Alve Högman blir ny chef för utbildning inom Stockholms Stadsmission

2022-09-13
Stockholms Stadsmission förstärker sin ledningsorganisation och rekryterar Alve Högman till tjänsten som områdeschef för Utbildning som är ett av åtta nya verksamhetsområden inom organisationen.

Alve Högman kommer närmast från en tjänst som Förbundschef för studieförbundet Ibn Ruschd där han arbetat sedan 2019. Dessförinnan var Alve rektor och chef under tre år för Stadsmissionens Skolstiftelses Folkhögskola och Yrkeshögskola och nu återvänder han till organisationen som chef för hela vuxenutbildningsområdet.

Utbildning - nygammalt verksamhetsområde inom Stockholms Stadsmission

Utbildning och folkbildning har under många år varit en viktig del av Stockholms Stadsmissions arbete för att motverka utanförskap i samhället. Som ett led i organisationens nya strategi om att finnas på fler geografiska platser där behoven är stora och driva mer verksamhet som förebygger och minskar utanförskap stärks nu vuxenutbildningsområdet med en nyinrättad tjänst som områdeschef Utbildning. I samarbete med bland annat området för arbetsintegration finns stora möjligheter att erbjuda fler en andra chans och en nyckel till integration i samhället.

Folkhögskolan och Yrkeshögskolan huserar i nyrenoverade lokaler på Fleminggatan. I samma fastighet driver Stockholms Stadsmission också akutboende för män.

– Jag är mycket glad över att Alve Högman tackat ja till tjänsten och välkomnar honom tillbaka till Stockholms Stadsmission. Med sin breda erfarenhet från folkbildning och vuxenutbildning, sin ledarkompetens och sitt personliga driv kommer han att bli ett stort tillskott i ledningsgruppen på den utvecklingsresa vår nya strategi innebär. Vi ska i nära samarbete med arbetsmarknaden bygga behovsstyrda yrkesutbildningar för att skapa fler möjligheter till jobb för de vi möter. Genom Folkhögskolan ger vi fler en andra chans och kliver med glädje in i en lång och stark tradition av folkbildning i Sverige, säger Åsa Paborn, direktor Stockholms Stadsmission.

– Det märks att organisationen tagit viktiga kliv och genom en ny strategi flyttat fram ambitionerna avsevärt. Jag ser verkligen fram emot att få bidra till den resan tillsammans med kollegorna. Samhällsutmaningarna är flera och Stockholms Stadsmission har ambitionen att skapa beredskap för att ta sig an dessa utmaningar med målet att möta fler. Här kommer utbildningsområdet vara en avgörande del tillsammans med övriga verksamheter som Stockholms Stadsmission bedriver, säger Alve Högman.

 

För mer information, kontakta: 

Fanny Siltberg
Pressekreterare Stockholms Stadsmission
fanny.siltberg [at] stadsmissionen.se