Återkommande på mötesplatsen

Mötesplats Mariatorget rymmer en bredd av aktiviteter för sinne, kropp och hjärta.
Här har vi samlat de mest återkommande aktiviteterna som sker på mötesplatsen.
  • Mat och gemenskap

  • Andrum

  • Samtalsgrupper

  • Kulturevenemang

  • Kulturcafé

  • Mindfulness

Mat och gemenskap 

För den som vill njuta av god mat och samtidigt göra gott för människa och miljö finns det en café-och restaurangverksamhet, som räddar matsvinn och erbjuder arbetsträning. Måndag till fredag serveras lunch kl. 11-14. Efter lunchen finns det möjlighet att köpa te, kaffe, hembakat, smörgåsar och smoothies.

Andrum

I nästan 170 år har Stockholms Stadsmission varje söndag anordnat en gemensam andakt med efterföljande frukost. Denna möjlighet att få näring till själen och kroppen fortsätter vi med på Mötesplats Mariatorget.

Dörrarna öppnas 8.30 och börjar klockan 9 med ett varmt välkomnande, sedan ger vi tid för kontemplation, bön, reflektion, för att avsluta med musik och sång. Efter andrummet äter vi en gemensam frukost.

Varje vecka delar en deltagare eller annan gäst någon text, sång, dikt eller tanke med gruppen.

Söndagsandrum

Samtalsgrupper

På mötesplatsen så anordnas det kontinuerligt kostnadsfria samtalsgrupper som är öppna för alla att anmäla sig till. Samtalsgrupperna finns i olika teman och under våren 2024 så har mötesplatsen tre återkommande samtalsgrupper.

Livsberättargruppen vänder sig till dig som är ålderspensionär och är ett gruppsamtal där deltagarna berättar om sina liv. Gruppen pågår i tio veckor. De första sex träffarna blickar ni bakåt på era livsresor och de sista fyra träffarna vänder ni blicken framåt.

I en existentiell samtalsgrupp, enligt TALAOMLIVET-metoden, får du chansen att utforska och samtala om livets alla dimensioner tillsammans med andra – var och en utifrån sitt liv. De existentiella teman vi utforskar har inga allmängiltiga svar utan är personliga och förändras dessutom genom livet. Gruppen pågår i sju veckor. 

Vinterns samtalsgrupperna är nu fullbokade. Till våren planerar vi att starta nya grupper, länkar till anmälan kommer att läggas ut här.

Filosofisk salong

Varannan vecka finns det möjlighet att delta i filosofisk salong. Det är en existentiell samtalsgrupp där ingen föranmälan krävs. Samtalen följer alltid ett specifikt tema, exempelvis sanning eller kärlek. Under kvällen får du möjlighet att vidga din syn genom att tänka högt tillsammans med andra. Ju fler perspektiv desto roligare. Ingen filosofisk förkunskap krävs..

All information om kommande filosofiska salonger går att hitta i vårt kalendarium.

Kulturevenemang

Konserter, föreställningar, operapjäser och dans är bara några exempel på evenemang som mötesplatsen erbjuder. 

Alla intäkter från evenemangen går tillbaka in i verksamheten. När du köper en biljett bidrar du till att bryta utanförskap genom att låta fler ta del av kulturupplevelser och gemenskap. Varje konsert har ett minimumpris, men du får självklart betala lite extra om du kan och vill.

Samtliga evenemang och aktiviteter läggs successivt in i vårt kalendarium, där hittar du tider, priser och biljettinformation.

Opera
Folkoperan gästade mötesplatsen med La Bohème

Kulturcafé

Kulturcaféet har funnits sedan år 2002 och erbjuder sociala aktiviteter för gamla och unga. En gång i veckan erbjuds en kulturaktivitet och nästan alltid mat i någon form (middag eller kaffe/juice och smörgås). Målet är att erbjuda social samvaro på kontinuerlig bas som även ska vara folkbildande.

Aktiviteterna äger rum en gång i veckan och vi strävar efter att ha ett så varierat program som möjligt. En gång i månaden serveras en komplett måltid mot en mindre kostnad på Mötesplats Mariatorget. I samband med måltiden kan vi ha musikunderhållning, frågesport, högläsning eller så bjuder vi in intressanta personer som har något att berätta. Träffpunkt och veckodag varierar på övriga aktiviteter, som kan vara muséer, bio, teater, picknick, kubbspel mm och är alltid gratis.

Här hittar du mer information och vårens program