Samtalsgrupper

Samtalsledaren Jonna på Mötesplats Mariatorget. Foto: William Nyhlén

Vårens samtalsgrupper

På mötesplatsen så anordnas det kontinuerligt kostnadsfria samtalsgrupper som är öppna för alla att anmäla sig till. Samtalsgrupperna finns i olika teman och under våren 2024 så har mötesplatsen två stycken återkommande samtalsgrupper.

Livsberättargruppen vänder sig till dig som är ålderspensionär och är ett gruppsamtal där deltagarna berättar om sina liv. Gruppen pågår i tio veckor. De första sex träffarna blickar vi bakåt på våra livsresor och de återstående fyra träffarna vänder vi blicken framåt för att se vad vi önskar oss av framtiden. Vi träffas en gång i veckan (tisdag, onsdag eller torsdag) kl. 11-13:30. Föranmälan krävs.

Vi kommer att kontakta var och en som anmält sig för en kortare intervju. 

I Existentiell samtalsgrupp får du chansen att utforska och samtala om livets alla dimensioner ur ett filosofiskt perspektiv tillsammans med andra – var och en utifrån sina livserfarenheter. Teman vi utforskar har inga allmängiltiga svar utan är personliga och förändras dessutom genom livet. Du behöver inte ha några förkunskaper. Livserfarenhet räcker bra. Gruppen pågår i sju veckor. Vi träffas en gång i veckan (tisdag, onsdag eller, torsdag) kl. 14.30-16.30. Föranmälan krävs.

Fortsättning i Existentiell samtalsgrupp riktar sig till dig som tidigare har deltagit i den existentiella samtalsgruppen och som nu vill fortsätta. 

Samtalsgrupperna planeras att starta vecka 15, den 9 april 2024. 

Vill du anmäla dig till en samtalsgrupp? 

Just nu går det inte att anmäla sig till någon samtalsgrupp. Vi öppnar återigen upp möjlighet i slutet av sommaren/i början av hösten.

Till dig som funderar på att anmäla dig till en Livsberättargrupp: Ta med i din planering att du ska kunna delta vid alla tillfällen så långt det är möjligt. Det gäller även dig som planerar att delta i en Existentiell samtalsgrupp och i Fortsättning i Existentiell samtalsgrupp. Du kan bara delta i en av samtalsgrupperna åt gången, alltså antingen Livsberättargruppen eller Existentiella samtalsgruppen.