Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmission tar över LSS-boende i Täby

2018-03-01
Stockholms Stadsmission tar över gruppboendet Lunden i Täby från Sociala Missionen från och med 1 mars. Lunden är ett LSS-boende* med fem boendeplatser.

Det finns ett stort behov av bostäder med särskild service för personer med funktionsvariation. I Storstockholm har nästan åtta av tio kommuner brist på LSS-bostäder, enligt FO:s årsrapport 2016. Samtidigt har Stockholms Stadsmission en ambition att växa med idéburna omsorgstjänster som ett alternativ till privat och offentliga aktörer i Stockholms län. Det är bakgrunden till övertaget av Lunden LSS.

– Det här blir startskottet för vår satsning på LSS-boende, vilket känns jättebra. Det innebär också att vi på sikt även kan erbjuda en helhet för de personer som omfattas av LSS och som vi möter i våra verksamheter. De som bor i en LSS-lägenhet hos oss kan till exempel gå på vår gymnasiesärskola Grillska Opalen, eller erbjudas daglig verksamhet i textilproduktionen på Remake, vårt eget mode- och designmärke, säger Jonas Wihlstrand, socialchef på Stockholms Stadsmission.

Klartecken från IVO

Efter klartecken från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) den 6 februari, övergår Lunden LSS från och med den 1 mars till Stockholms Stadsmission. Lunden har idag fem hyresgäster.

*) LSS betyder Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Maria von Sydow
Chef Kommunikation
maria.vonsydow [at] stadsmissionen.se