Anna Toll utsedd till ny biträdande direktor inom Stockholms Stadsmission

Anna Toll. Foto: Caroline Aflalo
2023-02-27
Stockholms Stadsmission har rekryterat Anna Toll till tjänsten som biträdande direktor. Anna kommer närmast från Stockholms stad som avdelningschef i Skärholmens stadsdelsförvaltning med ansvar för socialtjänstens myndighetsutövning samt öppenvård.

Anna Toll är utbildad socionom vid Stockholms universitet och har en bred bakgrund från socialt arbete inom såväl det offentliga som den idéburna sektorn. De senaste 15 åren har hon arbetat i olika chefspositioner såsom områdeschef inom stiftelsen Stora Sköndal, verksamhetschef HSB Omsorg samt verksamhetschef Omvårdnadsförvaltningen Solna Stad.

– Jag är mycket glad över att Anna Toll har tackat ja till rollen som biträdande direktor. Hennes bakgrund från både offentlig och idéburen sektor blir ett utmärkt komplement i direktorsteamet. Jag ser fram emot att tillsammans med henne fortsätta vårt offensiva arbete med att bland annat utveckla samverkan med intressenter i vår omvärld med målet att bredda oss geografiskt för att finnas där behoven är som störst, säger Åsa Paborn direktor Stockholms Stadsmission.

Som biträdande direktor inom Stockholms Stadsmission kommer Anna leda och utveckla den löpande verksamheten inom områdena Mötesplatser, Återbruk Produktion, Arbete samt Utbildning. Tillsammans med två ytterligare biträdande direktorer samt direktor har hon ett gemensamt operativt helhetsansvar för organisationens samtliga områden; Bostad, Mötesplats Mariatorget, Mötesplatser, Arbete, Återbruk Produktion, Återbruk Sälj, Matmissionen samt Utbildning.

–  Jag har arbetat i idéburna organisationer tidigare och tilltalas verkligen av det. När det gäller Stockholms Stadsmission så lockades jag särskilt av den bredd som finns både inom organisationen och det uppdrag jag kommer att ha. Jag ser fram emot att få kombinera strategiskt ledarskap med att få sätta mig in i nya verksamhetsområden och vara med på den förändrings- och utvecklingsresa som påbörjats inom Stockholms Stadsmission i och med den nya strategiperioden, säger Anna Toll.

Anna Toll tillträder sin nya tjänst den 17 april och ersätter Stefan Lahti som har haft en tillförordnad roll som biträdande direktor.

För mer information, kontakta:

Fanny Siltberg
Pressekreterare Stockholms Stadsmission
fanny.siltberg [at] stadsmissionen.se