Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmissions Kulturcafé – sociala aktiviteter för alla

Kulturcaféet erbjuder sociala aktiviteter för gamla och unga. Vi träffas på kvällstid och har ett brett program. I samband med träffen äter vi nästan alltid en måltid ihop, ibland middag, ibland något lättare. Allt är gratis och alla är välkomna!

Kulturcaféet erbjuder sociala aktiviteter för gamla och unga. Kulturcaféet har funnits sedan år 2002. Vid de tillfällen vi har middag så träffas vi på Mötesplats Mariatorget. Annars kan mötesplatsen variera beroende på aktiviteten. Många evenemang kräver föranmälan och det är viktigt att avboka vid förhinder.

Program våren 2023

Tisdag 31/1 Middag och programläggning

Kom och påverka vårens program. Träffpunkt: Mötesplats Mariatorget (dvs. St Paulskyrkan), kl. 17.30. Avgift för middag: 20 kr. OBS att föranmälan ska göras på lista vid disken vid ingången till Mötesplats Maria. Anmälan kan inte göras på telefon. Avboka vid förhinder.

Tisdag 7/2 Upplevelsemuseet

Kom och utmana dig själv! Ställ dig på en indisk fotspikmatta. Prova att doppa fingret i flytande metall. Håll i en afrikansk jättesnigel. Upplev doften av en riktigt arg skunk. Och mycket mer! Träffpunkt: Utanför spärrarna i biljetthallen till tunnelbanestationen Slussen, utgång Södermalmstorg, kl. 12.45. OBS Föranmälan behöver göras på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Avboka vid förhinder. 
Länk till Upplevelsemuseets hemsida.

Onsdag 8/2 Operan: Ekman/Hjálmarsdóttir/Naharin

Tre exempel på samtida dans med Kungliga Baletten. Verket CACTI handlar om hur vi betraktar konst och hur vi känner behov av att analysera och förstå konst. Koreografen Hlín Hjálmarsdóttir har skapat verket Riptide exklusivt för Kungliga Baletten. Med rituella och folkloristiska inslag i en berättelse som utspelar sig i en parallell verklighet, berättas om ett uråldrigt, tidlöst och ständigt närvarande tema – utsatthet. Kvällen avslutas med Minus 16 – en kaxig musikalisk blandning av traditionell judisk folkmusik, mambo och techno. Träffpunkt: Utanför Operans huvudentré, kl. 18.30. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Avboka vid förhinder. OBS att dag och klockslag kan ändras. Se Stadsmissionens hemsida eller fråga i Stadsmissionens reception senast dagen före föreställningen.

Kulturcaféet
För mer information
info [at] stadsmissionen.se