Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stadsmissionens Kulturcafé – sociala aktiviteter för alla

Kulturcaféet erbjuder sociala aktiviteter för gamla och unga. Vi träffas en en gång i veckan, oftast på onsdagskvällar och har ett brett program. I samband med träffen äter vi nästan alltid en måltid ihop, ibland middag, ibland något lättare. Alla är välkomna!

Kulturcaféet har funnits sedan år 2002 och är till för personer i alla åldrar. Allt är gratis. Vid de tillfällen vi lagar en måltid ihop träffas vi i Stockholms Stadsmissions lokaler på Fleminggatan 66. Annars kan mötesplatsen variera beroende på aktiviteten. Många evenemang kräver föranmälan och det är viktigt att avboka vid förhinder. Välkommen!

Mars

Torsdag 1 mars: Bio The Death of Stalin

Vi ser humorstjärnor som Michael Palin i Armando Iannuccis hyllade fars över ett betydelsefullt skede i efterkrigshistorien. Träffpunkt: Utanför biografen Zita, Birger Jarls¬gatan 37, kl. 14.10. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som anmält sig ringer och avbokar vid förhinder.

Måndag 5 mars: Teater Besök av en gammal dam

Vi ser Friedrich Dürrenmatts klassiska svarta komedi med Marie Göranzon och Dan Ekborg i huvudrollerna. Träffpunkt: Strax innanför ingången till Stockholms Stadsteater i samma plan som Sergel¬fontänen, kl. 18.40. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.  OBS att datumet är preliminärt och kan ändras. 

Tisdag 6 mars: Visning av Vårsalongen

Vi får en specialvisning av en av Sveriges mest klassiska och originella utställningar – Vårsalongen på Liljevalchs, som nu är tillbaka på Djurgården. Träffpunkt: Utanför Liljevalchs konsthall, Djurgårdsvägen 60, kl. 11.10. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som anmält sig ringer och avbokar vid förhinder.

Onsdag 14 mars: Middagskväll med föredrag om Bergmanauktionen

Vi får besök av antik- och auktionsexperten Tom Österman som berättar Sveriges genom tidernas mest omtalade auktion ‒ försäljningen av Ingmar Bergmans kvarlåtenskap. Vi bjuder även på middag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, kl. 18.30. Observera tiden

Onsdag 21 mars: Couturens hemligheter

Vi besöker Sven-Harrys konstmuseum. Vi får en special¬introduktion till utställningen om det mytomspunna couture-modet, om dess roll i dagens modeklimat och om vilka riktningar couturen kan ta i framtiden.  Träffpunkt: I korsningen Odengatan/Dalagatan, kl. 16.30. OBS! Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.

Torsdag 29 mars: Trumpetkonsert Big Fat Brass

En av världens främsta trumpetare, Mike Lovatt, hyllar kompositören Billy May tillsammans med brassmusiker ur Radiosymfonikerna. Träffpunkt: Innanför ingångsdörren till Berwaldhallen, Dag Hammarskjölds väg 3, kl. 18.40. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.

April

Onsdag 4 april: Påskmiddag

Vi bjuder på vår traditionella påskmiddag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, kl. 18.30. OBS TIDEN

Tisdag 10 april: Det nya leksaksmuseet i Bergrummet

Vi ser de otroliga leksakssamlingarna i Bergrummet på Skeppsholmen (The Tidö Collection of Toys and Comics). Träffpunkt: Vid Skeppsholmsbrons fäste på Skeppsholmssidan, kl. 14.45. Kaffe serveras. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.

Onsdag 18 april: Skrattyoga

Kom och pröva skrattyoga – roligt, befriande och helt annorlunda! Träffpunkt: Utanför ingången till tunnelbanestationen Mariatorget, 
uppgång Mariatorget, kl. 17.10. Kaffe och kaka serveras.

Onsdag 25 april: Middagskväll med föredrag om skola i Uganda

Vi får besök av Marita Redtzer som berättar om hur hon tillsammans med några andra personer grundade en skola för föräldralösa barn i Uganda och om hur de driver den. Vi bjuder även på middag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, kl. 18.30. OBS TIDEN. 

Maj

Onsdag 9 maj: Visning av kvarteret Cepheus och picknick

Samfundet S:t Erik visar kvarteret Cepheus, som är ett av Gamla stans största och äldsta kvarter, som även härbärgerar stadsdelens enda park. Efteråt har vi picknick på Evert Taubes terrass. Träffpunkt: Vid brunnen på Stortorget, kl. 12.40. Picknickmat serveras. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.

Onsdag 16 maj: Middagskväll med cellokonsert

Vi får besök av Natalia Goldmann som spelar musik av Bach. Vi bjuder också på middag. Träffpunkt: Fleminggatan 66, bottenvåningen, 
kl. 18.00. 

Torsdag 24 maj: Ersta museum och picknick

Vi får en visning av Ersta museum i ett av de äldsta husen på Erstaklippan Huset har inhyst allt från barnhem till matsal för hemlösa och berättar nu Ersta diakonis långa och fascinerande historia. Vi bjuder även på picknick. Träffpunkt: I korsningen Folkungagatan/Renstiernas gata, kl. 13.20. Picknickmat serveras. OBS Föranmälan krävs på telefon 08-68 42 3000 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar.

Onsdag 30 maj: Kubb och korvgrillning

Vi avslutar vårsäsongen med en picknick i det gröna med korvgrillning och kubb. Träffpunkt: Utanför spärrarna i biljetthallen till tunnelbanestationen Slussen, utgång Södermalmstorg, kl. 17.30. Korv och annan picknickmat serveras.

Programmet finns även i Stockholms Stadsmissions reception, Årstaängsvägen 21 B. Allt är gratis. Alla är välkomna!

För mer information om Kulturcaféet

Intresserad av fler aktiviteter?

Vill du finna en plats där du får tid att reflektera över livsfrågor? Välkommen till St Paul - en mötesplats som lyfter den existentiella hälsodimensionen och värdegrundsfrågor. Vi avslutar med en gemensam soppmiddag.

Läs mer om St Paul