Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Företag: ge en jul utan utanförskap.

Alltför många barn i Stockholm lever i social utsatthet. Det kan exempelvis handla om fattigdom eller osäkra boendeförhållanden. Effekterna av coronapandemin har gjort det än svårare. Ert företag gör skillnad genom att stötta vårt Stockholms Stadsmissions arbete.

Beställ ett julpaket

Som tack får ni bland annat ett kommunikationspaket för att visa anställda och kunder att ni stödjer Stockholms Stadsmission. Välj paket nedan.

Välj ert julpaket

Julpaket 20 000 kronor

Er gåva räcker exempelvis till att 20 familjer får en matkasse som räcker hela julen. När ni ger en julgåva på 20 000 kronor får ni:

Om barn i utsatthet

I Stockholm lever allt för många barn i utsatthet. Det kan handla om fattigdom, osäkra boendeförhållanden, våld i hemmet, föräldrar med missbruk eller psykisk ohälsa.

Coronakrisen har bidragit till att många barn och familjer som redan hade det svårt nu fått det ännu tuffare. Föräldrar som haft osäkra anställningar har förlorat sina jobb. Många söker hjälp eftersom pengarna inte räcker till hyran eller till mat månaden ut. Utsattheten har också blivit större för barn som lever i en otrygg hemmiljö.

Stöd till barn och familjer i utsatthet

Unga Station är Stockholms Stadsmissions mötesplats för familjer som på olika sätt lever i utsatthet och upplever svårigheter i livet. Här erbjuder vi bland annat presentkort på mat, ekonomiskt bistånd, stöd i kontakt med myndigheter, samtalsstöd, matlagningskvällar, läxläsning, aktiviteter och utflykter under skolloven. Verksamheten finns på Söder, Järva och i Vårberg.
Porträtt Ulrika Ferntstedt
Har ni frågor om gåvor och vänföretag?
Kontakta Ulrika, ansvarig vänföretag.
ulrika.fernstedt [at] stadsmissionen.se
Svensk insamlingskontrolls 90-kontosymbol

Så vet ni att er gåva gör nytta

Vi arbetar hela tiden för att använda våra gåvor så effektivt som möjligt. Stockholms Stadsmission har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. De kräver att minst 75 procent av intäkterna går till ändamålet. Vi ligger en bra bit över den gränsen - under de senaste fem åren har i genomsnitt 88 procent av våra intäkter gått till ändamålet. Vi är också medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling och vi följer deras kvalitetskod.

Våra huvudpartners