Samtalsgrupper

Samtalsledaren Jonna på Mötesplats Mariatorget. Foto: William Nyhlén

Vårens samtalsgrupper

På mötesplatsen så anordnas det kontinuerligt kostnadsfria samtalsgrupper som är öppna för alla att anmäla sig till. Samtalsgrupperna finns i olika teman och under våren 2024 så har mötesplatsen tre stycken återkommande samtalsgrupper.

Livsberättargruppen vänder sig till dig som är ålderspensionär och är ett gruppsamtal där deltagarna berättar om sina liv. Gruppen pågår i tio veckor. De första sex träffarna blickar ni bakåt på era livsresor och de sista fyra träffarna vänder ni blicken framåt. Vi träffas en gång i veckan (tisdag, onsdag eller torsdag) kl. 11-13:30. Föranmälan krävs.

I en existentiell samtalsgrupp, enligt TALAOMLIVET-metoden, får du chansen att utforska och samtala om livets alla dimensioner tillsammans med andra – var och en utifrån sitt liv. De existentiella teman vi utforskar har inga allmängiltiga svar utan är personliga och förändras dessutom genom livet. Gruppen pågår i sju veckor. Vi träffas en gång i veckan (tisdag, onsdag eller, torsdag) kl. 14.30-16.30. Föranmälan krävs.

Samtalsgrupperna planeras att starta den 23 januari 2024. Vi kommer ta kontakt med var och en som anmält sig den sista veckan i december.

Vill du anmäla dig till en samtalsgrupp? 

Anmäl dig till livsberättargruppen här!

Anmäl dig till existensiella samtalsgruppen här!

Sista anmälningsdag är den 31 december.