Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stadsmissionens Kulturcafé – sociala aktiviteter för alla

Kulturcaféet erbjuder sociala aktiviteter för gamla och unga. Vi träffas en en gång i veckan, oftast på onsdagskvällar och har ett brett program. I samband med träffen äter vi nästan alltid en måltid ihop, ibland middag, ibland något lättare. Alla är välkomna!

Kulturcaféet har funnits sedan år 2002 och är till för personer i alla åldrar. Allt är gratis. Vid de tillfällen vi lagar en måltid ihop träffas vi i Stockholms Stadsmissions lokaler på Fleminggatan 66. Annars kan mötesplatsen variera beroende på aktiviteten.Välkommen!

Onsdag 4/10 Bio: The Square

Vi ser Ruben Östlunds kritikerrosade film. Östlund gör kaos med konstvärlden i denna gränslöst underhållande samtidssatir i världsklass (DN). Träffpunkt: Utanför biografen Zita, Birger Jarlsgatan 37, kl. 13.45. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som anmält sig ringer och avbokar vid förhinder.

Onsdag 11/10 Middag med litteraturtema

Vi högläser pärlor ur litteraturen och talar om dem. Vi bjuder även på middag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, klockan 18.00. 

Tisdag 17/10 Fotografiska museet

Vi får bland annat se en utställningen Being there med bilder av bildjournalisten Paul Hansen som bevakar allt från krigshärdar till kungliga bröllop. 
Träffpunkt: Vid entrén till museet, Stadsgårdshamnen 22, klockan 13.45. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som anmält sig ringer och avbokar vid förhinder.

Onsdag 25/10 Finländsk historia och middag 

I år firar Finland 100 år som självständig nation. Vi får besök av Christian Holm som berättar om vårt grannlands historia. Vi bjuder även på middag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, klockan 18.00. 

Måndag 30/10 Teater: Våra drömmars stad

Även Per-Anders Fogelström föddes för 100 år sedan. Vi ser Stads¬teaterns generösa nytolkning av Fogelströms älskade Stockholmssvit före alla andra. Träffpunkt: Strax innanför ingången till Stockholms Stadsteater i samma plan som Sergelfontänen, kl. 18.40. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.  OBS att datumet är preliminärt och kan ändras. Kontrollera detta på Stadsmissionens hemsida eller med Stadsmissionens reception senast en dag före föreställningen.

Torsdag 9/11 Konsert: Missa Solemnis

Vi upplever ett av Beethovens främsta verk framfört av Radiokören och Svenska Kammarorkestern. Träffpunkt: I entrén till Berwaldhallen, Oxenstiernsgatan 20, klockan 18.40. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.

Onsdag 15/11 Föredrag om Johanneshöjden och middag 

Vi får besök av Stockholmshistorikern Johan Haage, som berättar om Johanneshöjden, ett område som både ligger centralt och lite avsides. Vi får höra om Drottninghuset med anor ända från 1689, Nalen vid Gata Regerings 74 och om de omskrivna träskmorden. Vi bjuder också på middag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, klockan 18.00.

Onsdag 22/11 Waldemarsudde: Form och färg – André Lhote och svensk kubism

Vi får en egen visning av utställningen om André Lhote och hans påverkan på de många svenska elever han haft, som bl.a. prins Eugen, Siri Derkert, Olle Bærtling, Philip von Schantz. Träffpunkt: I entrén till museet, Prins Eugens väg 6 på Djurgården, klockan 12.15. OBS Föranmälan krävs till Stads-missionens växel, 08-68 42 3000. Det är viktigt att den som anmält sig ringer och avbokar vid förhinder. 

Måndag 27/11 Teater: Vintermusik

Ett både komiskt och existentiellt drama av samtidens kanske främste dramatiker, Lars Norén.Träffpunkt: Strax innanför ingången till Stockholms Stadsteater i samma plan som Sergelfontänen, kl. 18.40. OBS! Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.  OBS att datumet är preliminärt och kan ändras. Kontrollera detta på Stadsmissionens hemsida eller med Stadsmissionens reception senast en dag före föreställningen.

Onsdag 6/12 Julmiddag

Vi bjuder på vår traditionella och stämningsfulla julmiddag. 
Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, klockan 18.00.
 

För mer information om Kulturcaféet

Intresserad av fler aktiviteter?

Vill du finna en plats där du får tid att reflektera över livsfrågor? Välkommen till St Paul - en mötesplats som lyfter den existentiella hälsodimensionen och värdegrundsfrågor. Vi avslutar med en gemensam soppmiddag.

Läs mer om St Paul