Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Monica jobbar som handledare

Monica, handledare på Stockholms Stadsmission, rättar till kläder på en skyltdocka.
Som handledare i Stockholms Stadsmissions sociala företag ger du stöd och motiverar personer som arbetstränar hos oss. Det är ett varierade arbete som passar dig som vill jobba med människor.
-- När deltagare går vidare till annat arbete känns det helt fantastiskt, säger Monica, en av våra handledare.

Stockholms Stadsmission driver sociala företag med målet att få människor att närma sig arbetsmarknaden. Den som arbetstränar har av olika anledningar hamnat utanför arbetsmarknaden. För att kunna börja arbeta igen får den som arbetstränar stöd av en handledare och av en yrkescoach. 

Handledaren stöttar och motiverar

Handledarens roll är att stötta och motivera personen i sin utveckling medan yrkescoachen visar praktiskt hur den som arbetstränar ska utföra arbetet. För varje person i arbetsträning görs ett individuellt schema och plan utifrån personens egna förutsättningar och mål.

"När deltagare går vidare till annat arbete känns det helt fantastiskt!"

Monica Frölander, handledare

Individanpassar handledningen

Monica Frölander slår sig vant ner i den lilla samtalshörnan på sitt rum. Här har hon de senaste två åren haft åtskilliga motiverande samtal med deltagare i Stockholm Stadsmissions sociala företag. Monica är utbildad socionom och har läst kurser såsom arbetsrätt och psykologi.

En av de viktigaste egenskaperna hos en handledare tycker Monica är att ha ett genuint intresse för andra människor. 

-- Det är viktigt att kunna individanpassa och förstå att alla har olika förutsättningar. Det är också spännande att se hur gruppdynamiken i arbetsgruppen förändras när en deltagare kommer eller går. Helt plötsligt kanske någon kliver fram som inte har vågat det tidigare.

Känns helt fantastiskt

Syftet med Stockholm Stadsmissions arbetsintegration är att deltagarna ska utvecklas och närma sig arbetsmarknaden. Det kan innebära att deltagarna får en utbildningstjänst, det vill säga en tidsbegränsad anställning i Stockholms Stadsmissions sociala företag, eller att de går vidare till annat jobb eller studier.

-- När deltagare går vidare till annat arbete känns det helt fantastiskt. Det är ett glatt avsked trots att man kommer sakna den personen, säger Monica Frölander.

Bra egenskaper hos en handledare är:

  • Lyhördhet, att kunna höra och se även det som inte sägs
  • Ha stort tålamod
  • Vara strukturerad och hantera administration
  • Vara nyfiken
  • Vara en god medmänniska
  • Vara positiv och tro på förändring hos människor

Är handledaryrket något för dig?

Håll utkik efter lediga jobb hos oss