Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stadsmissionens Kulturcafé – sociala aktiviteter för alla

Kulturcaféet erbjuder sociala aktiviteter för gamla och unga. Vi träffas en en gång i veckan, oftast på onsdagskvällar och har ett brett program. I samband med träffen äter vi nästan alltid en måltid ihop, ibland middag, ibland något lättare. Alla är välkomna!

Kulturcaféet har funnits sedan år 2002 och är till för personer i alla åldrar. Allt är gratis. Vid de tillfällen vi lagar en måltid ihop träffas vi i Stockholms Stadsmissions lokaler på Fleminggatan 66. Annars kan mötesplatsen variera beroende på aktiviteten. Många evenemang kräver föranmälan och det är viktigt att avboka vid förhinder. Välkommen!

September

Torsdag 27/9 Dansens hus – Oscyl

Missa inte chansen att se den märkliga, kraftfulla och vibrerande dansföreställningen Oscyl! Vi får även en egen specialintroduktion till föreställningen. Träffpunkt: Utanför Dansens hus, Barnhusgatan 14, kl. 18.20. OBS! Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000. Det är viktigt att den som anmält sig ringer och avbokar vid förhinder.

Oktober

Måndag 1/10 Radioinspelning av På minuten

Vi är med om inspelningen av ett av Sveriges radios roligaste program. Kom och skratta med Pia Johansson, Fredrik Lindström och de andra. Träffpunkt: Utanför Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, kl. 18.30. OBS! Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000. Det är viktigt att den som anmält sig ringer och avbokar vid förhinder. Kaffe, te, bullar och kakor serveras i pausen.

Tisdag 9/10 Dag Hammarskjöld – Att bära världen

Vi lyssnar till ett föredrag av historikern och författaren Henrik Berggren om Dag Hammarskjöld – en av världens mest kända svenskar. Hammarskjöld var FN:s generalsekreterare från 1953 fram till sin död i en flygkrasch 1961. Träffpunkt: Utanför ingången till Kungsholms kyrka, Hantverkargatan, kl. 18.45. Läsk och bullar serveras.

Onsdag 10/10 Elviskväll med middag 

Vi får besök av Lars Lind Jaktlund, som underhåller med Elvismusik & snack. Vi bjuder även på middag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, kl. 18.30. 

Måndag 22/10 Stadsteatern: Shakespeare in Love

Vi ser pjäsen som baseras på den Oscarsbelönade filmen med samma namn. I rollerna bland andra Alexander Karim och Dan Ekborg. Föranmälan krävs på telefon 08-68 423000. Det är viktigt att den som får förhinder avbokar. Träffpunkt: Strax innanför ingången till Stockholms Stadsteater i samma plan som Sergelfontänen, kl. 18.40. OBS att tidpunkten, som tidigare var preliminär nu är definitiv.

Onsdag 24/10 Litteraturkväll med middag

Kom och lyssna på högläsning av en litterär klassiker. Vi bjuder även på middag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, kl. 18.30. 

November

Torsdag 1/11 Visning av festvåningen i Grillska Huset

Vi får en egen visning av Stadsmissionens vackra festvåning i Grillska Huset, som är en byggnad med anor ända från medeltiden. Träffpunkt: Stortorget kl. 12.45.

Torsdag 8/11 Berwaldhallen: Harding möter Alina Ibragimova

Vi hör den solisten Alina Ibragimova som hyllas för sin avväpnande musikalitet och sin mångsidiga verksamhet. Här spelar hon Robert Schumanns klassiska violinkonsert samt verk av Allan Pettersson och Berlioz. Träffpunkt: Innanför ingångsdörren till Berwaldhallen, Oxenstiernsgatan 20, kl. 18.40. OBS! Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000. Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.

Onsdag 14/11 Quiztrions musikfrågesport och middag

Quiztrion bjuder på musikfrågesport med inspiration från många olika geners. Var med och tävla eller luta dig bara tillbaka och lyssna. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, kl. 18.30. 

Onsdag 21/11 Biljard

Världens första biljardbord tillverkades för nästan 550 år sedan åt den franske kungen. Vi firar det med att spela biljard. Det går jättebra att vara nybörjare. Träffpunkt: Utanför Västermalmsgallerian i hörnet Fleminggatan/S:t Eriksgatan, kl. 14.00. 

December

Onsdag 5/12 Julmiddag

Vi bjuder på vår klassiska julmiddag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, kl. 18.30. 

Torsdag 13/12 Jenny Nyström-utställningen

Jenny Nyström var en av våra mest folkkära konstnärer från förra seklet kallas ofta "tomtens mamma". Vi ser den stora utställningen om henne och får även en specialintroduktion. Träffpunkt: Utanför Sven-Harrys konst¬museum, Eastmansvägen 10–12, kl. 10.45. OBS! Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000. Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.

Onsdag 19/12 Julkonsert

Vi firar in julen med en klassisk julkonsert med Natalia Goldmann och vänner. Vi bjuder på gröt och lussekatter. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, kl. 18.30. 

För mer information om Kulturcaféet

Intresserad av fler aktiviteter?

Vill du finna en plats där du får tid att reflektera över livsfrågor? Välkommen till St Paul - en mötesplats som lyfter den existentiella hälsodimensionen och värdegrundsfrågor. Vi avslutar med en gemensam soppmiddag.

Läs mer om St Paul