Stockholms Stadsmissions mötesplats i Hässelby Gård stänger temporärt till följd av sabotage

2022-12-15
Natten till den 14 december utsattes Stockholms Stadsmissions mötesplats för barn, unga och familjer i Hässelby Gård för inbrott och sabotage. Verksamheten tvingas nu att temporärt hålla stängt för att åtgärda skadorna i lokalerna. Händelsen är polisanmäld.

Stockholms Stadsmissions mötesplats för barn, unga och familjer Hässelby öppnade i oktober tidigare i år. På morgonen den 14 december uppdagades att inbrott gjorts i fastigheten, samt omfattande sabotage i och i anslutning till Stockholms Stadsmissions lokaler. Stockholms Stadsmission har utifrån skadeläget beslutat att hålla verksamheten stängd, för att åtgärda de skador som åsamkats.

– Det här är väldigt olyckligt och drabbar framför allt alla dem som kommer till vår mötesplats för att ta del av stöd och gemenskap. Nu riskerar bland annat det julfirande som vi planerat sedan länge, för de familjer som besöker oss, att ställas in. Vi gör nu allt vi kan för att kunna öppna upp verksamheten så fort det bara går, men kan tyvärr konstatera att det säkerligen kommer att ta några dagar att komma i ordning utifrån den skada som orsakats, säger Susanne Svensson, chef Mötesplatser på Stockholms Stadsmission.

Stockholms Stadsmissions mötesplats för barn, unga och deras familjer i Hässelby är en av fem verksamheter för barn och unga som organisationen driver runtom i Stockholm. Mötesplatsen riktar sig till barn och unga mellan 0–21 år och deras familjer och erbjuder en öppen verksamhet med tillgång till basbehovsstöd, fritidsaktiviteter och socialt rättighetsarbete.

För mer information, kontakta:

Fanny Siltberg
Pressekreterare Stockholms Stadsmission
fanny.siltberg [at] stadsmissionen.se