Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bli medlem hos Matmissionen

Matmissionen i Stockholm finns framför allt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem kan du köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. Du får handla för 300 kr/vecka till medlemspris. Du får gärna handla mer men då handlar du till ordinarie pris.

Vem kan bli medlem?

Om du lever på försörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller Migrationsverkets dagersättning är du automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos oss oavsett vilket belopp du får ut i ersättning.

Lever du på sjukersättning, sjukpenning, A-kassa, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, har löneutmätning eller månadslön efter skatt som understiger 10 036 kronor kan du bli medlem.

Har du löneutmätning eller skuldsanering ser vi till den inkomst du har kvar att leva på varje månad.  

OBS! Studerande som lever på studiebidrag (CSN) kan inte bli medlem i Matmissionen.

Så ansöker du om medlemskap

Om du är kvalificerad till medlemskap är du välkommen att ansöka om medlemskap. Medlemskapet är giltigt i ett år och ska därefter förnyas. För pensionärer gäller dock medlemskapet tre år.

Tider för ansökan om medlemskap:

Hägersten: Lämna in din ansökan i butiken på Bäckvägen 147 torsdagar mellan 10-12.

Jakobsberg: Lämna in din ansökan i butiken på Riddarplatsen 1 måndagar mellan 10-12.
OBS! Du kan inte handla under denna tid. Butiken öppnar som vanligt klockan 12.

Ta med följande för ansökan: 

 • giltig ID-handling 
 • beslut/utbetalningsavi som styrker att du lever upp till kriterierna för medlemskap, exempelvis (senaste utbetalning från försäkringskassan). 
 • din senaste löneavi om du arbetar och dina tre månaders senaste kontoutdrag eller förra årets deklaration. 
 • den senaste utbetalningsavin om du har pension eller förra årets deklaration. 

Frågor om medlemskap?

Kontakta butiken på telefon 08-684 234 95 eller mejla matmissionen [at] stadsmissionen.se

App för medlemmar

Nu finns det en app till din mobiltelefon för dig som medlem. Där kan du bland annat boka tid för ditt besök i butiken. Appen heter Matmissionen och finns för Android- och Appletelefoner, och är gratis. Du hittar appen på Google Play och i Appstore

När du laddat ner appen behöver du skapa ett konto. Efter att du skapat ett konto behöver du hjälp från butiken att koppla ihop ditt konto i appen med ditt medlemskap. I mån av tid kan personalen göra det utanför de tider vi har för medlemskapshantering, annars får du återkomma under dessa tider. 

När du gjort det får du ett digitalt medlemskort, du kan se ditt medlemssaldo och du kan boka en tid för ditt besök i butiken när det passar dig.

Boka tid i appen för ditt besök i butiken

I Matmissionen-appen får du ett digitalt medlemskort, kan se ditt medlemssaldo och kan boka en tid för ditt besök i butiken när det passar dig. Systemet med bokning ersätter det tidigare systemet med olika tider per slutsiffra i medlemskap.

Det här gäller i appen:

 • Man får maximalt boka tre tider per vecka, där max en tid får vara första timmen butiken har öppet.
 • Du kan boka i båda butikerna, men gränsen för tre tider gäller fortfarande. Har du bokat två tider i Hägersten kan du alltså bara boka en i Jakobsberg samma vecka.
 • Just nu finns 15 platser per bokningsbar tid i Jakobsberg och 10 i Hägersten. Du ser i appen när det finns lediga tider, och hur många platser som finns kvar varje tid.
 • De bokningsbara tiderna är med 15 minuters mellanrum (exempelvis 13-13:15, 13:15-13:30 osv). Du måste vara på plats tiden då din tid börjar för insläpp för att hinna avsluta ditt besök inom tidslotten så vi kan hjälpa så många som möjligt.
 • Bokningsbara tider släpps löpande en vecka framåt. När en dag passerat släpps hälften av bokningsbara platser för en dag till och resterande hälften släpps  varje måndag klockan 08.
 • Bokningsbara tider släpps varje måndag klockan 08.
 • Bokningsbara tider är endast till för våra medlemma i dagsläget.

Om du vill börja använda appen men är osäker på hur du kommer igång kan personalen i butiken hjälpa dig, och de kan även hjälpa dig att boka tid. I mån av tid kan personalen göra det utanför de tider vi har för ansökan av medlemskap, annars får du återkomma under dessa tider.

Boka tider för att handla

Jakobsberg (alla dagar) 
Boka tid mellan 12-14 samt 15-16:30.

Hägersten
Boka tid vardagar mellan 12-14.
På lördagar och söndagar behövs bokning fram till 13.