Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Företag: ge barn i utsatthet en bättre jul

Alltför många barn i Stockholm lever i utsatthet. Coronakrisen har gjort det än svårare. Beställ ett julpaket idag. Som tack får ni ett kommunikationspaket för att visa anställda och kunder att ni stödjer Stockholms Stadsmission.

Inför jul delar vi ut julklappar och presentkort på mat. Vi bjuder in till julfirande i gemenskap och trygghet. Familjerna bjuds också in till bowling, bio eller andra aktiviteter.

Välj paket:

Vi värnar om våra deltagares integritet. Personerna på bilderna ovan har därför inget med texten att göra.

Vill ni veta mer?

Porträtt Ulrika Ferntstedt
Har ni frågor om paketen?
Kontakta Ulrika om ni har frågor om paketen eller er beställning.
ulrika.fernstedt [at] stadsmissionen.se

Om barn i utsatthet

I Stockholm lever allt för många barn i utsatthet. Det kan handla om fattigdom, osäkra boendeförhållanden, våld i hemmet, föräldrar med missbruk eller psykisk ohälsa.

Coronakrisen har bidragit till att många barn och familjer som redan hade det svårt nu fått det ännu tuffare. Föräldrar som haft osäkra anställningar har förlorat sina jobb. Många söker hjälp eftersom pengarna inte räcker till hyran eller till mat månaden ut. Utsattheten har också blivit större för barn som lever i en otrygg hemmiljö.

Stöd till barn och familjer i utsatthet

Unga Station är Stockholms Stadsmissions mötesplats för familjer som på olika sätt lever i utsatthet och upplever svårigheter i livet. Här erbjuder vi bland annat presentkort på mat, ekonomiskt bistånd, stöd i kontakt med myndigheter, samtalsstöd, matlagningskvällar, läxläsning, aktiviteter och utflykter under skolloven. Verksamheten finns på Söder, Järva och i Vårberg.
Svensk insamlingskontrolls 90-kontosymbol

Så vet ni att er gåva gör nytta

Vi arbetar hela tiden för att använda våra gåvor så effektivt som möjligt. Stockholms Stadsmission har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. De kräver att minst 75 procent av intäkterna går till ändamålet. Vi ligger en bra bit över den gränsen - under de senaste fem åren har i genomsnitt 86 procent av våra intäkter gått till ändamålet. Vi är också medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling och vi följer deras kvalitetskod.

Våra huvudpartners