kvar att leva på varje månad.  
OBS! Studerande som lever på studiebidrag (CSN) kan inte bli medlemmar i Matmissionen.

Så ansöker du om medlemskap

Om du är kvalificerad till medlemskap är du välkommen att ansöka. Medlemskapet är giltigt i ett år och ska därefter förnyas. För pensionärer gäller dock medlemskapet tre år. Du kan ansöka på två sätt:

 • Om du har svenskt personnummer och tillhör grupp 1-3 (se ovan, föräldrapenning undantag – då behöver du besöka oss för individuell bedömning) kan du ansöka om medlemskap digitalt via vår medlemsapp Matmissionen.
 • För övriga ansökningar, eller om du behöver extra stöd, är du välkommen att komma till våra medlemskontor i Hallunda centrum och i Norrtälje:

  Medlemskontor Hallunda Centrum
  Öppettider: Vardagar mellan 10-13
  Telefonnummer: 08-121 559 28

  Medlemskontor Norrtälje, Billborgsgatan 14
  Öppettider:
  Tisdagar och torsdagar kl 10.00-13.00
  Telefonnummer: 08-121 559 28

Ha följande redo vid ansökan:

 • giltig ID-handling
 • om du tillhör grupp 1: något som intygar att du tillhör gruppen (exempelvis normräkning eller intyg på att du har försörjningsstöd) antingen i pappersform eller visa genom att logga in på exempelvis Mina Sidor på Försäkringskassan
 • om du tillhör grupp 2: något som visar hur mycket pengar du får varje månad ) antingen i pappersform eller visa genom att logga in på exempelvis Mina Sidor på Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten
 • om du tillhör grupp 3: senaste 3 löneavier eller visa dessa i din telefon
 • har du ingen inkomst alls, är över 18 år och är svensk medborgare: visa din senaste deklaration. Observera! Deklaration är endast giltigt som intyg om ingen annan inkomst finns.

 

Hur gör jag om jag vill förnya mitt medlemskap?

Om du vill förnya medlemskapet behöver du visa din inkomst igen på samma sätt som när du söker medlemskap första gången. När ditt medlemskap närmar sig utgång så kommer en knapp synas i appen om att ansöka om medlemskap. Så du kan antingen ansöka igen i appen då eller besöka våra medlemskontor för att förnya.

Frågor om medlemskap?

Kontakta butiken på telefon 08-121 559 28 eller mejla matmissionen [at] stadsmissionen.se

App för medlemmar

Det finns en app för medlemmar i Matmissionen. Där kan du bland annat boka tid för ditt besök i butiken. Appen heter Matmissionen och finns för Android- och Appletelefoner, och är gratis. Du hittar appen på Google Play och i App store

När du laddat ner appen behöver du skapa ett konto. När du blivit godkänd som medlem får du ett digitalt medlemskort, du kan se ditt medlemssaldo och du kan boka en tid för ditt besök i butiken när det passar dig.

Om du vill börja använda Matmissionen-appen men är osäker på hur du kommer igång hänvisar vi till våra tider för medlemskapshantering i Hallunda centrum, måndag-fredag kl. 10-13. Där kan du även få hjälp att boka tid för besök i butikerna.

Ansök om medlemskap:

I Matmissionens app eller i Hallunda centrum eller Norrtälje i anslutning till våra butiker.

Medlemskontor Hallunda Centrum
Öppettider: Vardagar mellan 10-13
Telefonnummer: 08-121 559 28

Medlemskontor Norrtälje, Billborgsgatan 14
Öppettider:
Tisdagar och torsdagar kl 10.00-13.00
Telefonnummer: 08-121 559 28