Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Blå Husets fritidsgård

Personer som målar väggen på Blå Huset
Stockholms Stadsmissions Blå Husets fritidsgård i Tensta finns för dig som är ung mellan 13 och 20 år. Du är välkommen att delta i aktiviteter som musikstudio, gå en kurs eller ta en fika på caféet. Huset är en mötesplats för barn och ungdomar i hela området. Kom till oss och en plats där du alltid är välkommen och möts med glädje.

Blå Huset i Tensta är en öppen mötesplats med olika aktiviteter för dig som är ung. Du kan spela dataspel och biljard, eller starta en studiecirkel i ett ämne som intresserar dig. Det finns ett rum för ungdomsgrupper och musikstudio. Det finns också ett café där du kan umgås med kompisar och bara vara dig själv. Du kan också få hjälp med läxor.

Tillfälligt stängt på grund av covid-19

På grund av den rådande coronapandemin har Blå Huset tillfälligt stängt. Istället kommer vår fritidspersonal att finnas närvarande med mobila team i närområdet mellan klockan 18-21. De kommer att finnas tillgängliga för enklare rådgivning och som en trygg vuxennärvaro att vända sig till. 

Rädda Barnen tar över driften av fritidsgården i februari

Den 1 februari tar Rädda Barnen över driften av fritidsgården Blå Huset på uppdrag av Stadsdelsnämnden Spånga-Tensta. Verksamheten i sig kommer att vara densamma och personalen kommer att jobba kvar i Rädda Barnens regi.

En plats för skapande

Vi samarbetar med Kulturskolan som anordnar aktiviteter för dig som är barn och ungdom i åldern 6 till 22 år. Du får chans att upptäcka och lära dig nya saker och utvecklas på din fritid. Några av de kurser som finns i Blå Huset är exempelvis att lära dig spela ett instrument eller gå en teater- eller en danskurs.

Ta chansen att träna boxning

I Blå Huset finns även Tensta boxningsklubb där du som är kille eller tjej träna varje vardag. Ordförande Teimor går att nås på 073-67 89 988. Läs mer på Tensta boxningsklubbs webbplats.

Andra organisationer har också verksamhet i Blå Huset som exempelvis Somaliska föräldraföreningen, Art department och andra studieförbund. 

Samverkan för ett bättre fritid

Fritidsgården drivs på uppdrag av Stockholms stad. Utvecklingen av Blå Huset sker i nära samarbete med Spånga Tensta barn- och fritidsförvaltning. Vårt gemensamma mål är att alla ska uppleva att Blå Huset är till för dem och att varje barn och ungdom kan få inspiration och stöd för att bli den man vill 

I samma lokaler som Blå Huset finns även Unga Station i Järva – en verksamhet för barn- och unga upp till 16 år och deras familjer. 

I lokalerna hålls även föreställningar och evenemang som riktar sig till allmänheten.

Marcelo Pereyra
verksamhetschef
marcelo.pereyra [at] stadsmissionen.se

Besök oss:

Tenstaplan 8
163 64 Spånga
Sverige

Kontakt och öppettider

Öppettider och telefontider:

Obs! Blå Huset är tillfälligt stängt på grund av coronapandemin.

I vanliga fall är våra öppettider

Tisdag till torsdag: 16–21
Fredag: 16–23
Lördag: 15–23

Kontakt:

Mohamed Ahmed
Verksamhetsledare
mohamed.ahmed [at] stadsmissionen.se
070-425 64 32

Omar Adbdirizak
ULU musikstudioansvarig
omar.adbirizak [at] stadsmissionen.se
070-216 45 60

 SMS: 072-403 55 09  

08-684 232 63