Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sociala företag

Inom Stockholms Stadsmission drivs flera verksamheter som sociala företag med målet att få människor att närma sig arbetsmarknaden. Under 2018 arbetstränade 663 personer inom Stockholms Stadsmissions sociala företag.

Ett socialt företag arbetar med arbetslivsinriktad rehabilitering med offentliga aktörer som kunder alternativt i kombination med produkter och tjänster som erbjuds till vilken kundgrupp och marknad som helst.

Socialt företag definieras enligt Tillväxtverket enligt följande kriterier:

  • Kan ha vilken juridisk form som helst.
  • Är vinstgenererande men återinvesterar eventuell vinst i den egna/alternativt likvärdig verksamhet.
  • Arbetar för att inkludera människor som ligger långt från arbetsmarknaden och bygger sin företagskultur utifrån empowerment och delaktighet.
  • Fristående från offentlig verksamhet.

Inom Stockholms Stadsmission drivs second hand med lager, Remake, Matmissionen och Grillska Huset med Café Eugenia som sociala företag. Vi erbjuder arbetsträning inom en rad branscher. Här finns handledare och yrkescoacher som erbjuder personligt och yrkesmässigt stöd. 

Har du frågor om arbetsträning?
Skicka e-post eller ring:

Sociala företag inom Stockholms Stadsmission

Second hand

Letar du efter vacker vintage eller är på jakt efter antika konstföremål? Eller vill du lämna barnkläder som barnen vuxit ur och göra en insats för miljön? Hos oss bidrar du till ett mer hållbart samhälle oavsett om du handlar eller skänker gåvor.
Läs mer om second hand

Matmissionen

Matmissionen är en social matbutik som gör gott både för människa och miljö. Hos oss bidrar du till minskat matsvinn och som medlem får du handla mat till mycket låga priser.
Läs mer om Matmissionen

Grillska Huset

I Grillska Huset vid Stortorget i Gamla stan kan du fika och köpa bröd, bakverk, lunch eller middag. Du kan också ta en take away eller beställa catering från vår matbod. Du som ska ordna fest eller konferens kan hyra vår vackra festvåning. Omtanke är vår viktigaste ingrediens.
Läs mer om Grillska Huset

Remake - hållbart mode och design

Remake, Stockholms Stadsmission är vårt eget mode- och designmärke. Remakes produkter tillverkas av insamlat material med målet att nå ökad kvalitet och livslängd. Plaggen är unika, i unisex och med design som utmanar storleksnormen. Här kan du välja det som passar just dig samtidigt som du handlar hållbart och gör ett medvetet val.
Läs mer om Remake - hållbart mode och design

Nyfiken på att jobba som handledare?

Så är det att jobba som handledare

Som handledare i Stockholms Stadsmissions sociala företag arbetar du med att ge stöd och motivera personer som arbetstränar hos oss. Det är ett varierade arbete som passar dig som vill jobba med människor.
Läs mer om Så är det att jobba som handledare