Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Information till dig som vill donera livsmedel

Matmissionen har sedan 2021 ett centralt samarbete med Svensk Dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörernas förbund. Tillsammans verkar vi för att det ska vara så enkelt som möjligt för företag att donera produkter som riskerar att bli svinn.

Förutom att sälja mat till kraftigt rabatterade priser till människor i ekonomisk utsatthet levererar Matmissionen även till andra ideella organisationer som förser utsatta målgrupper, såsom människor i hemlöshet, med livsmedel. Matmissionen står under samma lagar och kontroller som vilken livsmedelsaktör som helst. Vi kräver även att de verksamheter man levererar till är godkända för livsmedelshantering. 

Vill du donera ditt överskott?

Matmissionen har möjlighet att ta emot, korttidslagra och distribuera alla produktslag – färsk-, frys- och torrvaror i såväl konsumentförpackningar som storköksförpackningar.  
 
Som donerande företag kan du använda orderplattformen Stockfiller för hantering av donationer. Genom Stockfiller fungerar donationer på samma sätt som vanliga ordrar i flödet, med skillnaden att produkter som inte säljs går till ideella organisationer i stället för att riskera bli svinn. 
 
Vi är även flexibla i hur ni som företag vill arbeta med donationer. Målet är att det ska vara ett så litet avsteg som möjligt från er ordinarie verksamhet. Hör av er till oss, så berättar vi mer om de möjligheter som finns.

Kontakta oss för att komma i gång

Oavsett vilket upplägg ni tänkt er kan ni kontakta vår partneransvarige Simon Stegrud på 08-684 234 98 eller mejla livsmedelsdonationer [at] stadsmissionen.se, så hjälper vi er att komma igång. Om ert företag använder Stockfiller går det även att ta kontakt via dem.

 

Matmissionens centrallager

Adress: Tornérplatsen 27, 177 30 Järfälla.
Lastning vid kaj 2 i lastgaraget (OBS 3,60 meter i maxhöjd).

Simon Stegrud
Partneransvarig och enhetschef
simon.stegrud [at] stadsmissionen.se