Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmissions Kulturcafé – sociala aktiviteter för alla

Kulturcaféet erbjuder sociala aktiviteter för gamla och unga. Vi träffas på kvällstid och har ett brett program. I samband med träffen äter vi nästan alltid en måltid ihop, ibland middag, ibland något lättare. Allt är gratis och alla är välkomna!

Kulturcaféet har funnits sedan år 2002 och är till för personer i alla åldrar. Allt är gratis. Vid de tillfällen vi lagar en måltid ihop träffas vi i Stockholms Stadsmissions tillfälliga lokaler på Ragvaldsgatan 10. Annars kan mötesplatsen variera beroende på aktiviteten. Många evenemang kräver föranmälan och det är viktigt att avboka vid förhinder.

Vårprogram 2022

Söndag 22/5 Tvätterimuseet i Masmo: Byk i lövsprickningen

Vi besöker Sveriges enda tvätterimuseum som visar två seklers tvätthistoria. Museet är vackert beläget vid Albysjöns strand där det fanns många tvätterier eftersom vattnet var bättre än i innerstaden. Vi får också uppleva demonstration av gammaldags tvätterimetoder. Det blir även folkrock med gruppen Kalasfolket.
Träffpunkt: Klockan 10.50 utanför spärrarna i biljetthallen till tunnelbanestationen Slussen, utgång Södermalmstorg,
OBS! Föranmälan behöver göras på telefon 08-684 230 00 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar. Juice och smörgås serveras.


Måndag 23/5 Visning av Kungliga biblioteket och picknick

Vi får en visning på Kungliga biblioteket, Sveriges Nationalbibliotek, och får
se bland annat kartor och bilder till märkvärdiga böcker ur samlingarna. Bibliotekarie Greger Bergvall med kollegor visar och besvarar era frågor.
Träffpunkt: Klockan 16.40 utanför bibliotekets huvudingång i Humlegården.
OBS! Föranmälan behöver göras senast den 20/5 på telefon 08-684 230 00 (begär att få tala med receptionen). Det är viktigt att den som får förhinder avbokar. Picknickmat serveras.

Tisdag 31/5 Kubb och picknick

Vi avslutar vårsäsongen på sedvanligt sätt.
Träffpunkt: Klockan 17.30 utanför spärrarna i biljetthallen till tunnelbanestationen Slussen, utgång Södermalmstorg,
Picknickmat serveras.

Kulturcaféet
För mer information
info [at] stadsmissionen.se