Nu blir Mötesplats Mariatorget även en biograf

Stockholms Stadsmissions mötesplats vid Mariatorget inleder ett samarbete med TriArt Film och kommer under våren att visa flera högaktuella filmer.

I höstas var Mötesplats Mariatorget en av ett fåtal utvalda platser där filmen Somliga går med trasiga skor hade premiär. En lyckad tillställning med filmvisning, samtal med regissören Magnus Gertten och livemusik av Titiyo. 

Nu fortsätter samarbetet med TriArt Film, och den första filmen som visas i år är Längtan till Áhkká, en hundraårig släkthistoria signerad friskidåkaren Magnus Granér.

Om filmen

I april 1921 gav sig en grupp fjällentusiaster med fotografen Borg Mesch i spetsen ut i Lapplands vildmark för att bestiga den högsta toppen på bergsmassivet Áhkká. De reste i ett outforskat område, först med häst och släde och därefter på skidor. Med på resan finns en ung man, Arthur Thelin, som för dagbok över deras äventyr. Ett äventyr som med tiden faller i glömska för alla andra utom de som deltog.

Nästan 100 år senare får friskidåkaren Magnus Granér höra talas om händelserna. Genom sin gammelmorfars dagbok kommer han också närmare sig själv. Passionen för skidåkning och fjällandskap har överlevt i generationer. 2021 ger sig Magnus ut på en egen expedition, mot Stortoppen på Áhkká.

Längtan till Áhkká är en poetisk dokumentär om Magnus Granér och hans gammelmorfar, Arthur Thelin, som deltog i den första dokumenterade expeditionen upp på Áhkkás topp år 1921.  

Biljettinformation

  • När: 24 februari 
  • Tid: kl. 14:00

———————

  • Vuxen: 100 kr
  • Barn (upp till 12 år): 50 kr
  • Medlem hos Matmissionen: 40 kr (biljett köpes i kassan på Mötesplats Mariatorget).

Köp biljett här

Vårprogram

24 februari - Längtan till Ákkhá

2 mars – Pojken o hägern

Läs mer här

9 mars - Breaking Social (som en del av Tempo dokumentärfilmsfestival)

Läs mer här

23 mars – Hypnosen

Läs mer här

6 april – Passage

Läs mer här

20 april – Min granne Totoro

Läs mer här

Mötesplats Mariatorget erbjuder gäster ett brett utbud av evenemang och kostnadsfria aktiviteter. I vårt kalendarium uppdaterar vi flitigt vad händer.